HPK voitti Rahnaston elkein

HPK – SaiPa 6-0 (2-0, 0-0, 4-0)

“On pelattu ottelu HPK vastaan SaiPa. Ottelu on päättynyt HPK:n voittoon lukemin kuusi-nolla.” SaiPa oli lopulta Turhapuron roolissa kun isännät takoivat Rinkelinmäen kuutiolle tennislukemat. Teemu Turusella oli jälleen normipäivä kolmen tehopisteen muodossa ja Teme siirtyikin yksinään pistepörssin kärkipaikalle!

Lukemat olivat rumat, mutta voitto ei kuitenkaan irronnut helpolla.

Vahva avauserä

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja lähimpänä maalintekoa oli SaiPan puolustaja Brenden Kichton, jonka laukaus hyvältä paikalta kilahti lopulta tolppaan. Erän puolivälissä HPK pääsi hakemaan ensimmäistä osumaa ylivoimalla Tyler Morleyn taklattua Otto Paajasta päähän. Ylivoimalla ei maalia nähty, mutta jäähyn myötä ote siirtyi entistä vahvemmin kotijoukkueelle.

Erän viimeinen minuutti oli HPK:lta tehokas. Ensin Valtteri Puustinen viimeisteli komen kuvion päätteeksi lukemiksi 1-0, kun pelikellossa oli aikaa jäljellä 58 sekuntia. Kahdeksan sekuntia ennen erän loppua maalilaulu soi jälleen ja tällä kertaa Markus Nenosen toimesta, joka sai loistosyötön ilmiliekeissä olevalta Teemu Turuselta. Takatolpalta on helppo putata sisään ja siirtyä erätauon viettoon.

– Hyvä eka erä. Hyvät maalit saatiin siihen loppuun, kommentoi Niklas Friman.

Toinen erä SaiPan komennossa

SaiPa tuli toiseen erään vahvasti. Ajassa 21:28 mahdollista tasoitusta tarkastettiin pitkään tilannehuoneesta, mutta lopulta tuomio oli kotiyleisön kannalta mieluisa.

Pienoisessa mankelissa ollut HPK ei meinannut päästä omista pois millään ja kahdesti SaiPa pääsi kokeilemaan tasoitusta ylivoimalla. Taidolla, pienellä tuurilla ja Larmin avulla erästä kuitenkin selvittiin ilman takaiskuja.

– En tiedä jäätiinkö kiinni niihin kahteen maaliin vai mikä oli, kerjättiin verta nenästä pahasti. Ei oikein kukaan muu onnistunut kuin Larmi maalissa.

Tennislukemat

Idän ihmeen selkärangan katkaisi Niklas Friman ajassa 43:20. SaiPan maalilla pelannut Frans Tuohimaa oli pahasti maskissa eikä mahtanut Niklas Frimanin tarkalle laukaukselle mitään.

– Tietenkin kun oltiin noin tehokkaita ja kaveri oli painanut koko toisen erän ilman osumia, niin se on henkisesti kova kun et itse saa maalia ja toinen rankaisee heti kun saa paikan.

Ajassa 50:49 Teemu Turunen vei kotijoukkueen jo neljän maalin karkumatkalle. HPK:n kotiotteluissa yksi tämän kauden uutuuksista on, että aina kotijoukkueen tehdessä viisi maalia, arpoo Hämeenlinnan Toimistotarvike Lenovo-merkkisen tietokoneen paikan päällä olevien katsojien kesken. Neljännen osuman jälkeen ei kauaa tarvinnut odotella, sillä ainoastaan 39 sekuntia Turusen osumasta iski Jere Innala kauden kuudennen osumansa. Loistavan syötön maaliin tarjoili ottelussa tehot 1+1 saalistanut Friman.

Loppulukemat 6-0 viimeisteli Otto Paajanen ylivoimalla ajassa 57:12.

Aiemmissa otteluissa Kerholla on ollut pienoisia ongelmia pelien ratkaisemisen kanssa, mutta tänään maltti ja vahva puolustuspelaaminen palkittiin murskavoitolla.

– Menee vähän sykähdyksittäin. Sitten kun se vire löytyy, niin tuntuu, että menee yks – kaks peliä oikeinkin hienosti ja tehokkaasti, mutta sitten on myös niitä vaikeampiakin hetkiä. Pääasia on kuitenkin se, että pystytään luomaan paikkoja, tarvii sitä kautta hakea sitä itseluottamusta niinä hetkinä kun ei uppoa millään.

Prosessi etenee

Tällä kaudella varakapteenina toimiva Friman on ylpeä HPK:n alkukaudesta ja vaikka SaiPa oli tuloksellisesti isännille vain pala voileipäkakkua, niin voitto ei irronnut ilmaiseksi.

– Täytyy olla ylpeä tällä hetkellä. Pelataan tosi hyvää kiekkoa. Tänään oli ehkä vähän vaikeampi peli, mutta kuitenkin se tietty vaatimustaso löyty sieltä.

Runkosarjaa on takana 25 ottelua ja HPK:n laiva seilaa vahvassa myötätuulessa. Loistokkaan alkukauden takana on koko joukkueen kehittymistä, mutta vaikka nyt kulkee, niin ei se ei ole vielä tae mistään, vaan hommia täytyy tehdä.

– Lähtökohta kauteen ylipäätänsä oli se, että joukkueen täytyy kehittyä paljon. Vahva vaatimustaso on ja tehdään hommia koko ajan, vaikka samaan aikaan on myös paljon pelejä. Meillä on selkeä määränpää ja koko ajan sellaisia pieniä juttuja pyritään parantamaan.

– Kärsivällisesti täytyy tehdä hommia koko ajan. Keväällä kun peli tarkentuu koko ajan, niin täytyy löytää se määrätty tehokkuus siihen.

Seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 28.11., jolloin vuorossa on Lukon tiirikoimista!

Otteluun on myynnissä erikoishintaisia seisomapaikkalippuja sunnuntaihin asti!