HIFK piti etumatkansa

HIFK-HPK 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)

HPK taisteli viimeiseen asti Nordiksella, mutta HIFK korjasi sarjapisteet kahden maalin erolla. Kerhon ainokaisen iski Joonas Lehtivuori.

Kotijoukkue aloitti pelin aktiivisesti ja siirtyi johtoon ajassa 4:02. HIFK:n Saku Salmela pääsi nousemaan vapaasti maalille ja puolustaja ujutti kiekon varmasti häkkiin ohi Emil Larmin.

HPK paransi otteitaan erän edetessä. Paras tekopaikka aukesi erän puolivälissä Eetu Tuulolalle, mutta HIFK:n maalivahti Kevin Lankinen venyi vaivoin hyökkääjän laukauksen eteen. Tuulola ehti jo tuulettaa osumaa, mutta tällä kertaa liian aikaisin.

Kerho pääsi tämän jälkeen ylivoimalle kaksi kertaa peräkkäin. Pakkopeli pyöri hyvin Palven ja Vesalaisen johdolla, mutta Lankinen ei ollut yllätettävissä. Vesalainen pääsi tykittämään useaan otteeseen, mutta sihdissä oli parantamisen varaa.

Kotijoukkueen Vili Sopanen iski kiekon reppuun erän loppupuolella. Kerhon valmennus oli onneksi hereillä ja haastoi tilanteen. Osuma hylättiin videotarkastuksen jälkeen. HIFK:n Erik Thorell kaatui tilanteessa Larmin päälle, joten tuomio oli oikeutettu.

Takamatka kasvaa

Toisen erän alkupuolisko oli Kerholle vaikea. Joukkue selvitti ensin Joonas Lehtivuoren kakkosen ja sen jälkeen kahden minuutin 5-3-alivoiman, kun Teemu Turunen ja Otto Paajanen ottivat samassa vaihdossa jäähyt mieheen. Kova alivoimataistelu tuntui varmasti jäähyntappajien pohkeissa, sillä kiekko pyöri HPK:n alueella koko ylivoiman ajan.

HIFK siirtyi kahden maalin karkumatkalle ajassa 28:38. Ville Varakas laukoi siniviivalta ja kiekko kilpistyi HPK-puolustajiin. Irtokiekossa oli ensimmäisenä isäntien Thomas Nykopp, jolla oli helppo työ viimeistellä peliväline reppuun.

HPK heräili vähitellen toiseen erään ja painetta syntyi helsinkiläisten päätyyn. Erän paras paikka pelattiin Teemu Turuselle, mutta Lankinen venyi ilmiömäisesti laukauksen eteen. Maalinteossa ei kuitenkaan onnistuttu, joten Kerho lähti päätöserään kahden maalin takaa-ajoasemassa.

Niitti tyhjiin

HPK sai kolmannen erän alussa hyvän mahdollisuuden kaventaa, kun HIFK:n Markus Kankaanperä passitettiin jäähyboksiin. Tällä kertaa ylivoima toimi kuin unelma – Vesalainen syötti viivaan Lehtivuorelle, joka tinttasi näyttävästi verkot tötterölle. Eetu Tuulola teki väkevää maskia Lankiselle, joka ei nähnyt kiekkoa tarpeeksi ajoissa. Osuma oli Lehtivuorelle kauden kahdeksas.

Kavennuksen jälkeen molemmilla joukkueilla oli omat tilaisuutensa lisämaalien tekoon, mutta molemmat maalivahdit jatkoivat huippuotteitaan. Kerhon parhaat tekopaikat loi kultakypärä Palven ketju, mutta kiekko ei löytänyt tietään millään reppuun.

HPK selvitti kaksi jäähyä Larmin johdolla, kunnes oli Kerhon vuoro päästä ylivoimalle. Peliaikaa oli jäljellä seitsemän minuuttia. Tasoitusta ei syntynyt tekopaikoista huolimatta, mutta paine jatkui jäähyn jälkeen IFK-päädyssä.

Vimmattu yritys ei tuonut tänään palkintoa. HPK otti Larmin maalilta, kun peliaikaa oli jäljellä kaksi minuuttia. Kotijoukkueen Juha-Pekka Haataja viimeisteli loppulukemat 3-1 tyhjään maaliin.