HPK jäi nollille Hakametsässä

HPK ja Tappara iskivät yhteen välierien avauskamppailussaan Tampereella. Tappara oli lopulta parempi erikoistilanneosumallaan ja loppulukemiksi jäi 1-0 (0-0, 1-0, 0-0). HPK:n nettitoimitus kasasi yhteen ottelun avaintapahtumat:

Lähtökohdat

Molemmat joukkueet selvittivät oman puolivälieräsarjansa lopulta verrattain kivuttomasti. Tappara raivasi Rauman Lukon tieltään suoraan neljässä ottelussa ja HPK selätti Turun Palloseuran yhden kauneusvirheen jälkeen otteluvoitoin 4-1. Edellisistä peleistä joukkueilla oli siis suunnilleen yhtä pitkä aika palautumiseen ja kuvioiden hiomiseen.

Tappara oli ollut Antti Pennasen HPK:lle vaikea vastustaja. Voitot keskinäisistä otteluista olivat menneet Tapparalle 10-2 ja HPK onnistui lopulta voittamaan Tapparan varsinaisella peliajalla kuluneen runkosarjan viimeisellä kierroksella. Hakametsä on muodostunut HPK:lle jopa menneiden vuosien Hartwall-areenan kaltaiseksi peikoksi, sillä voittoa ei ole Pennasen HPK onnistunut Tampereelta hakemaan.

Pelin kulku

Tappara tuli jokaisen erän alkuun kovalla sykkeellä, tavoitteenaan olla isäntä talossa. Etenkin ensimmäisessä ja toisessa erässä tamperelaiset painoivat väkivahvasti peliä HPK:n kenttäpuoliskolle. Ansiokkaan puolustuspelin jälkeen Kerho sai kuitenkin erien vanhetessa myös omalle tyylilleen uskollisesti pitkiä hyökkäyksiä Tapparan päätyyn, joissa puolenvaihdoilla päädyn kautta pyrittiin tuottamaan maalipaikkoja.

Tapparan puolustus oli kuitenkin myös erinomaisesti virittäytynyt välieriin: Ensimmäisessä erässä Christian Heljanko joutui torjuntatöihin vain neljä kertaa, toisessa erässä kolmesti. Kerhon maalilla Emil Larmi venyi kiekon tielle kahdessa ensimmäisessä erässä vastaavasti 18 kertaa. Kolmannessa erässä osat vaihtuivat kun isännät pyrkivät puolustamaan johtoaan. Heljanko torjui erässä 11 kertaa, kun Larmi vuorostaan vain kolmesti.

Tappara pääsi ylivoimalle kolmesti, HPK vain kerran. Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet pelasivat kuitenkin myös hyvää alivoimaa eikä maaleja nähty erikoistilanteista.

Ratkaisu

Toisen erän lopussa Japa Levosen tiimi oli silmä kovana ja tuomitsi Markus Nenoselle kaksiminuuttisen vastustajan mailasta kiinnipitämisestä. Kun vain neljä sekuntia oli erää jäljellä, pääsi Kerhostakin tuttu Teemu Suhonen ampumaan ranteella siniviivan tuntumasta. Maalin edustalla Tomáš Záborský sai työvälineellään ohjauksen aikaan ja kiekko livahti Larmin selän taakse. 1-0 osuma ajassa

Ottelun kolmannessa erässä Tappara puolusti johtoaan ja teki hyökkäämisen Kerholle todella vaikeaksi. Molempien joukkueiden keskustan puolustus omalla alueella oli ollut koko pelissä tarkkaa, eikä erittäin hyviä paikkoja maalintekoon siunaantunut kuin harvakseltaan.

Kerho löysi kuitenkin väylät tekopaikoille eikä ottelun loppuhetkillä tasoitus ollut kaukana. Heljanko piti kuitenkin maalinsa puhtaana ja Tapparalle näin ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan.

Onnistujat

Emil Larmi – Otti kiinni kaiken kiinniotettavissa olevan ja enemmänkin. Antoi mahdollisuuden voittoon, kuten niin monesti aiemminkin. Virkaveljeä toisessa päässä ei päästy tänään kunnolla testaamaan.

Teemu Turunen  – Ensimmäisessä erässä kuljetti kiekon hyvällä luistelullaan ja harhautuksellaan aivan maalin edustalle. Toisessa erässä heitto kohti maalia oli yllättää Heljangon, joka ei ehtinyt reagoida tähän lainkaan. Harmittavasti kiekko osui kuitenkin vain ylärimaan.

Philippe Cornet – Väkevää vääntöä kulmapeleissä, tätä tullaan ottelusarjassa vielä tarvitsemaan. Myös muutama oivaltava tarjoilu tänään ketjukavereille.

Pettymys

Hakametsän yleisömäärä – Tampereella on ilmeisesti totuttu menestymään, sillä välieräkamppailu ei saanut kuin karvan päälle 5000 katsojaa paikan päälle. Etenkin hallin toinen pääty kumisi tyhjyyttään. Kotijoukkueen luulisi ansainneen yleisön tuen taakseen esityksillään.

Eteenpäin!

Välierät rantautuvat Hämeenlinnaan, pitkästä aikaa. Lauantaina pelattavaan HPK-Tappara -otteluun on lippukauppa käynyt kuumana ja monet katsomolohkot ovat jo loppuunmyytyjä. Istumapaikkoja on kuitenkin vielä jonkin verran jäljellä, samoin kuin seisomapaikkoja! Alla olevasta linkistä pääset tarkistamaan lippujen saatavuuden ja hankkimaan omasi kaupungin kuumimpaan lauantaisaunaan!

LIPUT HPK-TAPPARA -VÄLIERÄMATSEIHIN TÄSTÄ!

04.04.2019 21:54