HPK vei maali-iloittelun

Ässät-HPK 3-5 (3-1, 0-2, 0-2)

Ottelu Porissa oli äärimmäisen viihdyttävä. HPK nousi kahden maalin takaa rinnalle ja lopulta kolmannessa erässä voittoon. HPK:n parhaimmistoa oli aktiivisesti liikkunut ja 0+3 tehot kerännyt Jesse Saarinen, sekä 0+2 tehoilla säestänyt Marek Viedensky. Ottelun voittomaalin itselleen merkkautti kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Petteri Nikkilä.

Ottelu alkoi vauhdikkaana ja hyökkäykset soljuivat päästä päähän, eikä taklauksiakaan kaihdettu, vaan niitä jaeltiin ja otettiin vastaan puolin jos toisinkin. Kotijoukkue Ässät sai paremmin pelinjuonesta kiinni mutta HPK:llakin oli pari hyvää maalintekopaikkaa, Eero Somervuori ja Marek Viedensky epäonnistuivat kuitenkin yrityksissään.

Hieman ennen erän puoltaväliä HPK:lle sattui kuitenkin ikävä kaksiminuuttinen, kun ensin Jarno Kärki siirsi Ässät 1-0 –johtoon ja tämän jälkeen ylivoimalla kiekko oli toistamiseen Juuse Saroksen selän takana. Tällä kertaa kiekko pelattiin maalintolpalle Sami Lähteenmäelle, jonka syöttöyritys kimposi Jyri Niemen luistimen kautta maaliin.

HPK pääsi peliin mukaan tuhottuaan illan toisen alivoimansa. Heti alivoiman jälkeen Somervuorella oli parikin tilaisuutta kaventaa ottelu mutta Rasmus Rinne pystyi torjumaan. Craig Schiran laukausta Rinnekään ei enää pystynyt torjumaan. Schira pääsi nokikkain Ässä-vahdin kanssa kuolletettuaan Zach Hamill:n syötön rinnallaan haltuunsa. Schira siirsi kiekon rystylle ja nosti sen hallitusti maalin yläkulmaan.

Schiran maalin jälkeen HPK oli lähellä tasoitusta mutta Ässät pääsi tarjoamaan erän päätteeksi vielä kerran kylmää vettä HPK:n niskaan kuin Ice Bucket Challengessa aikoinaan. Ässät nousi terävään vastahyökkäykseen, minkä päätteeksi kiekko pelattiin Kärjelle, joka sai laittaa pelivälineen miltei tyhjään maaliin.

Uudella tohinalla toiseen erään

HPK tuli toiseen erään aktiivisemmin liikkuen, mikä palkittiinkin nopeasti ylivoimalla. Ylivoima pyöri mallikkaasti ja lopulta myös tuloksekkaasti. Viedensky löysi Ässä-neliön keskellä päivystäneen Tuomas Vänttisen, jonka one timer löysi tiensä maaliin.

Vänttisen maalin jälkeen HPK tappoi Ässien ylivoiman, minkä jälkeen kotijoukkueelle tuomittiin kaksi peräkkäistä rangaistusta ja HPK pääsi pyörittämään 20 sekuntia kahden miehen ylivoimalla. Juuri, kun Ässien ensimmäinen rangaistus umpeutui, tilanne tasoittui. Vänttinen parkkeerasi itsensä samaan paikkaan, josta hetki sitten oli kaventanut tilanteen. Tällä kertaa Jesse Saarisen tarkka lättysyöttö tavoitti ”Vänän” ja mies tälläsi pikkumustan tällä kertaa maalin ylänurkkaan.

Loppuerä kiekkoiltiin maaleitta HPK:n kivasta hyökkäysalueen pörräämisestä, Hamill:n Vihkolle tarjoamasta avopaikasta ja Ässien ylivoimasta huolimatta. HPK hallitsi selvästi ottelun toista erää ja se enteili jo illan päättyvän onnellisesti.

Viedenskyn namupassi hiljentää Isomäen

Ässät pääsi aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla mutta ei saanut sen aikana kuitenkaan mitään aikaan. Toivuttuaan alivoimastaan, aloitti HPK oman shownsa ja hiljensi Isomäen hallin ajassa 43.43, kun Saarinen pyöri aikansa Ässä-alueella ja jätti kiekon Viedenskylle. Viedenskyn tarkka syöttö löysi Petteri Nikkilän lapaan ja Nikkilä sai siirtää kiekon tyhjään maaliin.

Hieman Nikkilän osuman jälkeen Ässät oli lähellä tasoitusta mutta Jyri Marttisen laukaus osui tolppaan. Ässät otti muutenkin hallintaa itselleen mutta ei saanut tasoitusta aikaan. Sen sijaan HPK iski viimeisiä nauloja Ässien arkkuun, kun Juha Koivisto sai kiekon kasvoihinsa. Koivisto pystyi jatkamaan peliä ja siirsi kiekon keskustaan vapaana olleelle Ville Järveläiselle. Järveläisen tarkka laukaus painui vastustamattomasti Rinteen räpyläkäden ylänurkkaan.

Ässät pyrki vimmatusti pääsemään takaisin kamppailuun pisteistä ottamalla maalivahdin pois maalistaan kaksi minuuttia ennen päätössummeria. HPK pelasi kuitenkin tiiviisti ja uhrautuvasti, eikä lisäosumia nähty.

– Kyl se haalarihommista lähtee. Eka erä vähän nukuttiin ja annettiin halpoja maaleja. Napitettiin haalarinnapit ja toinen erä oli selvästi meidän. Lopussa jouduttiin tietysti puolustuskannalle mutta selvittiin, selvitti HPK:n valmentaja Pasi Arvonen nousun salat pelin päätyttyä.

HPK kaappasi siis makoisat kolme pistettä Porista ja taistelu pisteistä jatkuu perjantaina Hämeenlinnassa JYP:a vastaan. Kaikki siis hallille kannustamaan Kerho voittoon!!