Spengler Cup: Davos-HPK

Davos-HPK 4-2 (1-2, 2-0, 1-0)

HPK sai otteluun unelma-alun, mutta isännät kirivät rinnalle ja ohi. Kerhon tehomies oli kahdesti osunut Oula Palve. HPK:n turnaus päättyi ja Davos eteni välieriin Sveitsin maajoukkuetta vastaan.

Kerho laittoi kuolemanotteluun kokemusta jäälle, kun puolustajat Joonas Lehtivuori ja Niklas Friman sekä hyökkääjät Teemu Turunen ja Tommi Santala palasivat kokoonpanoon. Maaliin luisteli Emil Larmi.

HPK sai otteluun unelmastartin, kun Oula Palve laukoi kiekon häkkiin vain reilun minuutin pelin jälkeen. Sentterin millimetrintarkka sivallus painui aivan yläristikkoon ja mylvivä kotiyleisö hiljeni hetkeksi.

Kerhon johto-osuman jälkeen Davos pääsi ylivoimalle. Emil Larmi pysäytti hienosti Peter Kousalin laukauksen maalin nurkalta ja HPK selvitti alivoiman.

HPK:n luistin liikkui erittäin terävästi ja joukkue pääsi jatkuvasti aiheuttamaan hämmennystä Davosin kenttäpäätyyn. Ajassa 5:54 kiekko oli jälleen maalissa. Asialla oli toistamiseen Palve, joka sai Miro Ruokoselta hienon passin maalin takaa. Kiekko livahti ihanasti maalivahti Joren Van Pottelberghen kainalosta sisään. Ruokosen lisäksi syöttöpiste merkattiin Mikko Lehtoselle.

Davos hätyytteli ensimmäisen kerran vaarallisesti hetkeä myöhemmin. Larmi pystyi vain vaivoin torjumaan Marc Wieserin rannelaukauksen. Kotijoukkue pääsi uudelleen ylivoimalle, kun Janne Lahdelle tuomittiin heppoinen hyökkäyspään jäähy. HPK:lla ei kuitenkaan ollut vaikeuksia selvittää alivoimaa.

Myös toisessa päässä tapahtui. Tommi Santalan ja Teemu Turusen 2-1-ylivoimahyökkäys ei tuottanut osumaa, mutta Davosille tuomittiin tilanteesta jäähy ja HPK pääsi näin ensimmäistä kertaa ylivoimalle. Lahti pääsi kahdesti laukomaan, mutta kiekko ei löytänyt tietään verkkoon.

Davos kavensi ajassa 12:03, kun Enzo Corvi ampui tarkasti aivan tolpan juureen. HPK haastoi paitsiolta haiskahtaneen tilanteen, mutta tuomarit hyväksyivät oikeutetusti maalin videotarkastuksen jälkeen.

Huippuviihdyttävän avauserän lopussa Kerholla oli vielä kaksi maukasta maalipaikkaa, mutta Miro Ruokonen ja Roope Laavainen jäivät nuolemaan näppejään.

Davos pääsi avauserässä vielä kertaalleen ylivoimalle, kun Petteri Nikkilä joutui estämään Tino Kesslerin väkevän nousun. Kotijoukkueen ylivoima pyöri vaarallisesti, mutta HPK selvitti tilanteen Larmin useiden huipputorjuntojen avulla.

Davos kuskin paikalle toisessa erässä

Kotijoukkue luisteli toiseen erään väkevästi. Larmi ehti selvittää yhden läpiajon, mutta hieman myöhemmin Robert Kousal laukoi pienehköstä kulmasta lukemat tasoihin. Kiekko lipui harmittavasti Larmin suojista sisään ajassa 23:43.

Yleisön raivokkaan kannustuksen siivittelemä Davos siirtyi johtoon kolme minuuttia myöhemmin. Kerhon puolustus nukkui tilanteessa pahemman kerran ja Mark Friesen karkasi läpiajoon. Larmi torjui räpylällä ensimmäisen yrityksen, mutta Friesen sai vapaasti laittaa irtokiekon lähietäisyydeltä reppuun.

HPK pääsi toistamiseen ylivoimalle kakkoserän puolivälissä. Janne Lahti pääsi hyvään tekopaikkaan, mutta konkarin rysty-yritys ei osunut tolppien väliin. Peli jatkoi aaltoilemistaan päädystä päätyyn ja molemmilla joukkueilla oli lukuisia vaarallisia tilanteita. Lisäosumia ei kuitenkaan enää toisessa erässä nähty. Näin Kerho lähti päätöserään maalin takaa-ajoasemassa.

Kolmas erä käynnistyi HPK:n kannalta pahimmalla mahdollisella tavalla. Tomi Sallinen ja Peter Kousal petasivat Jeremy Morinille varman tekopaikan, eikä jenkkihyökkääjä erehtynyt. 4-2-maali syntyi ajassa 43:07.

HPK sai etsikkoajan päätöserän puolivälissä, kun Davosin Sam Löfqvist kaatoi Mikko Lehtosen. “Bambin” maila osui tilanteessa tahattomasti Löfqvistin kasvoihin, mutta ainoastaan Davosin puolustaja passitettiin jäähyboksiin. Verta vuotanut Löfqvist purki pettymystään heittämällä kypäränsä pitkin pukukoppikäytävää. Kerhon ylivoima ei tuottanut kaivattua kavennusta parista tekopaikasta huolimatta.

Päätöskympillä Kerhon takaa-ajoa hankaloitti Tommi Santalan rangaistus. HPK selvitti alivoiman, mutta peliaikaa jäi jäljelle alle viisi minuuttia. Larmi luisteli vaihtoaitioon, kun peliaikaa oli jäljellä kaksi ja puoli minuuttia. Peli pyöri kuudella viittä vastaan koko loppuajan Davosin päädyssä, mutta raivoisasta yrityksestä huolimatta lisäosumat jäivät haaveeksi. Näin HPK:n pelit päättyivät Spengler Cupissa.

Oula Palve, Tommi Santala ja Teemu Turunen palkittiin ottelun jälkeen turnauksen parhaina kerholaisina.

HPK:n kokoonpano päätösottelussa