HPK jatkoi voittoputkeaan Jukureita vastaan

Loistavaan pelivireeseen äitynyt Kerho lähti hakemaan viikon toista voittoaan Rinkelinmäen perjantai-illassa. Illan ottelusta muodostuikin lopulta varsin maalirikas ja vauhdikas näytös, jossa sekä isäntäjoukkue että vierailija Mikkelin Jukurit saivat luotua pitkiä pyörityksiä vastustajan päätyyn. HPK oli kuitenkin lopulta illan otteluparista parempi maalein 5-3.

Nopeaa maalia hakemaan

HPK on viime kotiotteluissaan tullut pelien alkuun jopa perinteikkäällä kovalla sykkeellä, jossa peli on painettu vastustamattomasti kohti vastustajan kenttäpuoliskoa. Myös Kerhon nopeat maalit avauserään ovat tehneet tällä kaudella paluuta Rinkelinmäelle. Illan ottelussakin HPK oli alussa hieman niskan päällä, mutta maaliin asti kiekkoa ei tällä kertaa ensiminuuteilla saatu.

Keskiviikkona KalPaa vastaan liigauransa avausmaalin tehnyt Valtteri Puustinen tavoitettiin kommentoimaan ottelutapahtumia perjantailta:

– Ei saatu tänään parasta starttia peliin. Ei saatu koneita käyntiin samalla lailla kuin aikaisemmin. Osittain tämä saattoi kyllä olla Jukureiden hyvyyttäkin.

Illan ensimmäisestä maalista vastasikin vierailija Jukurit, kun tällä kertaa Mikko Kokkonen pääsi viimeistelemään liigauransa ensimmäisen maalin. HPK:n kuittaus tuli muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Niklas Friman toimitti tarkalla rannelaukauksella kiekon verkkoon. Tauolle tasatilanteessa 1-1.

Toiseen erään pidemmän tauon kautta

Toisen erän alkua saatiin odotella tänään hieman normaalia pidempään, kun Ritariareenan kaukalon plekseistä yksi jouduttiin vaihtamaan ennen kiekon pudottamista. Vaurion huomaamisesta kiitos menee illan erikoisena Harri Kainulaisen paremmalle puoliskolle katsomossa! Perjantain tunnelmiin päästiinkin perhepelissä korjaustoimenpiteiden suoritusta odotellessa kauden pisimmän Floss camin saattelemana. Kun toinen erä päästiin lopulta aloittamaan, aloitti HPK todellisen pyörityksen hyökkäysalueellaan.

– Toisessa erässä saatiin hyvin pitkiä hyökkäyksiä. Väsytettiin kaveria ja saatiin sitä kautta maalipaikkoja, kommentoi Puustinen ottelun tauottua.

Erän ensimmäisestä osumasta vastasi tälläkin kertaa Jukurit. Maali syntyi ylivoimalla Filip Riskan istuessa kaksiminuuttista. Jesper Piitulainen pääsi laittamaan kiekon maaliin sen kimmottua hänelle epäonnisesti Niklas Frimanin kautta. Riska pääsi kuitenkin myöhemmin toisessa erässä ohjaamaan Juhana Ahon selän taakse ja toi näin Kerhon uudelleen tasoihin.

Maali-ilottelua kolmannessa erässä

Kolmannessa erässä Kerhon maalihanat lopulta aukesivat, ja toisen erän hallinta alkoi näkyä myös tulostaululla. 3-2 maalista vastasi tänään Philippe Cornet, jonka Petteri Nikkilä vapautti puolittaiselle karkumatkalle oivaltavalla pitkällä syötöllä. Valtteri Hotakainen toi vielä Jukurit tasoihin, mutta ottelun viimeisen viisiminuuttisen aikana Kerho naputti voittoon oikeuttavat maalit pöytäkirjoihin.  Ensin Roope Laavainen purjehti maalintekoon Otto Paajasen ja Teemu Turusen alustamana ja hetkeä myöhemmin Turunen itse lopetti Jukureiden loppukirin Paajasen ja Eetu Tuulolan syötöistä.

– Kolmas erä oli ihan ok, saatiin tehtyä tarvittavat maalit ja hyvät kolme pojoa. Ei ollut helppo peli, Jukurit oli tänään hyvä vastustaja, summasi Puustinen ottelun.

HPK kipusi illan voiton myötä Liigan sarjataulukossa jo kolmanneksi. Seuraava kotiottelu pelataan ensi viikon perjantaina, kun vierailulle saapuu toistamiseen tällä kaudella kohdattava KooKoo.