Ei tuliaisia Jyväskylästä

JYP-HPK 5-2 (1-0, 2-1, 2-1)

Tiukasti karvannut JYP aiheutti suuria ongelmia HPK:n avauspelille, mikä näkyi lukuisina harhasyöttöinä ja kiekonmenetyksinä. Selvästi paremmin pelannut kotijoukkue korjasi pistepotin lopulta selvänumeroisesti.

Jäähyilyä ja surkeaa ylivoimaa

Ottelun alku pelattiin tasaisissa merkeissä ja molemmilla joukkueilla oli muutamia paikkoja ottelun avausmaalin tekemiseen. Paremmat paikat syntyivät kuitenkin kotijoukkueelle. Ajassa 6.19 JYP:n Harri Pesonen punnersi väkisin kulmasta maalille. Kiekko jäi pyörimään HPK-vahti Mika Järvisen varusteiden alle, josta Sami Vatanen kävi survomassa JYP:n 1-0 johtoon. Ottelun avausmaali syntyi siirretyn rangaistuksen aikana. Maaliin toisen syöttöpisteen ansaitsi Eric Perrin.

Ensimmäisen erän loppu pelattiin erikoistilannetta. HPK pääsi yrittämään tasoitusta kertaalleen, saamatta kuitenkaan edes laukausta Joni Myllykosken vartioimaa JYP-maalia kohden. HPK:lle tuomittiin avauserässä kolme kaksi minuuttista ja JYP pääsi pyörittämään lähes minuutin kahden miehen ylivoimaakin. HPK kesti alivoimat uhrautuvan puolustuksen ja Mika Järvisen torjuntojen ansiosta.

Toiseen erään HPK sai hyvän startin, kun ajassa 23.08 Otto Paajanen laukoi ottelun tasoituksen. Paajanen jatkoi Jan-Mikael Juutilaisen laukoman paluukiekon Myllykosken jalkojen välistä verkkoon. Syöttöpiste myös Jere Salliselle.

JYP ottaa ohjat

JYP siirtyi johtoon uudestaan jo reilut kaksi minuuttia Paajasen tasoituksen jälkeen. Miika Lahti siirsi kiekon lähietäisyydeltä HPK-maalin yläkulmaan. Lahden maalia edelsi Vatasen näyttävät kiemurat HPK-pelaajien keskellä.

Maalin jälkeen HPK:lle tarjottiin jälleen kaksi peräkkäistä mahdollisuutta tasoittaa ottelu ylivoimalla. HPK:n ylivoima jatkui kuitenkin lähes yhtä saamattomana, kuin ensimmäisessä erässäkin. Kun HPK:lle ei tasoitus maistunut, iski JYP. Arto Laatikaisen laukoma siniviivaveto ajassa 36.28 päätyi vastustamattomasti Järvisen selän taakse. Laatikaisen maali syntyi JYP-ylivoiman aikana. Ottelun toiselle erätauolle lähdettiin kotijohdossa 3-1.

Ajassa 45.41 Ottelu näytti jo saavan lopullisen ratkaisunsa, kun jyväskyläläis kolossi Jonne Virtanen laukoi JYP:n jo 4-1 johtoon. Virtasen maaliin syöttäjiksi Tuomas Pihlman ja Turo Asplund. HPK ei kuitenkaan luovuttanut, vaan jo 23 sekunnin päästä Marko Luomala toi HPK:n uudestaan kahden maalin päähän. Luomalan maaliin näyttävän syötön maalin takaa antoi Janne Laakkonen.

Luomalan maalin jälkeen HPK koitti viritellä loppukiriä ja saikin luotua muutaman tilaisuuden kavennusmaalien tekemiseen. HPK:n pyristelyn päätti kuitenkin Ossi Louhivaara ajassa 52.56. Louhivaaran 5-2-osumaan syöttöpiste Petr Hubacek:lle.

Taistelu sarjapisteistä jatkuu HPK:n osalta jälleen torstaina, kun Hämeenlinnaan saapuu Espoon Blues.