Hakametsässä preseasonin ensimmäinen ”pistemenetys”

Kerho tuli otteluun räväkällä jalalla. Voutilaiselle kirjattiin ensimmäinen torjunta vasta kun melkein kuusi minuuttia oli erää pelattu. Siihen asti mentiin (lähes) täysin Kerhon hallinnassa. Ajassa 9.34 suunta muuttui, Ilveksen Eetu Päkkilä iski reboundin sisään ja lukemat kotijoukkueelle 1-0.
Ajassa 11.56 Ilveksen Niko Peltola tuomittiin istumaan kaksiminuuttista huitomisesta. Ilveksen purkukiekon haki päädystä Petteri Nikkilä joka “nikkilämäisellä” koko kentän läpisyötöllä vapautti Filip Krivosikin läpiajoon, mutta Lukas Dostal oli parempi. Ilves rokotti samantien vastahyökkäyksellä ja iski alivoimalla lukemat kahteen nollaan.
Maalin jälkeen Kerho sai vielä ylivoimamyllyn pyörimään mutta sektorille ei päästy ja laukaukset jäi piippuun. Erän lopussa Krivosik ja Janne Tavi pääsivät vielä koittamaan kahdella yhtä vastaan. tälläkin kertaa Dostal poimi Krivosikin suoran laukauksen syliinsä. Ja jottei liian helpolla Kerho tästä selviä, rangaistiin Valtteri Puustista vielä kampituksesta ajassa 20.00 ja toisen erän joutui Kerho aloittamaan alivoimalla. Ensimmäisen erän torjunnat, Voutilainen viisi ja Dostal 11.

Ilveksen erikoistilannepelaaminen myrkkyä

Erän alun alivoiman Kerho kesti miehekkäästi. Ajassa 23.43 joutui Nikkilä rikkomaan läpiajoon karannutta Topias Haapasta sen verran, että tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus. Rankkarissa ei Voutilaisella ollut ongelmia, patja eteen ja lukemat edelleen 2-0.
Viiden minuutin pelin jälkeen siunaantui Henri Kanniselle parikin huipputonttia, ensimmäisessä oli Ilveksen pakit pujottelukeppeinä ja toinen heti perään suoraan syötöstä,  Dostal jatkoi kuitenkin virettään koppaamalla molemmat. 25.55 huitoi Niclas Lucenius itsensä boksiin ja vajaa minuutti tästä, siirsi Jasse Ikonen ylivoimalla Ilveksen 3-0 johtoon. 27.12 oli Ilveksen vuoro ottaa jäähy. Kerhon ylivoima lähti hyvin liikkeelle, Jere Innalalla oli pari maalipaikkaa p-pisteen kaarelta mutta Dostal kesti. Ylivoiman lopussa Ilves teki ottelun toisen alivoimamaalinsa ja lukemat olivat taululla 4-0.
Kannisella oli vielä erän lopussa paikka kaventaa mutta vieläkään ruuti ei ollut kuivunut ja erätauolle lähdettiin näissä 4-0 numeroissa. Tässä erässä torjuntatilastot oli jo tasaisemmat, molemmilla maalivahdeilla 10 torjuntaa.

Kerhon maalitili auki

Viimeisen erän alku oli tasaista vääntöä ilman mainittavia tilanteita. Ensimmäinen tilastomerkintä tuli ajassa 46.53 kun Niklas Friman lähetettiin istunnolle estämisestä. Ilves ei onnistunut ylivoimalla, kun edes Robert Leinon yläputkikilautusta ei lasketa onnistumiseksi.
49.30 kampitti Ilveksen Samuli Vainionpää itsensä jäähylle, Cody Kunyk haki pariin otteeseen Philippe Cornetin lapaa ylivoimalla, siinä onnistumatta eikä lisämaaleja nähty. Kellot pysähtyi aikaan 53.41, vihdoin Kerhon maalin muodossa. Kunyk avasi ja Cornet jatkoi määrämittaisella, ehkä jopa Raipemaisella rystylätyllä kiekon läpiajoon Puustiselle joka ei erehtynyt, 4-1. Ja kun se reikä löytyi Dostalin räpyläpuolen yläkulmasta, oli Roope Laavaisen helppo heittää samaan paikkaan Kerhon toinen maali ajassa 56.37 ja tilanteeksi 4-2. Maalin syöttäjänä Puustinen jolle ottelun toinen tehopiste.
57.45 ajassa otti valmennus Voutilaisen pois maalilta ja lisäkavennusta haettiin kuudella kenttäpelaajalla. Markus Nenonen olikin lähellä kaventaa eroa yhteen maaliin mutta jälleen kerran Dostal oli edessä ja vastahyökkäyksestä, Leinon avauksesta, teki Eemeli Suomi tyhjiin loppulukemat 5-2.
Harjoitusottelut on nyt pelattu ja joukkue valmistautuu kohti ensimmäistä CHL-ottelua. CHL-taival alkaa Tsekeistä HC Plzenin vieraana 29.8.2019.

16.08.2019 18:27