Ässät nappasi lisäpisteen rankkareilla

HPK-Ässät 2-3 vl. (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1)

Rinkelinmäellä tahkottiin tasapäisesti täydet 65 minuuttia. Lopullinen ratkaisu haettiin voittolaukauskilpailusta, jossa pidemmän korren vei Ässät Antoine Laganièren osumalla. Kerhon maalit varsinaisella peliajalla: Otto Paajanen ja Teemu Turunen.

Ottelun alku ei luvannut Kerholle hyvää, sillä Ässät siirtyi johtoon vain kolmen minuutin pelin jälkeen Jarno Kärjen osumalla.

HPK nousi tasoihin Ben Bloodin jäähyn aikana erän puolivälissä. Joonas Lehtivuori laukoi siniviivalta ja Otto Paajanen ohjasi kiekon ilmasta sisään. Oula Palve merkkautti osumaan syöttöpisteen Lehtivuoren lisäksi. Maali oli joukkueen kapteenille kauden kahdeksas.

Toisen erän alku oli Kerholle vaikea. Ässät hallitsi kenttätapahtumia ensimmäiset minuutit, eikä HPK saanut järkeviä hyökkäyksiä aikaan. Lopulta Maksim Matushkin laukoi siniviivalta vieraat ansaitusti johtoon ajassa 25:00. Osuma syntyi ylivoimalla.

Takaiskun jälkeen Kerho sai pelijuonesta kiinni ja loppuerä pelattiin lähinnä vieraiden kenttäpäädyssä. HPK:n yritys palkittiin ajassa 28:52, kun Teemu Turusen maalille lähettämä kiekko kimposi Ässä-puolustajan kautta ohi hölmistyneen Ässä-vahti Andreas Bernardin. Maali oli Turuselle kauden kahdestoista.

Tasoituksen jälkeen Ässien Antoine Laganière otti kaksi erikoista rangaistusta putkeen. Ensin mies passitettiin jäähyboksiin heppoisesti huitomisesta ja jäähyn kärsittyään Laganière sortui aloitusrikkeeseen kaksi kertaa peräkkäin ja niskoittelusta huolimatta hyökkääjä passitettiin uudelleen boksin puolelle. Kerho ei kuitenkaan onnistunut siirtymään ylivoimalla johtoon.

Tunteet kuumenivat kolmannessa erässä

Päätöserän puhutuin hetki sattui ajassa 46:29, HPK:n pelatessa alivoimalla. Kerhon Miro Karjalainen tarjosi illan kovimman pommin – joukkueen kookkain puolustaja ajoi vastapalloon Ässien Niklas Appelgrenia. Karjalaisen taklaus vaikutti puhtaalta, mutta tuomarit passittivat miehen jäähylle. Karjalainen protestoi tuomiota voimakkaasti vielä jäähyaitiossakin.

Karjalaisen niitin jälkeen Ässien Sami Lähteenmäki taklasi avojäällä HPK:n Turusta ja tunteet ryöpsähtivät. HPK:n Jaakko Turtiainen ja Ässien Philip McRae ottivat toisistaan mittaa ilman hanskoja. Tasaväkisen väännön jälkeen molemmat passitettiin suihkun puolelle.

Tilanteen seurauksena HPK joutui minuutiksi kahden miehen alivoimalle. Kerho selvitti erikoistilanteen hienosti ja juuri Kerhon tullessa täysilukuiseksi, otti Ässät joukkuerangaistuksen väärästä vaihdosta. Ylivoimalla Palve jakoi maukkaan vetopaikan ja Turunen pyssytti suoraan syötöstä, mutta Bernard venyi ilmiömäisesti laukauksen eteen.

Ässät oli ratkaista ottelun varsinaisen peliajan loppuhetkillä, mutta HPK:n maalivahti Emil Larmi oli toista mieltä. Sami Lähteenmäki pääsi laukomaan tuhannen taalan tekopaikasta, mutta niin vain Larmin kobrakäsi oli nopeampi – todellinen gamesaver!

Jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli paikkansa ratkaista. Ässien Laganiere kilautti kiekon tolppaan ja hetkeä myöhemmin Teemu Turunen karkasi läpiajoon, mutta pomppiva kiekko karkasi juuri ratkaisevalla hetkellä. Kerho pääsi pyörittämään jatkoajan lopun ylivoimaa, mutta Bernard piti pintansa ja lopullista ratkaisua lähdettiin hakemaan voittolaukauskilpailusta.

HPK:n kolmikko (Palve-Turunen-Lindgren) ei onnistunut ohittamaan Bernardia ja kun Ässien Laganière veivasi kiekon näyttävästi häkkiin, matkasi lisäpiste Poriin.