HPK piti kolme pistettä Hämeenlinnassa

HPK-TPS 4-2 (0-0, 2-1, 2-1)

Tiistai-ilta Hämeenlinnassa tarjosi viihdyttävän kiekkoillan. Liigakierroksen ainoassa kamppailussa HPK isännöi Turun palloseuraa, joka majaili ennen ottelua sarjataulukossa Kerhon edellä. Tiukka kamppailu päättyi lopulta HPK:n 4-2 voittoon ja taisto kuuden parhaan joukkoon pääsystä jatkuu siten tiukkana.

Asetelmat otteluun

Liigan runkosarja alkaa lähestyä loppuaan ja kamppailu suorasta pudotuspelipaikasta käy edelleen kuumana. Voitto takasi tärkeät kolme pistettä Kerholle ja sijoitus onkin illan jälkeen viides. Jännitettävää riittää ensi viikolle saakka, kun tilanne pudostuspeliviivalla tiukkeni illan myötä entisestään. Myös Markus Nenonen oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueen esitykseen ja puntaroi sarjatilannetta:

-Tosi tärkeät pisteet. Mieluummin sitä aloitettaisiin pleijarit kuuden joukosta kuin säälien kautta, se on selvä. Kova viikko on vielä edessä, sen jälkeen nähdään mihin riittää.

Viikonloppu toi mukanaan huonoja uutisisa HPK:lle, kun Niclas Almari  ja Niclas Lucenius  loukkaantuivat. Illan ottelusta oli poissa myös Janne Tavi pelikiellon vuoksi, sekä jo ennestään loukkaantuneet Emil Larmi ja Philippe Cornet. Näin ollen sillä parhaalla mahdollisella ei päästy tänään liikkeelle, vaan näytönpaikkoja tarjoutui terveenä oleville entisestään.

Lauantaina loukkaantumisen jälkeen ensimmäisen ottelun pelannut Nenonen  pohti omaa suorittamistaan tiistain voittoisassa kamppailussa vaatimattomaan sävyyn:

-Mukavaa oli ja hyvältä tuntui, pääsin peliin tänään paremmin kiinni ja voitin silloin tällöin kamppailuitakin.

Illan maalikimara

Ottelussa maaleja saatiin odotella aina toiseen erään saakka. Markus Niemeläinen vastasi illan ensimmäisestä, kun puolittaisesta läpiajosta lähetetty kiekko painui verkkoon ohi Tepsin norjalaisvahti Henrik Haukelandin.

Erän loppupuolella Kaapo Kakko pääsi tasoittamaan ottelun videotarkastuksen ja valmentajan haaston läpi käyneellä osumallaan, kun kiekko pomppi lopulta oranssipaitaisen pakiston kautta maaliin.

Hetkeä myöhemmin Markus Nenonen siirsi Kerhon kuitenkin uudestaan johtoon, kun Petteri Nikkilän lähettämä kiekko tuli päätyplankin kautta suoraan maalin kulmalla odottavalle Nenoselle. Ovelan kuvion myötä erätauolle lähdettiinkin näin ollen lukemista 2-1.

Kolmannessa erässä komeita osumia tarjoiltiin Ritari-areenan yleisölle erän puolivälin tietämillä  Ajassa 49:03  Patrick Bjorkstrand toi Tepsin tasoihin matalalla rannelaukauksellaan.

Jo viimeistä viisiminuuttista pelattiin, kun huimaan maalintekovireeseen äitynyt Jere Innala väläytti osaamistaan. Innala kaarteli koko turkulaispuolustuksen solmuun hyvällä liikkeellään ja pääsi lopulta parhaaseen maalintekosektoriin. Napakka rannelaukaus ja kiekko vastustamattomasti kolmannen kerran TPS:n maaliin.

Heti Innalan osuman jälkeen TPS lähti aikalisän kautta hakemaan tasoitusta kuudella viittä vastaan. HPK:n puolustuspään aloitusvoiton jälkeen kiekko päätyi kuitenkin Teemu Turuselle, joka tekin näin esityön ja tarjoili mustan Markus Nenoselle. Nenosen illan toinen ja ottelun loppulukemat 4-2 näkivät näin päivävalon.

Runkosarjan loppurutistus jatkuu

Ottelun tauottua oli Markus Nenonen tyytyväisellä mielellä oman joukkueensa suorittamisesta ja sarjassa toisella sijalla majailevan Turun palloseuran kaatamisesta:

-Tiukka ottelu, hyvää vääntöä nähtiin tänään. TPS on hyvä porukka hyökkäämään ja tekemään maaleja, mutta me oltiin tänään siinä  heitä parempia. Lopussa puolustettiin vielä tosi hyvin, eikä annettu kuudella viittä vastaan kaverin tulla tasoihin.

Maalintekijäksikin tituleerattava Nenonen vietti tänään siis kahden maalin iltaa. Lisäksi Nenonen saalisti syöttöpisteen tarjoilemalla ensimmäisessä osumassa maaliin johtaneen syötön Markus Niemeläiselle. Nenonen oli kuitenkin vaatimaton kommentoidessaan omaa suoritustaan ottelussa:

-Osuin oikeaan paikkaan pari kertaa. Tyhjiinhän pääsin toisen laittamaan, vaikka kai sekin pitää ansaita olemalla siellä oikeassa paikassa.

HPK:n pelit jatkuvat viikonloppuna tuplapeleillä. Kotiottelu pelataan perjantaina ja vastustajaksi saapuu Ritari-Areenalle Helsingin IFK, joka kamppailee myös tiukasti pääsystä kuuden joukkoon. Lauantaina puolestaan HPK matkustaa Tampereelle kovaan kevätvireeseen päässeen Ilveksen vieraaksi.

Oranssin kevään alkutahteja siis viritellään  tulevana perjantaina, tule sinäkin paikan päälle!