HPK herkutteli TPS:n hunajakipolla

TPS-HPK 1-5 (0-1, 0-1, 1-3)

Turun Gatorade Centerissä kohtasivat kaksi viimeaikoina vahvoja otteita esittänyttä joukkuetta. Ottelu oli samalla merkkipaalu kahdelle HPK-hyökkääjälle, kun ottelu oli Janne Lahden uran 600. ja Eero Somervuorelle 700. HPK pelasi erittäin ehjän vieraspelin ja nautiskeli lopulta selvän voiton TPS:sta.

Ottelun kulku

Ottelun alku oli vauhdikasta pelaamista päästä päähän. HPK sai otteluun lentävän lähdön, kun ottelua oli pelattuna hieman vajaat kaksi minuuttia, iski Oskari Manninen Kerhon johtoon. Oula Palve pyöräytti kiekon siniviivalle Manniselle, joka pääsi nousemaan parhaalle maalipaikalle ja laukoi kiekon ohi Oskari Setäsen.

Avauserä oli hienokseltaan kotijoukkueen mutta HPK pystyi pitämään TPS:n kaukana maalista, eikä Emil Larmi joutunut venymään äärimmilleen. HPK:lla olikin oikeastaan avauserän parhaat paikat lisäosumiin mutta Palveen ohjaus kimposi yli maalin ja Somervuoren lämäri Setäsen olkapään kautta muikkuverkkoihin.

Toinen erä alkoi pitkälti samalla kaavalla, kuin ensimmäinen oli päättynyt – TPS pyöritti ja HPK pyrki iskemään vastahyökkäyksistä. Erän puolivälissä molemmat joukkueet pääsivät koittamaan maalia ylivoimalla, TPS kahdesti ja HPK kerran. Ylivoimilla ei maaleja nähty mutta heti HPK:n ylivoiman päätyttyä TPS oli lähellä tasoitusta, kun Miro Keskitalo karkasi läpiajoon suoraan jäähyaitiosta. Larmi pystyi kuitenkin pitämään HPK:n johdossa torjunnallaan.

HPK karkasi kahden maalin johtoon, kun Somervuori syötti Philippe Cornetin ja Otto Paajasen 2-1 -ylivoimahyökkäykseen. Cornet toi kiekon hyökkäysalueelle ja päätti lopulta itse laukoa kiekon Setäsen jalkojenvälistä maaliin.

Erän loppusekunneilla TPS:lla oli vielä mainio paikka kavennukseen mutta Larmi oli jälleen vahvempi ja niin kolmanteen erään siirryttiin HPK:n kahden maalin johdossa.

TPS aloitti kolmannen erän vahvalla painostuksella mutta ei saanut kavennusta aikaan. HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen halusi rauhoittaa tilanteen ja otti aikalisän. Aikalisä auttoikin, sillä vain puoli minuuttia sen jälkeen kiekko oli kolmannen kerran TPS-maalissa. Petteri Nikkilä laukoi kiekon siniviivalta kohti TPS-maalia. Kiekko otti parikin kimmoketta ja pomppasi lopulta Setäsen yli maaliin.

Nikkilän maalin jälkeen kotijoukkue jatkoi edelleen raivokasta kiriä, mikä päättyi Tomi Kalliolle tuomittuun huitomisjäähyyn. Ylivoiman aikana HPK ratkaisi ottelun lopullisesti, kun Niko Kapasen millintarkka syöttö löysi Teemu Turusen ja Turusella oli helppo työ ohjata kiekko maaliin.

Myös TPS sai lopulta kuparisensa rikki, kun se pelasi ylivoimalla ja ilman maalivahtia. Kallion raudanluja lämäri kilahti tolpan kautta HPK:n maalin ylänurkkaan ja pilasi samalla Larmin unelman nollapelistä.

TPS jatkoi kavennuksen hakemista edelleen ilman maalivahti mutta lisäosumia se ei enää saanut aikaan. HPK sen sijaan kaunisteli loppulukemat tyhjään maaliin. Janne Lahti kruunasi 600:n liigaottelunsa maaliin, mikä oli samalla miehen 300. tehopiste liigassa.

Ottelun ratkaisu

Kotijoukkue oli hienokseltaan niskan päällä ottelussa ja pyöritti etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä pitkiä hyökkäyksiä HPK:n päädyssä. HPK puolusti omaa aluettaan kuitenkin varsin mallikkaasti läpi ottelun ja piti TPS:n poissa parhailta maalipaikoilta. HPK puolestaan oli tehokkaana omissa maalipaikoissaan ja iski säälimättä kiekkoa maaliin paikoistaan.

Myös Larmi otti selvän niskalenkin virkaveljestään Oskari Setäsestä. Larmi pelasi jälleen kerran mainion ottelun ja piti HPK:n voitossa kiinni ottelun alusta loppuun.

OHO!

Oskari Mannisen rannelaukaus on ollut harjoituksissa ilmeisen varmassa ja vakuuttavassa tikissä – ainakin, jos Joni Tuulolalta kysytään. Tuulola nimittäin oli avausmaalin syntymisestä jo niin varma Mannisen saatua kiekon siniviivalla, että päätti nostaa kädet kohti Gatorade Centerin kattoa hetken päästä koittavan maalin merkiksi.

– No, Oskari on ollut aika kuumana noitten maalipaikkojen kanssa viime aikoina. Se on tätä pakkiparin luottamusta toiseen, sen vaan tietää, Tuulola virnisti ottelun jälkeen.