HPK jatkoi hienosti voittojen tiellä

HPK – KalPa 5-1 (2-0, 3-1, 0-0)

HPK kaatoi hienosti aseettoman KalPan ja jatkoi voittojen tiellä.

Tuloksellisesti vahva ensimmäinen erä

Kerho jatkoi otteluitaan Rinkelinmäellä siis Oktoberfest-tunnelmissa, kun vastaan asettui Kuopion KalPa.
Ottelun alkuun HPK tulikin varsin pirteästi. Vajaan neljän minuutin pelin jälkeen Niklas Friman pääsi viimeistelemään Pallokerhon hienon hyökkäyksen päätteeksi 1-0 johtoon. Syötön avausmaaliin tarjosi Teemu Turunen.

Maalitalkoot saivat jatkoa Kerhon osalta vain vajaa pari minuuttia myöhemmin, kun Robert ”Bobby” Leino iski kiekon maaliin Jesper Lindgrenin syötöstä. Vain hetki tästä, niin KalPan Lauri Taipalus sai 2 minuuttisen. HPK:n kolmas maali roikkui ilmassa lähes koko ylivoiman ajan, mutta tällä kertaa vierasjoukkue ja sen maalivahti Denis Godla kestivät. KalPan ensimmäinen laukaus syntyi ylivoiman lopussa KalPa-pelaajan karattua läpiajoon, Emil Larmin kuitenkin selvittäessä tämän. Jäähyn jälkeen ottelu tasoittui ja vierasjoukkuekin pääsi kokeilemaan kunnolla Larmin päivän pelikunnon.

HPK sai joukkuerangaistuksen (liian monta pelaaja jäällä), kun erää oli pelattu noin 13 minuuttia. Alivoima sujui kuitenkin varsin mallikkaasti. KalPa jatkoi jäähyn päättymisen jälkeen hyvällä paineella ja siitä aiheutuikin Kerholle lisää hankaluuksia Niklas Frimanin kampitusjäähyn muodossa. KalPa rakensikin ylivoimalla muutaman hyvän paikan, mutta nämä kuitenkin kestettiin.

Ylivoiman jälkeen HPK pääsi vastahyökkäykseen, jossa Jan Brejcak syötti Philippe Cornetille maalin eteen, mutta maali jäi lopulta syntymättä.

-Puhuttiin ekasta kympistä ja sen tärkeydestä ja no osoitettiin, miten tärkeä se oli ja ei oltu valmiina siihen. KalPan päävalmentaja Sami Kapanen totesi ottelun alun kulusta.

Kerhon maalitalkoot jatkuu

Toinenkin erä alkoi HPK-merkkisesti ja vajaan viiden minuutin pelin jälkeen Teemu Turunen pääsi läpiajoon ja vei kiekon hienosti ohi KalPan maalivahdin Denis Godlan ja lukemat jo 3-0. Syötön osumaan sai Jere Innala. Kyseessä oli muuten Turusen kauden ensimmäinen kihaus.

Hetki tästä ja KalPa-pelaaja jäähyboxiin. Ylivoimalla ei kauaa nokka tuhissut, kun Cornet pääsi iskemään maalin läheisyydestä Kerhon ilahduttavasti 4-0 johtoon. Syöttöpisteille Nenonen ja Leino.

Kotijoukkueen viides maali näki päivänvalon, kun Teemu Turunen iski kauden ja illan toisen maalinsa maalin edestä siirretyn rangaistuksen aikana. KalPa sai hivenen lohtua Toni Hyvärisen tekemällä 5-1 kavennusmaalilla, kun erää oli pelaamatta viitisen minuuttia. Tämän myötä KalPa saikin lohtua peliinsä ja rakensi toisen erän loppupuolella useita paikkoja. HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen reagoikin tähän ottamalla aikalisän. KalPan kovin rynnistys laantui, vaikkakin HPK joutui erän loppuhetkille ottamaan vielä rangaistuksen.

Pientä poikapainiakin nähtiin

Kolmannen erän alkuun HPK selvitti jäljelle jääneen ajan alivoimastaan.  Ilman merkintöjä mentiinkin sitten erää noin 7 minuuttia, kunnes HPK:n maalipaikan jälkeen alkoi tapahtua. Friman, Nikkilä ja Filip Riska ottivat pienimuotoiset painiottelut KalPalaisten kanssa ja tämän jälkeen jäähyaitiossa olikin ruuhkaa. Varsinkin, kun vielä Brejcak sai korkeasta mailasta jäähyn ja KalPa pääsi tätä myötä ylivoimalle. HPK kesti kuitenkin KalPan ylivoiman Larmin hyvien koppien avustuksella.

Jäähyjen jälkeen HPK:lla oli muutama paikka lisämaalien tekoon, mutta tässä kohtaa kuitenkin ilman tulosta. Loppuerä mentiin KalPan hivenen hallitessa peliä, mutta suurin into laantui myös vierasjoukkueen hyökkäyspelistä ajan kuluessa tiimalasista hukkaan. HPK:n kuudes maalikaan ei lopulta ollut kaukana.

KalPan päävalmentaja Kapanen summasikin pelin jälkeen joukkueen esityksen osuvasti.

– Aika hiljaiseksi peli vetää, ei oltu henkisesti valmiita, läsnä eikä fyysisesti kamppailtu. Varmaan, jos tilastoja ruvetaan katsomaan, niin 9/10 kamppailusta on teidän voittoja ja me hävittiin valtaosa aloituksista. Vaikea tehdä kiekollista peliä ja tunnetila nolla. Lopputulema on toi. Vastustajalta ei kuitenkaan mitään pois.

HPK:n päävalmentajan Antti Pennasen mietteet olivat luonnollisesti hieman erilaiset.

– Tyytyväinen olen pelaajien puolesta, kovasti tekee päivittäin töitä ja meillä on ollut tehottomuuden kanssa vähän vaikeata viime aikoina. Tänään sitten oltiin kiistatta tehokkaita ja näin se menee jääkiekossa, että jossain koittaa se hetki, kun mekin ollaan tehokkaita. Ennen kaikkea se työ, mitä pelaajat päivittäin, sitä on hieno seurata. Hyvä HPK:lainen kiekkoilta, monipuolisia hienoja maaleja ja vähän poikapainia.

HPK:lle siis hieno 5-1 kotivoitto ja kahden pelin voittoputki. Tänään nähtiin monipuolinen kiekkoilta ja parasta viihdettä Kerholasien takaa katsottuna. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan kotipeliin, joka pelataan keskiviikkona 10.10 Vaasan Sportia vastaan. Tervetuloa mukaan!