HPK tasoitti välieräsarjan

HPK – Tappara 4-1 (1-0, 0-1, 3-0) HPK ja Tappara väänsivät kaksi erää tasaisesta, mutta kolmannessa HPK meni menojaan iskemällä kolme maalia ja tasoittivälieräsarjan!

Tunnusteleva alku

Ottelun tärkeys näkyi ja molemmat joukkueet pelasivat tarkasti. HPK:lla oli alussa hieman vaikeuksia lähtea omista Tapparan karvatessa korkealta ja kovaa.

Erän puolivälissä Tappara sai ensimmäisen kunnollisen pyörityksen, kun Kristian Kuuselan johdolla HPK:n puolustus oli hieman pulassa ja joutui turvautumaan pitkään kiekkoon. Heti perään myös Jan-Mikael Järvisen johdattama kakkoskenttä sai luotua painetta Kerhon alueelle, mutta HPK kesti Tapparan ensimmäisen vyörytyksen.

Ajassa 13:15 HPK siirtyi ensimmäisen kerran johtoon, kun aloituksen jälkeen kiekko päätyi Markus Nenoselle, jonka tarkka laukaus painui yläkulmaan. Tilanteessa Philippe Cornet teki täydellistä maskistyötä eikä Tapparan maalilla pelanneella Christian Heljangolla juurikaan ollut mahdollisuuksia torjua tilannetta.

Erän lopussa tuomariston ratkaisuvat nostattivat hieman kierroksia Rinkelinmäellä. Teemu Turunen oli karkaamassa läpiajoon ja mailaa tuli joka suunnasta, mutta tilanteesta ei tuomittu rangaistuksia. Hetkeä myöhemmin Petteri Nikkilä sai yläparvelta katsottuna heppoisen jäähyn, joten asteet nousivat lauantaisaunassa heti ensimmäisen erän aikana korkeisiin lukemiin.

Tappara tasoihin

Toinen erä oli niin ikään tasaista. Kotijoukkueen osalta paras paikka tuli Valtteri Puustiselle noin viiden minuutin pelaamisen jälkeen. Kiekko Puustiselle, jolla oli edessään tyhjä maali, mutta laukaus suuntautui kuitenkin selvästi ohi.

Tappara sai illan toisen ylivoiman ajassa 27:21, kun Robert Leino sai kaksiminuuttisen poikittaisesta mailasta. Tälläkin kertaa Kerhon alivoima kesti eikä maalia nähty.

Erän puolivälin jälkeen Ben Bloodille sekä Eetu Tuulolalle tuomittiin kaksiminuuttiset väkivaltaisuudesta ja siirryttiin pelaamaan tasavajaalla.

Niklas Friman, Robert Leino ja Jesper Lindgren eivät saaneet taisteltua päädyssä kiekkoa pois vahvasti vääntäneeltä Matti Järviseltä. Kiekko maalin edustalle unohdetulle Tuukka Mäntylä, joka toi Tapparan tasoihin ajassa 33:34. Maalin jälkeen Tapparalla oli parikin huipputonttia tehdä lisämaaleja, mutta HPK-vahti Emil Larmi torjui tamperelaisten yritykset.

Kahden erän jälkeen tilanne peliesitykseen nähden ansaitusti 1-1.

Kolmas erä Kerhon näytöstä

Heti kolmannen erän alkuun ajassa 41:32 Mäntylä hölmöili ja otti täysin turhan kampitusjäähyn.

HPK käytti tilaisuuden upeasti hyödykseen. Teemu Turunen syötti keskelle Petteri Nikkilälle, joka laukoi suoraan syötöstä kiekon Tapparan maaliin.

Maalin jälkeen ote siirtyi vahvasti Kerholle ja lisää ylivoimaosumia päästiin hakemaan ajassa 44:11. Vielä ylivoimalla ei osumaa tullut, mutta ajassa 47:49 Jere Innala teki kevään ensimmäisen maalinsa. Markus Niemeläinen toimitti kiekon maalille, jossa Innala oli hereillä ja ohjasi kiekon taidokkaasti ohi hölmistyneen Heljangon.

HPK pelasi johtoasemassa erittäin vakuutavasti, eikä Tapparan takaa-ajo päässyt käynnistymään missään vaiheessa. Erässä vieraille kirjattiin ainoastaan kahdeksan laukausta, joista yksi tuli sektorista.

Lopullisen niitin ottelulle iski Teemu Turunen tyhjiin ajassa 57:28.

Sarja jatkuu tiistaina Tampereella ja myös tämä on nähtävissä Kerho-ravintolan screeniltä! Ei ikärajaa ja ilmainen sisäänpääsy.

Seuraava kotiottelu pelataan torstaina 11.4. Varmista paikkasi ottelussa ja suuntaa…