HPK otti vakuuttavan voiton A-nuorten pudotuspelien avausottelussa

HPK voitti Lahden Pelicansin A-nuorten ensimmäisessä kohtaamisessa lukemin 4-1 (3-0, 0-0, 1-1). Ottelu ratkesi käytännössä jo ensimmäisessä erässä, jossa HPK karkasi kolmen maalin karkumatkalle.

Ottelu oli alusta loppuun hienosti HPK:n hallinnassa, eikä kotijoukkueella ollut ottelussa missään vaiheessa mitään hätää. Harvat maalipaikat HPK-vahti Ukko-Pekka Luukkonen hoiti vakuuttavasti ja näin ollen pudotuspelisarjan ensimmäinen voitto jäi Hämeenlinnaan.

HPK:n A-Nuorten päävalmentaja Matti Tiilikainen oli tyytyväinen ottelun lähtöön.

– Tottakai oli positiivista, että saatiin hyvä startti otteluun. Se oli meille iso teema otteluun lähdettäessä. Pelin luonne hieman muuttui 3-0 tilanteessa, mutta olen tyytyväinen siihen, että pelasimme tasaisesti neljällä kentällä ja jäähyttömästi koko ottelun.

Ratkaisu jo avauserässä

Pelicans oli vielä ottelun avauskympillä mukana ottelussa ja vierailijoilla olikin hyvä paikka tehdä avausmaali ylivoimahyökkäuksestä, mutta Lukkonen oli tilanteessa mukana ja nappasi varman torjunnan.

Ajassa 9:48 Niclas Almari antoi upean avaussyötön Erkka Seppälälle, joka karkasi läpiajoon ja iski kiekon varmasti Pelicansin maalilla pelanneen Sami Sunin taakse. Maalin jälkeen ote siirtyi täysin kotijoukkueelle ja ketju toisensa jälkeen pystyi luomaan pitkiä hyökkäyksiä. Pitkä hallinta tuotti tulosta ajassa 15:15 kun Otto Latvala pääsi tinttaamaan kiekon verkkoon. Vain 12 sekuntia myöhemmin HPK siirtyi jo kolmen maalin karkumatkalle Jere Innalan osuman myötä.

Pelicans otti tämän jälkeen aikalisän, mutta sen hyöty jäi kovin vähäiseksi. HPK:lla oli avauserässä vielä paikkoja lisätä johtoa, mutta lisäosumia ei kuitenkaan nähty.

Kotijoukkue rullasi varmaan voittoon

Avauserän jälkeen HPK pelasi tarkasti ja piti huolen siitä, että Pelicans ei päässyt otteluun mukaan ja piti vierailijat poissa maalipaikoilta. Ottelun ainoa jäähy nähtiin heti toisen erän alussa, kun Pelicansin Artturi Toivola passitettiin estämisestä kaksiminuuttiselle. Ylivoiman aikana kiekko kilahti kerran ylärimaan, mutta muuten HPK ei maalipaikkoja pystynyt luomaan.

Kolmannen erän alussa Niilo-Kustaa Määttä löi lopullisen niitin ottelulle viemällä HPK:n jo neljän maalin karkumatkalle. Luukkosen nollapeli meni harmittavasti rikki huolimattoman mailapelaamisen vuoksi ja Severi Lahtinen pääsi lyömään kiekon tyhjään HPK-maaliin.

Sarja jatkuu tiistaina Lahdessa ja seuraava kotiottelu pelataan torstaina Rinkelinmäellä klo 19.00 alkaen! Liput torstain otteluun ovat myynnissä Kerho-ravintolassa (avoinna ma-pe klo 8.30-17.00). HPK:n kausikortilla ilmaiseksi jokaiseen A-Nuorten pudotuspelien kotiotteluun!