A-Nuorten välierät jatkuvat – 46 torjuntaa Lukon maalivahdille

A-Nuorten kolmas välierä pelattiin Ritari-areenassa lauantaina. Ottelu päättyi HPK:n hallinnasta huolimatta Lukon 1-2 (0-1, 0-0,1-1) voittoon ja näin ollen välieräparin ratkaisu siirtyy ainakin sunnuntaille.

HPK hallitsi mielin määrin ensimmäistä erää, mutta erän ainoasta maalista vastasi Lukko. Ajassa 8.11 irtokiekon napautti maaliin Lukon Matias Lainio.

Lukko otti ensimmäisessä erässä neljä kaksiminuuttista, mutta loistavista paikoista huolimatta HPK ei saanut mustaa verkkoon. Ottelun ensimmäisen erän painopisteestä kertoo myös se, että Lukon maalivahti Lassi Lehtinen joutui torjuntatöihin 18 kertaa Ukko-Pekka Luukkosen päästyä seitsemällä torjunnalla.

Lukko pääsee peliin mukaan

HPK otti toisen erän alkuun kaksiminuuttisen ja Lukko pääsi peliin mukaan. Nuorten SM-liigan taattua laatua nähtiin, kun tapahtumat aaltoilivat päästä päähän.

Toisen erän kutkuttavimman hetken loivat HPK:n Eemeli Jeskanen, Niilo-Kustaa Määttä ja Filip Krivosik, jotka kaikki pääsivät yksin nokikkain Lukko-vahdin kanssa Jeskasen läpiajon päätteeksi. Lehtinen nollasi kuitenkin kolmikon.

Erän loppupuoli oli täysin HPK:n ja Lehtiselle saatiin jälleen aikaiseksi 18 torjuntaa.

Kolmas erä ei tuota tulosta

Kolmannen erän alussa Lukko pääsi kahden miehen ylivoimalle, mutta HPK:n alivoima taisteli jäähyt nurin. Kahden jäähyn jälkeen painopiste siirtyi jälleen Lukon päätyyn.

Palkinto hallinnasta saapui maalin muodossa ajassa 51.09, kun Niclas Almari toimitti kiekkoa maalille Harri Kainulaisen ohjauksen kautta. Maalin edessä vapaana olleella Jaakko Kuusistolla oli loistavasti aikaa pistää kiekko maalin perukoille.

Lukko karkasi kuitenkin uudelleen, kun neljä ja puoli minuuttia oli ottelua jäljellä. Matias Lainio ja Jere Friberg pohjustivat ja Roni Sevänen ohjasi kiekon sisään.

HPK otti Luukkosen maaliltaan pois, kun kaksi ja puoli minuuttia oli jäljellä.  Lopun rynnistys ei kuitenkaan tuottanut tulosta vaan Lukko siirsi välierien ratkaisun ainakin huomiselle. Ottelu pelataan Raumalla.

HPK:n A-Nuorten päävalmentaja Matti Tiilikainen oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueen peliin ja muistutti, että ottelusarjassa yksi häviö nollataan nopeasti.

-Pelasimme todella hyvin. Juuri niinkuin suunniteltiinkin. Vastustajan maalivahti oli tänään erinomainen, mutta kyllähän noilla laukaisumäärillä pitäisi maaleja tehdä enemmän. Kohti huomista mennään, tämä nollataan nopeasti.

OHO!

Ottelussa tuomittiin yhteensä yhdeksän 2-minuuttista, mutta kumpikaan joukkue ei tehnyt ylivoimalla maalia. Huomionarvoista on myös se, että torjunnat kirjattiin lauantaina Lukko Lehtinen 46 ja HPK Luukkonen 18. HPK laukoi yhteensä 78 kertaa ottelun aikana (ottelun laukaisukartta).

Ratkaisu välieräsarjassa siirtyy siis ainakin huomiselle. Tarvittaessa pelataan vielä tiistaina Ritari-areenassa.