Finaalien kotietu pysyi Oulussa

Kärpät-HPK 4-1 (1-1, 0-0, 3-0)

Sarjan ensimmäinen kohtaaminen eteni pitkään tasaisissa merkeissä, mutta lopulta Kärpät oli parempi kotikentällään lukemin 4-1.

Kerhon räväkkä alku

HPK oli matkustanut Ouluun jo hyvissä ajoin ennen lankalauantain kohtaamista. Lähtökohdat finaalisarjalle olivat parhaat mahdolliset, sillä joukkueet ovat viime kausilla pelanneet vauhdikkaita otteluita tasaisissa merkeissä. Myös otteluvoitot olivat jakautuneet tasaisesti, kotiedun loistettua niinikään poissaolollaan: Molemmat joukkeet olivat napsineet pisteitä runkosarjassa myös vieraspeleistä.

Runkosarjan kohtaamiset voitiin kuitenkin heittää romukoppaan, kun Liigan finaalit 2019 pyörähtivät käyntiin. HPK näytti heti ottelun alkuhetkistä lähtien, että joukkue oli tullut tosissaan haaastamaan kauden suurinta ennakkosuosikkia. Ottelun alkuhetkillä Eetu Tuulola passitettiin jäähypenkille korkeasta mailasta, mutta alivoima kesti oululaisten rynnistyksen.

Hetkeä myöhemmin hämeenlinnalaisesta näkökulmasta erikoisessa peliasussa finaaleissa kiekkoillut Jari Sailio passitettiin vuorostaan jäähypenkille. HPK:n ylivoima on pudotuspelikevään edetessä asettunut paremmin uomiinsa ja pitkään ei ehditty nytkään pelata, kun Teemu Turunen runnoi maalin edustalta kiekon reppuun ja paikanpäälle pitkän päivän ajanut oranssi kannattajajoukko pääsi juhlimaan sarjan avausmaalia.

Osumaa tarkastettiin tilannehuoneesta kahteen otteeseen kun ensin ottelun tuomaristo tarkisti maalin syntyä ja toistamiseen Mikko Mannerin haastettua ensimmäisen tuomion. Molemmat tarkistukset tulivat kuitenkin samaan lopputulokseen ja kiekkoa näyettiin siirrettäväksi keskiympyrään. Finaalien ensimmäinen osuma merkattiin näin Teemu Turuselle ja syöttöpisteet maaliin Jere Innalalle sekä Arto Laatikaiselle. Osuman jälkeen Kerholle tarjottiin myös paikkaa lisäosumiin Kärppien sortuessa jäähyilyyn, mutta paikka jäi tällä kertaa käyttämättä.

Kärpät mukaan peliin

Seuraavaksi ottelussa nähtii kerholaisittain ikävä episodi. Miro Ruokonen pääsi ensin hyvään maalitekopaikkaan, mutta Veini Vehviläinen oli tilanteessa vahvempi. Jälkitilanteessa Ruokonen taklasi kovaa Michal Kristofia hyökkäyspäädyssä. Takalustilanteessa kontakti tuli kuitenkin myös valitettavasti Kristofin päähän ja Ruokonen passitettiin pukukopin puolelle isoista ovista.

Seuranneella viiden minuutin ylivoimallaan Kärpät myös tasoitti ottelun, kun Jani Hakanpää pääsi aloitusvoiton jälkeen laukomaan ranteella sydämensä kyllyydestä kiekon ohi Emil Larmin.Lisäosumia ei kuitenkaan nähty toisen erän puolelle venyneellä viiden minuutin kärppäylivoimalla. Toinen erä pelailtiin loppuun saakka maalittomasti ja hienokseltaan oululaisten komennossa. Veini Vehviläiselle merkattiin erässä ainoastaan yksi torjunta.

Valkoinen oranssia vahvempi kolmannessa erässä

Erikoistilanteet näyttelivät suurta roolia myös kolmannessa erässä. Filip Riska ehti juuri päästä jäähyaitiosta kaksiminuuttisensa päätteeksi erän puolivälissä, kun Michal Kristof käveli vetosektoriin ja toimitti kiekon kenkälaatikkoon ohi ottelussa jälleen muutoin vakuuttavasti pelanneen Larmin. Tämä osuma jäi myös ottelun voittomaaliksi.

Kerhon loppukiri jäi tällä kertaa tuloksettomaksi, viimeistelytehokkuuden yskähdellessä Raksilan pimenevässä illassa. Kunniaa täytyy tietenkin antaa myös vastustajan puolustuspelaamiselle sekä hyvin torjuneelle Vehviläiselle. Ottelun loppuhetkillä tasoitusta haettiin vielä ilman maalivahtia, mutta Lasse Kukkonen pääsi puolustuspään aloitusvoiton jälkeen heittämään määrämittaisen purkukiekon tyhjään rysään ja kirvoittamaan ääntä kotiyleisöstä.

Loppulukemat 4-1 syntyivät myös tyhjään maaliin, kun tasoitusta päätettiin hakea riskillä loppuun saakka. Ville Leskinen seurasi oman heittonsa loppuun asti ja pääsi tökkäämään kiekon verkkoon. Loppulukemat hieman mairittelevat illan isäntiä, mutta otteluvoitot joka tapauksessa Kärpille finaalisarjassa 1-0.

Taistelu jatkuu tiistaina Ritari-areenassa

Tappiosta huolimatta Kerho näytti, että finaalisarja on kaikkea muuta kuin ohi. Finaalit jatkuvat oranssilla alueella tulevana tiistaina ja tällöin isoa roolia näyttelee ajoittan hurmoksellinen hämeenlinnalaisyleisö! Tällä hetkellä otteluun on jäljellä seisoma- ja pyörätuolipaikkoja. Mahdollisista vapautuvista istumapaikoista infoamme kanavissamme.

LIPUT TIISTAIN FINAALIKAMPPAILUUN TÄSTÄ!

20.04.2019 23:00