HPK kaatoi sarjakärjen

HPK – Kärpät 3-1 (1-0, 0-0, 2-1)

Antti Karjalainen näytti epäilijöille ja oli mies paikallaan kun HPK kaatoi sarjakärjen vakuuttavan suorituksen jälkeen lukemin 3-1. Ottelu ratkesi vasta aivan lopussa, kun Valtteri Puustinen huudatti kotiyleisöä tekemällä voittomaalin ajassa 57:34. Erityisesti kotijoukkueen puolustuspelaaminen oli tänään todella kovalla tasolla.

– Puolustettiin todella hyvin, varmaan paras puolustuspeli tällä kaudella, kommentoi Miro Karjalainen.

Alkukankeuden jälkeen peliin mukaan

Vatsatautia liikkeellä, Larmi poissa maalilta. Lähtökohdat palsta-asiantuntijoiden mukaan otteluun olivat jokseenkin huonot ja ottelun alku hieman näyttikin siltä, että Kärpät on tänään raikkaammalla jalalla liikkeellä. Avausmaalin teki kuitenkin kotijoukkue ajassa 04:35. Isännän elkein ottelusta toiseen esiintyvä Petteri Nikkilä antoi loistavan syötön maalille nousseelle Philippe Cornetille, joka laittoi kiekon reppuun kanadalaisen maalintekijän varmuudella.

Jotain avauskympistä kertoo se, että ensimmäinen torjunta kirjattiin Kärppien maalilla pelanneelle Jussi Rynnäkselle vasta erän puolivälissä. HPK kuitenkin puolusti erinomaisesti eikä vierailijat päässeet aivan huipputonteille. Alun jälkeen HPK pääsi yhä paremmin peliin mukaan ja ajoittain Kärpät oli jopa hieman pulassa omalla alueella.

Ensimmäisen erän lopussa nähtiin jokseenkin harvinainen tilanne, kun molemmille joukkueille tuomittiin samassa ajassa jäähy syynä “liikaa pelaajia kentällä.”

Toinen erä tasaista

HPK pääsi pelaamaan toisen erän alussa lähes neljä minuuttia ylivoimaa, mutta Kärppien alivoima ei turhaan ole Liigan kovinta. Pyöritys oli hyvää, mutta todelliset maalipaikat loistivat poissaolollaan.

Tasaviisikoin pelatessa toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. Tasaista vääntämistä ja tarkkaa puolustamista molemmilta. Erän puolivälissä HPK sai aikaan vahvan pyörityksen, joka päättyi siihen, että Atte Ohtamaa joutui kampittaman itsensä jäähylle. Ylivoiman paras paikka avautui Eetu Tuulolalle, mutta Rynnäs oli tilanteessa hyvin mukana.

Vahvan jakson jälkeen oli Kärppien vuoro painostaa ja hallita peliä. Valtteri Puustinen huitoi itsensä kaksiminuuttiselle ajassa 34:42 ja Arto Laatikainen vippasi kiekon katsomoon rangaistuksen arvoisesti ajassa 38:11, mutta HPK:n alivoima oli rautaa eikä Kärpät päässeet luomaan huippupaikkoja. Erän loppua kohden myös tunteet hieman kuumenivat ja vähän väliä maalinedustoilla oli pientä kähinää. Toisen erän päätösminuutilla Nikkilälle sekä Nicklas Lasulle tuomittiin väkivaltaisuudesta kaksiminuuttiset.

Makoisa lopetus

Kärpät tuli tasoihin ajassa 43:56 Oskar Osalan maalilla. HPK hävisi päädyssä kaksinkamppailun ja lopulta Osala pääsi survomaan kiekon etukulmalta sisään.

Hieman ennen kolmannen erän puoliväliä Kärpillä oli loistava tilaisuus siirtyä ottelussa johtoon. Erkka Seppälälle tuomittiin kaksiminuuttia ajassa 47:29 ja vain puoli minuuttia myöhemmin jää oli kärppähyökkääjän alla liian liukasta ja Nikkilä joutui istumaan kakkosta koukkaamisesta. HPK:n alivoima oli kuitenkin tänään rautaa eikä pitkän kahden miehen alivoiman aikana ollut juurikaan hätää.

– Pelattiin läpi ottelun hyvää alivoimaa. Taisteltiin ja otettiin hyviä blokkeja.

Vahvasta alivoimasta lisää virtaa saaneet oranssipaidat vyörittävät monta hyvää hyökkäystä Kärppien päätyyn ja lopulta Puustinen ja Lucenius petasivat Cornetille upean hyökkäyksen päätteeksi loistavan maalipaikan, mutta vieraiden Lasu otti tähän kohtaan niin sanotusti fiksun jäähyn ja esti jo suhteellisen varmalta näyttäneen maalin ja koukki itsensä jäähylle ajassa 53:11.

Ylivoiman aikana lähimpänä maalintekoa oli Markus Nenonen, jonka terävä laukaus osui tolppaan.

Ottelu oli etenemässä jo vahvasti kohti jatkoaikaa, mutta ajassa 57:34 Puustinen oli nälkäisenä maalinedustalla ja survoi oman reboundin maaliin vahvan hyökkäysalueen pelaamisen päätteeksi.

Kärpät pääsi hakemaan lopussa tasoitusta kuudella neljällä vastaan, mutta orastavaa nousua maalipörssissä tekevä Miro Karjalainen löi kiekon tyhjään maaliin ajassa 58:42.

– Friman teki siinä aika hyvän väylän mulle ja pystyi ihan rauhassa katselemaan mihin laukoo.

Yläparvelta tihkuneiden tietojen mukaan laukaus oli niin tarkkaan sijoitettu keskelle maalia, että sillä olisi irronnut erätaukokilpailusta maailmanympärysmatka.  Matkan menettäminen otti ottelun jälkeen hieman pannuun ja Karjis odottaakin saavansa lohdutuspalkinnon ottelujuontaja Peter Petrolta.

– Pitää puhua Petrolle, mutta ehkä joku Tallinnan matka olis ihan hyvä saada lohdutuspalkintona.

Seuraavan kerran Rinkelinmäellä pelataan ensi perjantaina, jolloin vieraaksi saapuu sarjakakkonen Turun Palloseura!