HPK ryösti kotiedun Turussa

TPS-HPK 2-3 (1-1, 0-2, 1-0)

HPK ja TPS aloittivat kevään pudotuspelinsä Suomen Turussa. Tasaisessa kamppailussa HPK taisteli lopulta tiukkojen tilanteiden jälkeen voiton ja vei näin sarjassa itselleen kotiedun. Ryöstö maistui myös HPK:n nettitoimituksen tavoittamalle Filip Krivosikille.

Kova tempo alusta saakka

Joukkueiden väliset ottelut olivat runkosarjassa vauhdikkaita ja kovaa lähdettiin myös playoff-sarjaan. Jo ottelun alussa oli selvää, että kumpikin joukkue tuli pelaamaan vauhdikasta ja yleisöön menevää kiekkoa. Ensimmäisillä minuuteilla TPS pääsi hyviin hyökkäyksiin, mutta parhaille tekopaikoille ei kuitenkaan ollut asiaa.

Ottelun ensimmäisestä osumasta vastasi kuitenkin HPK. Teemu Turunen veivasi Tepsin pakiston solmuun ja nosti rystyllä kiekon häkkiin ohi Rasmus Tirrosen. Maaliin syötöt tarjoilivat Miro Karjalainen ja Markus Niemeläinen.

Kotijoukkue kuittasi nopeasti pelin tasoihin. Patrik Björkstrand polkaisi itsensä vauhtiin ja pääsi Kerhon puolustuksen estelyistä huolimatta viimeistelemään isäntien avausosuman.

Erän loppuun TPS pääsi vielä ylivoimalle, joka olikin ennakkoon eräs mustapaitojen  kovimmista aseista. HPK pelasi kuitenkin loistavan alivoiman ja erätauolle päästiin tasalukemissa 1-1.

Kerho karkumatkalle

Toisen erän alku oli tahdiltaan seesteisempi kuin enimmäisen. HPK oli alusta joukkueista kuskin paikalla, mutta osumia saatiin odottaa. Kerholle tarjoutui erän alkupuolella ylivoimaakin, mutta viimeistään Tirronen koppasi Tepsin maalilla maaliverkkojen hätyyttelyt kiinni.

Ylivoima näytti olevan tänään Kerholle vaikeaa, kun Oula Palve karkasi alivoimalla läpiajoon ja tämä jouduttiin kaatamaan jäähän rangaistuslaukauksen arvoisesti. Emil Larmi oli kuitenkin eleetön maalillaan ja teki entisen seurakaverinsa Palven yrityksen tyhjäksi.

Larmin ryöstön seurauksena HPK sai uutta ilmettä ylivoimaansa ja tämä tuotti myös tulosta. Teemu Turunen hääri toimistossa ja tarjoili mainion syötön maalin takaa Jesper Lindgrenille. Lindgren lämäsi b-pisteeltä sydämensä kyllyydestä ja siirsi Kerhon uudelleen johtoon.

Vain hetkeä myöhemmin HPK jatkoi tehoiluaan. Arto Laatikainen lähetti laukauksen viivasta ja maalinedustalla Filip Krivosik väänsi vahvasti saaden mailansa laukauksen tielle. Ohjaus painui verkkoon ja pirteästi ottelussa pelannut sekä kovia taklauksia jakanut Krivosik sai palkinnon työmäärästään.

Erän loppuun nähtiin playoff-kevääseen erottamattomasti kuuluvaa poikapainia, jonka tuloksena molemmilta joukkueilta päätyi useampia pukareita kuluttamaan jäähypenkkiä. Loppujen lopuksi TPS pääsi tästä tilanteesta ylivoimalle, mutta ei onnistunut paikkaansa hyödyntämään erän loppuun.

Taisteluvoitto kolmannessa erässä

Kolmannen erän alussa Tepsin ylivoima jatkui. Vain minuutti oltiin ehditty pelata, kun Ilkka Heikkisen karmea lämäri painui Kerhon maalin kattoon. Tästä isännät saivat selvästi lisää energiaa peliinsä ja pääsivät pyörittämään pitkiä hyökkäyksiä.

Koko Kerhon puolustus ja viimeisenä lukkona Larmi olivat kuitenkin myös pelipäällä erässä selvittäen tilanteen toisensa perään. Myös HPK pääsi kolmannessa erässä pyörittämään pitkiä hyökkäyksiä ja paikkoja lisäosumiinkin tarjoutui. Jännittävät 2-3 lukemat pysyivät kuitenkin sitkeästi tulostaululla.

Aivan erän loppuun HPK joutui vielä alivoimalle ja TPS pääsi hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia. Puolustus kuitenkin kesti kun muun muassa Robert Leino blokkasi esimerkillisesti Heikkisen kumautuksia viivasta. Kello kävi kuitenkin vastustamattomasti, kutkuttavien minuuttien jälkeen  päätössummeri soi ja kotiedun ryöstö oli tosiasia. Filip Krivosik näki kuitenkin sarjan vasta alkaneen:

-Todella kova peli. Tämä oli iso voitto meille, mutta tämä oli vasta ensimmäinen askel. Sarja on yhä kesken ja meidän vastustajamme on hyvä joukkue. Keskittyminen on meillä jo seuraavassa pelissä.

Sarja jatkuu lauantaina

HPK:n nettitoimitus tavoitti voittomaalin ohjanneen Filip Krivosikin ottelun tauottua. Kerhon slovakkihyökkääjä oli kuitenkin tyylikkään viileänä voiton tuoneesta osumastaan huolimatta.

-Pelin aikana en ehtinyt sitä miettiä ollenkaan. Tietysti on hienoa osua tällaisessa paikassa ja auttaa tässä matkassa eteenpäin, mutta ennen kaikkea olen iloinen voitostamme joukkueena.

Ottelusarja jatkuu tulevana lauantaina Hämeenlinnassa. Krivosikilla oli selvä näkemys siitä kuinka lauantain otteluun valmistaudutaan:

-Nyt palaudutaan hyvin ja siirretään keskittyminen lauantaihin. Huomenna katsotaan videot läpi tästä pelistä, etsitään virheet ja lähdetään niitä parantamaan. Ensimmäinen askel on otettu, mutta monta peliä on vielä sarjassa jäljellä.

HANKI LIPUT PLAYOFFIEN KOTIAVAUKSEEN TÄSTÄ!

21.03.2019 22:54