Eetu rankaisi – makiaa jatkoajalla!

HPK-JYP 2-1 ja. (0-0, 0-1, 1-0, 1-0)

HPK otti väkevän päänahan kukistamalla JYPin Rinkelinmäellä. Ottelun ratkaisun laukoi jatkoajalla Eetu Tuulola.

Kerho aloitti ottelun väkevästi. Ensimmäinen kympin aikana peli pyöri lähinnä JYPin päädyssä, mutta hallinnasta huolimatta HPK ei onnistunut siirtymään ottelussa johtoon.

JYP pääsi peliin mukaan, kun Juho Keräselle tuomittiin kahden minuutin jäähy ajassa 10:31. Kerho selvitti alivoiman hienosti ja jäähyn jälkeen hallinta siirtyi jälleen HPK:lle.

Kerho loi hyviä maalipaikkoja ja lähimmäksi pääsi Kristian Vesalainen, jonka ohjaus lipui kuin ihmeen kaupalla ohi maalin. Hetkeä myöhemmin Jaakko Turtiainen kilautti JYP-maalin tolppaa. Osumia ei kuitenkaan nähty ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin tilanteessa 0-0.

Puustinen latoi alkutahdit

Ottelun toinen erä oli JYPin heiniä. Pelin painopiste siirtyi heti erän alussa HPK-päätyyn ja avausmaali näki päivänvalon ajassa 24:24. JYPin terhakka karvaus tuotti Juuso Puustisella vapaan vetopaikan parhaalle maalintekosektorille, eikä ex-HPK Puustinen jättänyt tilaisuutta hyödyntämättä. Napakka laukaus takakulmaan ei jättänyt maalivahti Antti Karjalaiselle mahdollisuuksia.

HPK sai aikaan muutaman maukkaan tekopaikan pistohyökkäyksillä, mutta ruuti oli märkää. Näin toiselle erätauolle siirryttiin vierasjohdossa 0-1.

Jatkoilla palkinto

Kolmannessa erässä HPK otti jälleen kuskin otteet. Ansaittu tasoitusmaali syntyi ajassa 42:39. Kapteeni Otto Paajanen oli vahvana maalinedustalla ja tuikkasi kiekon reppuun. Syöttöpisteet merkattiin Teemu Turuselle ja kotidebyyttiään pelanneelle Jeremy Morinille.

Peli jatkoi pyörimistään enemissä määrin JYPin alueella ja Kerholla oli paremmat paikat ratkaista ottelu jo varsinaisen peliajan aikana. Paras paikka siunaantui Kristian Vesalaiselle, joka sai unelmapassin Robert Leinolta. Jatkoyritys kilpistyi JYP-vahti Eetu Laurikaiseen ja kiekko pyöri lähes maaliviivalla.

Myös JYPilla oli omat paikkansa ottelun lopussa, mutta Karjalainen HPK-maalissa piti maalinsa puhtaana.

Näin ottelun ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta. Siinä ottelun ratkaisijaksi nousi nuori HPK-orhi Eetu Tuulola, jonka raudanluja laukaus päätyi JYP-maalin yläristikkoon. Vierasjoukkue haastoi maalitilanteen, mutta se oli turhaa: laukaus ylitti maalilinjan ja tuotti samalla HPK:lle kaksi sarjapistettä!

Faneilta kunnioitus Larulle

Ennen ottelun alkua nähtiin kannattajakulmassa puhutteleva tifo. Banderollissa otettiin kantaa Mika “Laru” Lartaman paidan uudelleenjäädytykseen. Fanien selvä mielipide oli, että Lartaman paita kuuluu kattoon.

– Olen erittäin otettu kannattajien tempauksesta. Olin itse paikalla todistamassa ja haluan lähettää kiitokset faneille, kommentoi Mika Lartama toisella erätauolla.

Ottelun tilastot tästä

Seuraavaksi

HPK:n pelit jatkuvat maaottelutauon jälkeen perjantaina 17.11. klo 18:30, jolloin vastaan luistelee TPS – lämpimästi tervetuloa!