Kerhon tehot kateissa – HIFK haki sarjapisteet

HPK-HIFK 1-3 (1-2, 0-0, 0-1)

HIFK oli tehokkaampi maalipaikoissaan. Kerho paransi otteitaan vaisun avauserän jälkeen, mutta laukaukset viuhuivat luvattoman usein plekseihin. HPK:n ainokaisen iski avauserässä Kristian Vesalainen. Pelit jatkuvat lauantaina Mikkelissä Jukureiden vieraana.

HIFK sai otteluun unelma-alun, kun Juha-Pekka Haataja pääsi niittaamaan vieraat johtoon vain minuutin pelin jälkeen. HPK:n puolustus nukkui tilanteessa pahemman kerran.

Kotiyleisö sai aihetta riemuun kuitenkin nopeasti, sillä Kristian Vesalainen ampui tasoituksen vain reilua minuuttia myöhemmin. Robert Leino karvasi kiekon HIFK-puolustukselta ja kiekko ajautui Vesalaiselle, jonka tarkka kuti upposi Liigan huippuvahteihin lukeutuvan Atte Engrenin selän taa. Maali oli hyökkääjälle kauden viides.

Avauserä oli kokonaisuutena vieraiden heiniä, eikä Kerhon kone meinannut käynnistyä millään. HIFK:n 1-2-johtomaali syntyi erikoisen sekoilun päätteeksi ajassa 8:06. Micke-Max Åsten pääsi tyrkkäämään kiekon lähietäisyydeltä reppuun, vaikka lähes koko HPK-viisikko parveili suojelemassa omaa maaliaan.

Ensimmäinen erä päättyi näihin lukemiin ja Kerho sai olla tyytyväinen, ettei HIFK:n johto kasvanut isommaksi.

HIFK jäähyilee – Kerhon ruuti märkää

Toiseen erään luisteli pirteämpi HPK. Hyökkäyspeli alkoi toimia ja kiekkoa saatiin pidettyä pitkiä pätkiä helsinkiläisten päädyssä. Tämä pakotti vieraat jäähyilemään. Kolme rangaistusta putkeen ottanut HIFK selvisi kuitenkin ilman takaiskuja, sillä Kerhon laukaukset viuhuivat kovalla prosentilla ohi maalin. Myös Engren jatkoi hyviä otteitaan, eikä maalivahti jakanut HPK:lle pikkujoululahjoja.

Kerho jatkoi päätöserään hyvällä sykkeellä ja erän alkupuolella pelin painopiste oli vahvasti HIFK:n kenttäpäädyssä. Tehottomuus vaivasi edelleen, eikä hyvistäkään tekopaikoista saatu kiekkoa verkkoon.

Otto Paajanen pääsi nokikkain Engrenin kanssa, kun erää oli pelattu viisi minuuttia. Engren torjui Paajasen yrityksen ja jatkotilanteessa HIFK:n pelaaja siirsi kiekon kädellään pois maalivahdin alueelta. Tuomarit eivät nähneet tässä kuitenkaan rikettä ja HPK jäi nuolemaan näppejään.

Hetkeä myöhemmin saatiin jobinpostia, kun Robert Leino loukkasi kätensä laitatilanteessa ja poistui kaukalosta tuskainen ilme kasvoillaan. Leinon tilanteesta saadaan lisätietoa myöhemmin.

Ja niin siinä kävi, että jos et itse tee, niin kaveri tekee. Kesken HPK:n painostuksen HIFK pääsi pyörimään vaarallisesti Kerhon alueella ja lopulta Lennart Petrell niittasi pelivälineen etukulmasta sisään. HPK ei tästä enää toipunut ja loppulukemiksi jäivät 1-3 vieraille.