HPK kärsi tappion sarjakärjelle Oulussa

Kärpät-HPK 3-2 (1-1, 2-0, 0-1)

HPK kohtasi keskiviikkoisella liigakierroksella Oulun Kärpät. Kotijoukkue oli lopulta vahvempi, mutta ottelussa riitti puhuttaviakin tapahtumia.

Maali ja kyseenalainen maali

HPK oli matkusti jo eilen Kärppien vieraaksi Ouluun. Hyvää valmistautumista tarvittiinkin, olihan vastassa Liigaa ylivoimaisesti johtava kärppälauma. Kerholaisittain ikävä uutinen oli Teemu Turusen poisjääminen ottelusta varotoimenpiteenä. Turunen jahtaa yhä Liigan pistepörssin voittoa ja vastassa olisi tänään ollut taulukossa niskaan hengittävä Kärppien Ville Leskinen.

Maalinteon ottelussa aloitti ensimmäisen erän puolivälissä kotijoukkue kun Radek Koblizek pääsi iskemään kiekon verkkoon, joskin maalia edelsi Hämeenlinnaan asti näkynyt paitsio. HPK:n nettitoimitus ei keksinyt kirjoituskeloista tapaa ilmaista mielipidettään osumasta, joten tällä kertaa turvaudutaan sairaslomaa viettävän Emil Larmin havaintomateriaaliin:

HPK ei kuitenkaan tästä hätkähtänyt. Vain pari minuuttia edellisestä ehti kulua kun Henri Kanninen pääsi nostamaan maalinedustalta joukkueensa tasoihin. Kerhossa tehokkaasti pelanneen Kannisen maaliin syöttöpisteet kirjauttivat Otto Paajanen ja Arto Laatikainen.

Kärpiltä vahva toinen erä

Myös ottelun toinen erä käynnistyi edelleen tasaisissa merkeissä. Eetu Tuulolalle tuomittiin erän alkuun kaksiminuuttinen koukkaamisesta, mutta tämän alivoiman Kerho kesti.

Erän puolivälissä Kärpät saivat kuitenkin tehohetken. Aleksi Heponiemi imi mukaansa maalin taakse Petteri Nikkilän ja Filip Krivosikin  ja syötti pikkunäppärästi laidan kautta takana toisessa aallossa seuranneelle Rasmus Kuparille. Myös Antti Karjalainen ehti lähteä seuraamaan Heponiemen liikettä, jolloin Kuparille tarjoutui avoin rysä laittaa musta sisään.

Pari minuutta edellisestä ehti kulua, kun Ville Leskinen pääsi iskemään taululle lukemat  3-1 Jussi Jokisen ja Atte Ohtamaan syötöistä. Leskinen siirtyi tällä osumallaan  Liigan pistepörssin kärkeen ohi Teemu Turusen, kun maaleja on kasassa enemmän kuin Turusella.

Kärppien vahvan hetken päätteeksi valmennusjohto päätti rauhoittaa tilanteella ottamalla aikalisän ja lisäosumilta vältyttiin. Aivan erän lopussa Kerho pääsi vielä kokeilemaan ylivoimaa, mutta tällä kertaa tuloksetta.

Takaa-ajo ei tänään riittänyt

Kolmannessa erässä HPK aloitti isäntien johdon kirimisen. Hyviä maalipaikoja tarjoutui useampaankin osumaan. Ensin Filip Krivosik pääsi nokikkain Jussi Rynnäksen kanssa, mutta Rynnäs oli kärppämaalilla hereillä ja koppasi näyttävän torjunnan. Hetkeä myöhemmin Niclas Lucenius tarjoili Henri Kanniselle paikan maalin eteen, mutta Kannisen illan toinen jäi syntymättä Rynnäksen oltua tässäkin tilanteessa etevämpi.

Hetken jo näytti, että paras terä on Kerholta taittunut. Erän loppuhetkillä Otto Paajanen pääsi kuitenkin laukomaan 3-2 kavennusosuman Valtteri Puustisen ja Henri Kannisen syötöistä. Aika kävi kuitenkin kellossa vähiin, eikä puristus tällä kertaa riittänyt tasoitusmaaliin. Kärpät voitti näin ottelun ja varmisti runkosarjan voittonsa keskiviikkoillan päätteeksi.

HPK:n pelit jatkuvat lauantaina kotihallissa. Vastaan ottelussa asettuu KooKoo Kouvolasta. Tärkeitä pisteitä pudostuspelikamppailun kannalta on jälleen jaossa, varmista sinäkin paikkasi lauantain otteluun allaolevasta linkistä!