HPK aseeton Tapparan vieraana

Tappara-HPK 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)

HPK:ssa jylläävä kuumeaalto, sekä Philippe Cornetin ikävä loukkaantuminen oli pakottanut Antti Pennasen muokkaamaan kokoonpanoa ja avasi mahdollisuuden liigadebyytteihin Joel Olkkoselle ja Jimi Jaloselle. Tuoreimpia vahvistuksia, Shane O´Brienia ja Niklas Hagmania ei sen sijaan nähty vielä Tampereella.

Ottelun kulku

Ottelun avauserä oli tasainen ja tasaviisikoin HPK jopa hallitsi hienokseltaan erän tapahtumia. Erän parhaat paikat avautuivat kuitenkin kotijoukkueelle ja kahdesti kiekko näyttikin jo lipuvan kohti HPK:n maaliviivaa mutta takaiskuilta vältyttiin. Lisäksi avauserän jälkimmäisellä puoliskolla Teemu Nurmi oli unohdettu vapaaksi HPK:n maalille mutta Emil Larmin hieno venytys esti Nurmen maalintekoaikeet.

Tappara pystyi pitämään HPK:n poissa aivan parhailta maalintekopaikoilta ja blokkaili laukauksia tehokkaasti, joten ensimmäinen erä kiekkoiltiin maaleitta.

Toisessa erässä Tappara otti pelinhallinnan paremmin itselleen ja painoi pelin painopistettä jatkuvasti HPK:n päätyyn. Tappara siirtyikin johtoon, kun toista erää oli pelattuna reilut viisi minuuttia. Aleksi Elorinteen siniviivalta lähettämä rannelaukaus painui ohi Larmin.

Elorinteen maalin jälkeen Tappara jatkoi painostustaan ja loi jatkuvasti maalipaikkoja Larmin maalille. HPK:n paikat olivat vähissä ja kotijoukkueen maalissa Dominik Hrachovina pääsi verrattain helpolla.

Toisen erän lopulla Tappara siirtyi kahden maalin johtoon, kun Martin Roymark tarjoili vastahyökkäyksen päätteksi paikan Juuso Pullille, joka puolestaan tälläsi kiekon ohi Larmin.

Kolmanteen erään HPK lähti pirteästi hakemaan kavennusta mutta Juho Keräsen vanhanaikaisyritys jäi alkuminuuttien parhaaksi paikaksi. Tappara sen sijaan pääsi kaatamaan kylmää vettä hämeenlinnalaisten niskaan, kun erää oli pelattuna vajaat neljä minuuttia. Jere Karjalainen pyöräytti kiekon Veli-Matti Savinaiselle, eikä Liigan maalipörssiä johtava Savinainen paikasta erehtynyt.

Savinaisen maalin jälkeen HPK jatkoi hyvää painostusta Tapparan päädyssä mutta yksittäisiä paikkoja lukuun ottamatta kiriä ei saatu kunnolla käyntiin kahdesta ylivoimasta huolimatta. Lopullisesti loppukiri tyrehtyi HPK:lle tuomittuun joukkuerangaistukseen ja Henrik Haapalan laukomaan 4-0 -osumaan, mikä oli myös ottelun lopputulos.

Ottelun ratkaisu

HPK sai etenkin ensimmäisessä ja viimeisessä erässä aikaan mukavia pyöritysjaksoja Tapparan päädyssä mutta vahvasti omaa päätyään puolustanut Tappara piti Kerhon poissa parhailta maalipaikoilta, eikä nollapelin pelannut Hrachovina joutunut lopulta venymään parhaimpaansa.

Tappara kyttäsi kärsivällisesti omia paikkojaan ja oli erittäin vahva ottelun toisessa erässä, missä se käytti paikkansa hyväkseen ja karkasi lopulta selvään voittoon.