Hamillin veivit toivat kaksi pistettä

SaiPa-HPK 3-4 vl. (0-1, 0-1, 3-1, 0-0, 0-1)

HPK ja SaiPa tahkosivat Lappeenrannassa totutun tasaisen ottelun. HPK johti pitkään ottelua mutta ratkaisi sen vasta voittolaukauksissa edukseen. Zach Hamill kuritti kotijoukkuetta kahdella maalilla ja ratkaisi ottelun lopulta upealla rankkarillaan.

Ottelu Lappeenrannassa alkoi katkonaisena ja kotijoukkueen painostuksella. SaiPa luisteli totutun vauhdikkaasti ja painoi peliä HPK:n päätyyn mutta laukaukset jäivät lähinnä lämmittelyvedoiksi, jotka Juuse Saros poimi helposti. SaiPa pääsi avauserässä kahdesti ylivoimalle ja etenkin jälkimmäisellä kaksiminuuttisella kiekko pyöri vaarallisesti HPK:n maalin lähettyvillä.

HPK siirtyi johtoon kesken SaiPan painostuksen ajassa 13.54. Petteri Nikkilä löysi mainiolla syötöllä Zach Hamill:n, joka pyöräytti itsensä vetopaikkaan. Hamill:n laukaus muutti suuntaa SaiPa-puolustajan mailasta ja painui lopulta Jussi Markkasen patjan alta yli maaliviivan.

HPK sai pelistä paremmin otetta Hamill:n maalin jälkeen mutta lisäosumia ei erässä nähty Craig Schiran, Juha Koiviston ja Jesse Saarisen hyvistä tilanteista huolimatta.oiviston

SaiPa hallitsee, HPK iskee

Toinen erä alkoi HPK:n ylivoimalla ensimmäisen erän lopulla tuomitun SaiPa-rangaistuksen johdosta. Ylivoimalla ei HPK kuitenkaan saanut maalia aikaan. Rangaistuksen jälkeen toinen erä jatkui pitkälti samalla kaavalla, kuin ensimmäinenkin, SaiPa hallitsi ja HPK keskittyi tiiviiseen puolustuspeliin ja aktiivisiin vastaiskuihin. HPK onnistuikin suunnitelmassaan hienosti, eikä kotijoukkue päässyt hyviin maalintekopaikkoihin.

Erän puolivälissä HPK:n kärsivällisyys palkittiin, kun Tuomas Vänttinen sai siirrettyä kaatuessaankin kiekon laitaan Joonas Vihkolle. Vihko porhalsi hyökkäysalueelle ja napautti kiekon Markkasen jalkojen välistä maaliin.

Vihkon maalin jälkeen HPK:lla oli mainio tilaisuus siirtyä jo 0-3 -johtoon, kun ensin Jesse Saarinen laukoi kiekon kohti Markkasta ja Markkasen torjuma kiekko kimposi Marek Viedenskyn luistimesta kohti tyhjänä ollutta maalia mutta tolppa esti maalin syntymisen. HPK pääsi erän lopussa illan toiselle ylivoimalle mutta maalia ei saatu aikaan ja päätöserään siirryttiin Pallokerhon kahden maalin johdossa.

SaiPa kampeaa pelin jatkoajalle

SaiPa pääsi puolestaan aloittamaan ottelun kolmannen erän ylivoimalla. SaiPa pyöritti puolitoista minuuttia ylivoimaansa tehottomasti mutta rangaistuksen lopussa helähti Saroksen selän takana. Johan Larssonin siniviivalaukaus painui Saroksen längistä maaliin.

HPK sai oman tilaisuutensa ylivoimalla hieman ennen erän puoltaväliä, eikä jättänyt sitä käyttämättä. Ville Järveläinen syötti kiekon vetopaikkaan Juhani Jasulle, joka ei kuitenkaan laukonut, vaan siirsi kiekon Hamillille, joka puolestaan sai ohjata kiekon tyhjään maaliin. Hamillin maali oli jo miehen 12. Liigassa ja samalla myös koko ottelun upein osuma.

SaiPa ei kuitenkaan luovuttanut, vaan aloitti kirinsä puolitoista minuuttia Hamill:n maalin jälkeen. Ensin Jesse Mankinen kavensi tilanteen maalin edestä ja reilu kaksi minuttia kavennuksen jälkeen Kalle Maalahden laukaus siniviivalta upposi HPK-maalin yläkulmaan. Maalahden maali syntyi ylivoimalla.

Varsinaisen peliajan viimeisillä sekunneilla HPK:lla oli vielä tilaisuus ratkaista ottelu, kun se pääsi 3-2 -ylivoimahyökkäykseen. Kiekko pelattiin Koivistolle mutta miehen laukaus päätyi Markkasen patjoihin, joten edessä oli jatkoaika.

Jatkoajan HPK-sankariksi nousi maalivahti Saros. SaiPan päästyä ylivoimalle mies esitti tukun huipputorjuntoja ja venytti ottelun ratkaisun voittolaukauskilpailuun.

Varsinaisella peliajalla jo kahdesti onnistunut Hamill toisti voittolaukauksissa temppunsa ja onnistu sekä ensimmäisenä että viimeisenä laukojana laittamaan kiekon pussiin. Etenkin Hamillin ratkaiseva rankkari oli loistava taidonnäyte miehen osaamisesta.

HPK:n ottelut jatkuvat jälleen kolmella ottelulla tulevalla viikolla. Viikon ensimmäinen ottelu pelataan tiistaina, jolloin Oranssille Alueelle saapuu Tampereen Tappara.