A-Nuorten puolivälierä 3: Grønstrand nollasi Pelicansin

HPK kaatoi Pelicansin puolivälierien kolmannessa ottelussa lukemin 4-0 (0-0, 2-0, 2-0) ja siirtyi voiton myötä ottelusarjassaa 2-1-johtoon.

Pelicans oli ottelun avauserässä lievästi hallitsevampi osapuoli ja vierailijoilla olikin hyviä paikkoja tehdä avausmaali, mutta HPK:n maalilla upeasti pelannut Fredrik Grønstrand piti torjunnoillaan huolen siitä, että vierailijat jäivät ottelussa kokonaan ilman maalia.

Grønstrand komennettiin maalille, kun Ukko-Pekka Luukkonen sairastui ottelupäivänä. Nollapeliin vaadittiin lopulta 24 torjuntaa ja mukaan mahtui mm. yhden läpiajon tyylipuhdas nollaaminen avauserässä. HPK:n A-Nuorten päävalmentaja Matti Tiilikainen oli tietysti tyytyväinen Grønstrandin valmiuteen ja loistavaan peliin.

– Freddie sai vasta noin puoli viisi tiedon siitä, että hän pelaa. Hän oli loistavasti valmis peliin ja pelasi mainion ottelun. Muutoin alkupelimme oli ehkä hieman haastava, mutta saimme erän loppupuolella kääntymään homman meille. Saimme rakennettua siitä eteenpäin hyvän toisen erän, kertoi Tiilikainen.

Toisessa erässä karkuun

Toista erää oli ehditty pelaamaan vain hieman yli kaksi minuuttia kun HPK siirtyi johtoon Niilo-Kustaa Määtän (1+1) maalilla. Miro Ruokonen (0+2) antoi maalin takaa loistavan syötön Määtälle, joka löi kiekon varmasti ohi Pelicans-vahti Sami Sunin.

Hieman ennen erän puoliväliä Julius Valtosella (1+0) oli loistava paikka tehdä kotijoukkueen illan toinen maali, mutta tämän yrityksen Suni pystyi vielä torjumaan. Vain hetkeä myöhemmin ajassa 9.49 Jimi Jalonen (0+1) laukoi viivasta ja Valtonen oli mailoineen välissä. Videotarkistuksen jälkeen maali hyväksyttiin ja näin ollen kotijoukkue siirtyi kahden maalin johtoon.

Kumpikin joukkue pääsi erässä kertaalleen ylivoimalle, mutta ylivoima ei ottanut kummallakaan toimiakseen ja erä kokonaisuudessaan oli kotijoukkueen hallintaa.

Loppukiri ilman kiriä

Niklas Helin sai aivan toisen erän lopussa kaksiminuuttisen korkeasta mailasta ja Pelicans aloitti kolmannen erän ylivoimalla, mutta hyvästä yrityksestä huolimatta vierailijat eivät saaneet kiekkoa kotijoukkueen verkkoon.

HPK piti Pelicansin poissa pahimmilta maalipaikoilta eikä varsinaista loppukiriä päässyt edes syntymään. Ottelun lopullinen niitti syntyi Niclas Almarin (1+1) toimesta ajassa 51.34. Almari laukoi viivasta ja kiekko päätyi maaliin otettuaan kimmokkeen Pelicansin puolustajasta.

Pelicans haki lopussa vielä nousua ilman maalivahtia, mutta Olli Maansaari (1+0) kaunisteli lukemia vielä iskemällä kiekon tyhjään maaliin.

Ottelusarja on ensimmäistä kertaa katkolla lauantaina Lahessa!

16.03.2017 21:49