HPK vailla mahdollisuuksia Stadissa

HIFK – HPK 6-2 (4-0, 0-2, 2-0)

HIFK oli tyly isäntä kauden ensimmäisessä kotiottelussaan. Ottelu ratkesi jo avauserässä.

Tällä kertaa ottelua seurattiin sosiaalisen median kautta. Lue miltä ottelu ja tunnelmat näyttivät kotisohvalta käsin!

Avauserästä grande katastrof

Kolmen vieraspelin jälkeen HIFK pääsi vihdoin ja viimein kotiyleisönsä eteen. Internetin ihmeellisessä maailmassa tämä otettiin huomioon jo ennen ottelun alkua.

– HIFK on todella paha vastus. Ensimmäinen kotipeli heille ja tulvat varmasti lujaa päälle. Muutenkin Nordis on ollut paha paikka aina pelata, joten todella kova haaste tulossa. Toivottavasti peli pysyy koko ottelun ajan koossa niin ehkä joku piste voisi olla luvassa.

Pienet taivaalle maalatut uhkakuvat kävivät toteen ja HIFK tuli heti alusta asti kovaa päälle. Peli oli ehtinyt vanhentumaan ainoastaan neljä minuuttia, kun Juhani Tyrväinen vei isännät johtoon.  Tässä vaiheessa tunnelma oli vielä rauhallinen, mutta HIFK:n iskiessä toisen kerran ajassa 9:01 ja vain paria minuuttia myöhemmin kolmannen kerran, meni huono alku luonnollisesti hieman tunteisiin.

– Kerhon puolustus taisi jäädä motarin varteen johonkin Riihimäen kohdalle.

Kolmannen maalin jälkeen maalissa aloittanut Emil Larmi sai tehdä tilaa Antti Karjalaiselle, mutta tämäkään ei auttanut. Hämeenlinnalaisittain karmea avauserä sai vielä lisää kylmää vettä niskaan ajassa 16:09, kun Lucas Lessio iski tulostaululle lukemiksi 4-0. Viimeistään tämä katkaisi lähes kaikkien kannattajien selkärangan ja katseet suunnattiin jo tulevaisuuteen.

– Se oli nopeasti paketissa se peli. Ensi viikolla Kärpät, taisi olla tiistaina. HPK:n pakit enemmän kuin potkun jäljessä.

Mutta vain lähes kaikkien. Toisaalla oli vielä uskoa ja ottelun avauserässä tehtiin myös positiivisia havaintoja.

– Ei vain pysty sammuttamaan telkkaria, se 12v fanipoika sisällä on aika optimistinen ja odottaa alkukauden comebackia :n puolelta. Vähän YV:tä ja pari maalia tähän erään

– Hieno nähdä, että Paajasen rannelaukaus on ottanut steppejä eteenpäin. No se peli loppu ennen kuin kunnolla alkoikaan. Eteenpäin.

Toiseen erään uudella sykkeellä

Iikka Kangasniemi sai toisen erän avausminuutilla kaksiminuuttisen estämisestä ja HPK pääsi hakemaan toivottua kavennusta. Vähätkin kotisohvalle jääneet olivat keksineet itselleen jo muuta tekemistä, mutta onneksi meissä jokaisessa on taipumusta uteliaisuuteen.

– Hel****i, lenkkarit jo jalassa ja piti vielä vähän vilkaista… 4-1.

Ylivoimaa ehti kulumaan ainoastaan 11 sekuntia ennen kuin kiekko löysi tiensä ensimmäistä kertaa HIFK:n maalilla pelanneen Atte Engrenin taakse kapteeni Otto Paajasen toimesta.

Toinen erä sujui huomattavasti tasaisemmissa merkeissä. Ajassa 25:54 HPK pääsi toistamiseen ylivoimalle, mutta tällä kertaa tulosta ei syntynyt.

Erä oli jo lähestymässä loppuaan, kunnes ajassa 36:00 Paajanen iski illan toisen osumansa ja toi vierailijat kahden maalin päähän. Maaliin upean syötön tarjoili Arto Laatikainen, mutta erityisesti kehuja sai kauden ensimmäistä ottelua pelannut Jesper Lindgren, joka oli muutenkin vakuuttanut monet.

– Liitytään joukkoon. Lindgren. Erinomaista peliä. Oli kyllä loistava hidastettu heitto, jolla käynnisti tuon 4-2 maaliin johtannee hyökkäyksen.

Toisen erän otteet miellyttivät muutenkin, ottelun huonosta lähdöstä huolimatta.

– Jum*****a. Tuo jengi on herännyt. Aivan loistavaa myllytystä IFKn päädyssä ja tuloksena ylivoimaa.

– IFK ei saanut enää edes hippaa. Asioita helpottaisi kuitenkin, jos joukkue saapuisi hallille tulevaisuudessa niin, että ehtisi kentälle jo niinkin aikaisin, kuin ensimmäiseen erään.

Orastava loppukiri kuihtui kasaan

Kolmanteen erään lähdettiin suurin odotuksin, mutta turhaan. HIFK siirtyi ratkaisevan tuntuiselle kolmen maalin karkumatkalle ajassa 46:49. Kotijoukkueen illan viidennen iski Tommi Santala rankkarista, jonka tuomitseminen herätti ihmettelyä.

– Mistä se pilkku tuli?
– Mistä toi rankku tuli?

– Kukaan ei tiedä

Ottelun loppunumerot viimeisteli Teemu Tallberg ajassa 47:23. Ottelun jälkeen omiin luotiin uskoa jatkoa ajatellen, pohdittiin huonon alun syitä ja tehtiin analyysit ottelusta.

– Kotio nukkumaan ja huomenna kukaan ei puhu mitään koko pelistä. Viikonloppuna hohtokeilaan ja kunnon ränni päälle ja tiistaina sit uudella ilmeellä oottaan helpot pisteet Oulusta.

– Aina voi jossitella painoiko se jalka edellisen pelin jäljiltä ja saisiko se vaikuttaa ammattilaisilla, mutta saadaan taas oikea käden ojennus Liigalta ensi viikonloppuna. Kerho matkustaa perjantaina Mikkeliin Jukureiden vieraaksi ja pelaa 20 tunnin päästä kotona Ilvestä vastaan. Ilves pelaa torstaina kotona Kärppiä vastaan. On tämä melkoista…

HPK pelaa siis seuraavan kotiottelunsa ensi viikon lauantaina Ilvestä vastaan. Kiekko jäähän klo 17.00!