HPK tarjosi torstai-kylvyt raumalaisille

HPK-Lukko 5-0 (1-0, 3-0, 1-0)

HPK esitti vahvan ottelun kotiyleisölleen, ollen juuri niin paljon vierailijoitaan parempi, mitä lukemat taululla osoittavat. Kapellimestareina Lukon kaadossa toimivat kaksi häkkiä iskenyt Jesse Saarinen, sekä 40 koppia ottanut Juuse Saros.

DSC_4316

– Hieno voitto. Ensimmäinen erä alotettiin normaaliin tapaan hyvin ja toinen erä, ensimmäinen kymppi oli vaikein jakso edelleen meiltä. Mun mielestä me puolustettiin kuitenkin kokonaisuutena suht koht hyvin. Erittäin tyytyväinen olen, yksi rypistys vielä ja sitten päästään tauolle, HPK:n valmentaja Pasi Arvonen summasi ottelun.

HPK:n ja Lukon ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja ensimmäinen hämmästelyn aihe saatiinkin täysin kentän ulkopuolisista asioista, kun Lukko oli unohtanut nimetä päävalmentaja Risto Dufvan pöytäkirjaan ja hänet passitettiin pois vaihtoaitiosta. Dufva pääsi kuitenkin takaisin joukkueensa penkin taakse pienen selvittelyn jälkeen.

Myös kentän puolella tapahtui ensimmäisessä erässä ja kotiyleisön mieliksi vieraspäädyssä. Otto Paajanen ja Filip Riska taiteilivat ihmissolmun Lukko-päädyssä ja Paajasen päästyä irtautumaan, rynnisti hän maalille. Saku Salmisen syöttö tavoitti Paajasen ja mies ohjasi HPK:n johtoon.

DSC_4288

Välittömästi Paajasen osuman jälkeen Jesse Saarinen porhalsi puolittaiseen läpiajoon mutta “Jepen” laukaus pysähtyi Ryan Zapolskin olkapäähän.

HPK karkaa

Kuten Arvonen kertoi, oli toisen erän alkupuolisko selvästi HPK:n heikoin. Lukko haki vimmatusti tasoitusta ja saikin luotua tukun jo varmoilta näyttäviä maalipaikkoja, mutta Juuse Saros oli jälleen totutun tarkkana maalillaan.

Lukon pitkä hallinta alkoi pikku hiljaa murtua ja HPK sai entistä enemmän painetta Lukko-päätyyn. Hieman ennen erän puoltaväliä HPK pyöritti pitkää hyökkäystä, mikä päättyi lopulta 2-0 -johto-osumaan. Zach Hamill laukoi kiekon kohti maalia ja Paajasen tehdessä loistavasti maskia, ei Zapolskilla ollut sanan sijaa kiekon lepatellessa yläkulmaan.

DSC_4313

Hamillin maali piristi selkeästi jälleen koko joukkuetta ja viiden minuutin päästä juhlittiin jo kolmatta osumaa. Tällä kertaa Marek Viedenskyn laukaus kimpoili Saariselle, joka ohjasi kiekon maalinkulmalta ohi Zapolskin. Maalia edelsi tilanne, jossa Lukko oli lähellä kavennusta. Lukon mahdollista maalia lähdettiinkin tarkistamaan vielä videolta ja mikäli tuomio olisi ollut maali, olisi tilanne ollutkin yht äkkiä 2-1, 3-0:n sijaan.

“Se on siellä” raikasi vielä kertaalleen toisessa erässä. HPK oli juuri tappanut alivoimansa, kun Saarinen porhalsi yhden miehen vastahyökkäykseen. Saarinen iski ranteet lukkoon heti siniviivan jälkeen ja kiekko painui helposti Lukko-maaliin. Maali oli Saarisen ottelun toinen ja jo kauden 16.

Johto pitää, missä on bileet?

4-0 -tilanteessa kolmanteen erään lähdettäessä, on kupletin juoni usein selvä, niin tälläkin kertaa. HPK pyrki pitämään Lukko-pelaajat poissa parhailta maalintekopaikoilta ja onnistuikin siinä erinomaisesti. Raumalaiset pääsivät kyllä yrittämään Saroksen ohittamista mutta laukaukset tulivat usein kaukaa, eikä Saroksella ollut suuria vaikeuksia kopata kiekko 18 kertaa päätöserässä.

Lopullisesti Lukon pyristelyt lopetti Antti Bruun kauden avausmaalillaan. Hamill karvasi kiekon Lukko-päädyssä ja yritti kaatuessaankin ohittaa Zapolskia. Zapolski torjui vielä Hamillin yrityksen mutta tilanteen jatkuessa kiekko pelattiin Bruunille, jonka tarkka laukaus kilahti tolpan kautta jälleen hieman helpon oloisesti Lukko-vahdin selän taakse.

DSC_4364

Pelin loppu olikin sitten enemmän tai vähemmän pelailua, jossa ainoana jännityksen aiheena oli se, että pitääkö Saroksen nolla loppuun asti. Ja pitihän se, vaikka Lukko pääsikin vielä kertaalleen koittamaan maalia ylivoimalla.

Lukosta saatu kolmen pisteen voitto oli erittäin tärkeä ja se nosti HPK:n playoff-viivan paremmalle puolelle. HPK:n kamppailut jatkuvat vielä ottelun verran ennen puolentoista viikon taukoa. Joukkue matkaa lauantaina Helsinkiin, jossa se kohtaa HIFK:n.