Ei tuliaisia Jyväskylästä

JYP-HPK 4-1 (2-0, 1-0, 1-1)

JYP oli pelätyn kova kotikentällään. Kerhon ainokaisen iski puolustaja Aleksi Laakso. Maalivahti Juuse Saros oli neljästä takaiskusta huolimatta HPK:n parhaimpia.

HPK lähti otteluun ilman flunssaista Craig Schiraa. Näin ollen Juuso Vainio nousi pelaavaan kokoonpanoon.

JYP iski vauhdikkaassa avauserässä kaksi osumaa. 1-0-maali syntyi harmittavasti HPK:n ylivoiman aikana ajassa 7.45. Kerho pyöritti vahvasti Tuomas Tarkin JYP-maalilla, kunnes kotijoukkueen Markus Poukkula ja Markus Hännikäinen karkasivat 2-1-ylivoimahyökkäykseen. Kaksikko sommitteli yhden kauden hienoimmista maaleista. Hännikäinen pääsi viimeistelemaan täysin tyhjään Kerho-maaliin.

2-0-osuma syntyi ajassa 14.24.  Miika Lahti ajoi vahvasti maalille ja ohjasi pelivälineen Saroksen torjunnan kautta maalin kattoon.

Boyce tappoi pelin toisessa erässä

Toinen erä oli täydellistä JYPin hallintaa. Kolmas maali roikkui ilmassa pitkään, mutta HPK sinnitteli mukana lähinnä Saroksen torjuntojen ansiosta. Joukkue tappoi Ossi-Petteri Grönholmin, Petteri Nikkilän ja Tuomas Vänttisen kaksiminuuttiset erän ensimmäisellä kympillä.

Lopulta ajassa 32.07 JYPin Darryl Boyce laukoi tarkasti yläkulmaan. Tämän maalin jälkeen JYPin suurin hyökkäysinto hiipui ja Kerhokin pääsi näennäisesti peliin mukaan. HPK:n maalipaikat olivat kuitenkin kiven alla.

Päätöserässä Markus Hännikäinen lisäsi kotijohdon neljään ajassa 46.06. Aleksi Laakso toi laihaa lohtua Kerholle viisi minuuttia myöhemmin. Puolustajan kauden toinen maali syntyi yllättävällä siniviivapyssyllä.

Kerhon loppukiriä ei kuitenkaan koskaan nähty ja näin pisteet jäivät Jyväskylään lukemin 4-1.

HPK:n ykkösketju (Eero SomervuoriZach HamillJesse Saarinen) ei saanut ylivoimavastuuta kolmannessa erässä.

– Kahdessa ensimmäisessä erässä ei tullut tulosta, joten kokeiltiin muita miehiä huomistakin ajatellen, HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen kertoi ottelun jälkeen.

Playoffpaikkaan on matkaa kahdeksan pistettä. Arvonen uskoo kurssin vielä kääntyvän.

– Niin kauan kun playoffpaikka on teoriassa mahdollinen, niin siihen uskotaan.

Ottelun tilastot

HPK pelaa huomenna lauantaina elintärkeän kotiottelun Lahden Pelicansia vastaan. Ottelu alkaa Rinkelinmäellä klo 17.00.