HIFK vahvempi Nordiksella

HIFK-HPK 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)

Helsingissä kohtasivat viikon ensimmäisessä ottelussa HIFK ja HPK. Kerho joutui lähtemään otteluun ilman Niko Kapasta, joka jätti ottelun väliin sairastumisen takia. Illan ottelusta muodostui lopulta melko yksipuolinen näytös, sillä loppunumerot merkittiin lopulta kotijoukkue HIFKille numeroin 4-0.

Fyysinen kotijoukkue ottelun alkuun

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja molemmissa päissä nähtiin vaarallisia tilanteita. HPK pääsi pelin alussa yrittämään ylivoimalla avausmaalia, mutta laukaukset viuhuivat tällä kertaa valitettavan useasti ohi HIFK-maalin. Myös HIFK pääsi Kerhon ylivoiman aikana yrittämään maalintekoa, kun ensin Roope Hintz pääsi nokikkain Antti Karjalaisen kanssa ja hetki tämän jälkeen Juuso Puustinen pääsi yrittämään avopaikasta maalintekoa. Karjalainen kuitenkin kesti maalillaan kummankin yrityksen.

HIFK oli ensimmäisessä erässä todella fyysisen, jonka seurauksena Kerhon puolustus oli välillä isosti hätää kärsimässä. Kovan paineen myötä kotijoukkue pääsi myös kertaalleen yrittämään ylivoimansa tehokkuutta, mutta Liigan tilastollisesti heikoin ylivoima ei saanut aikaan vaarallisia tekopaikkoja.

Vaikka HPK pääsi ensimmäisen erän loppupuoliskolla paremmin otteluun mukaan, teki silti kotijoukkue illan ensimmäisen osuman erän loppuhetkillä. Avausmaali merkittiin aikaisemmin erässä avopaikan tuhrineelle Puustiselle, jonka tiukka laukaus sujahti HPK:n maaliin etukulmasta. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli 1-0.

Kerho tuli toiseen erään hyvällä jalalla ja hallitsi selvästi erän alkua vahvan kiekkokontrollin sekä pitkien hyökkäyksien avulla. Kovasta painostuksesta kertoi myös se, että kotijoukkueen maalilla Kevin Lankinen joutui ensimmäisen kymmenen minuutin aikana torjumaan jo lähes kymmenen kertaa.

Vaikka HPK veikin toisen erän ensimmäistä kymppiä, teki HIFK erän ainoan osuman. Kotijoukkueen vastahyökkäyksestä kiekko pelattiin toiseen aaltoon nousseelle Daniel Grillforsille, jonka karmiva lämäri painui vastustamattomasti Karjalaisen selän taakse.

HIFK oli siirtyä ottelussa ylivoimalla jo kolmen maalin johtoon, mutta Juhamatti Aaltonen laukoi HPK:n onneksi Mikael Johanssonin loistavasta tarjoilusta kiekon ohi tyhjästä Kerho-maalista. Toisessa erässä ei enää maaleja nähty, joten erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 2-0-johdossa.

HIFK menee menojaan

Kerho lähti kolmanteen erään kuromaan HIFKin kahden maalin johtoasemaa kiinni. Erä käynnistyi hieman samalla kaavalla kuin toinenkin erä, sillä HPK hallitsi ainakin näennäisesti ottelun kenttätapahtumia, mutta maalinteosta vastasi tälläkin kertaa HIFK. 3-0-maalin viimeisteli upealla rannelaukauksella Joonas Rask.

Kerhon selkäranka katkesi viimeistään ajassa 50:47, kun Oliver Kaski tinttasi kultakypärä Aaltosen upeasta esityöstä tilanteeksi 4-0. Kerho yritti vielä sitkeästi loppuun asti murtaa vahvasti pelanneen Kevin Lankisen nollaa, mutta tällä kertaa maalisarake ei karttunut. Kolme pistettä jäivät lopulta Nordikselle selvin 4-0-numeroin.

HPK pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina SaiPaa vastaan Lappeenrannassa. SaiPa saapuu puolestaan lauantaina back-to-back-ottelusarjan toisessa osassa vierailulle Hämeenlinnaan.

Ottelun kaikki tilastot löytyvät Liigan sivuilta.