HPK voittoon jatkoajalla Jyväskylässä

JYP-HPK 2-3 ja. (1-0, 0-1, 1-1, 0-1)

Hämeenlinnan Pallokerhon nettitoimitus rantautui tänään joukkueen mukana Jyväskylään JYP:n vieraaksi. Otteluraporttiin haettiinkin myös suoria tunnelmia Hippokselta ja tällä kertaa nimenomaan kotiyleisöltä. Mitä ne meistä oikein ajattelevat? Millaisia tunteita HPK herättää Keski-Suomessa?

– HPK ei oikein herätä minkäänlaisia tunteita. Joskus se oli kovempi joukkue, sittemmin kadonnut kuvasta. Tällä kaudella se on kai pelannut ihan hyvin.

– Tylsä, sellainen keskiviikkoon sopiva vastustaja!

Huolimatta vastustajasta keskiviikkoiseen liigakamppailuun oli kuitenkin lopulta löytänyt tiensä 3502 silmäparia. HPK ja JYP eivät kenties ole se kaikkein tulikuumin taistelupari Liigassa, mutta yhteistäkin joukkueilta löytyy:

– Tiukka playoff-sarja pelattiin toissa kaudella Kerhon kanssa. Etenkin Emil Larmi jäi mieleen silloin, hän oli todella hyvä siinä sarjassa, vaikka JYP jatkoon menikin.

– Riska on tietenkin seurannassa tänään, olihan hän osana vuoden 2012 mestaruusjoukkuettamme. Ja Nenonen tietysti JYP-juniorina.

HPK lähti tämän päivän otteluun ilman parasta pistemiestään Teemu Turusta sekä puolustaja Niklas Frimania. Myös päävalmentaja Antti Pennanen puuttui penkin takaa, kaikkien kolmen ollessa Leijonien mukana Venäjän EHT-turnauksessa.

– Muutama mielenkiintoinen pelaaja HPK:ssa on, esimerkiksi Otto Paajanen on sellainen, joka voisi puolestani pelata JYP:ssä ja päävalmentaja on todella hyvä. Eihän se tietysti muuten olisi maajoukkueen mukana tänään.

Hurrikaani iskee ensimmäisessä erässä

Itse ottelussa isäntäjoukkue aloitti ottelun terävämmin ja pääsi pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä Kerhon kenttäpuoliskolla. Jyväskyläläisten vahva alku taltioitui myös ottelun tilastoihin, sillä Emil Larmille kirjattiin ensimmäisessä erällä kaiken kaikkiaan 18 torjuntaa:

– Sehän kuin sätkyukko, miten se edes pysyy tuolla maalilla?

Lopulta isäntien hyvä peli-ilme palkittiin, kun Robert Rooba pääsi nostamaan joukkueensa 1-0 johtoon Ossi Louhivaaran ja Nolan Yonkmanin syötöistä. Nämä jäivät myös summerin soidessa taukolukemiksi.

– Ehkä JYP oli vähän aggressiivisempi ja energisempi kuin HPK ensimmäisessä erässä. Mutta voi se tästä vielä kääntyä, HPK on kuitenkin kärkipään joukkue Liigassa.

Huolimatta varsin JYP-merkkisestä ensimmäisestä erästä oli paikallisilla jääkiekon ystävillä ollut aikaa myös havainnoida vierasjoukkueen pelaajistoa:

– Kyllähän Nikkilää tuli seurattua, yrittää kuumentaa ja jakoi pari taklaustakin. Hyvin yrittää herätellä joukkuettaan.

Oma koira puree

Toisessa erässä jäälle tulikin heränneempi HPK ja kenttätapahtumat tasoittuivat. Molemmissa päissä nähtiin maalipaikkoja. JYP:lle tarjoutui myös ylivoimalla mahdollisuuksia kasvattaa johtoaan, mutta tolppaa lähemmäs maalia kiekko ei tietään löytänyt.

Tämän jälkeen myös Kerholle tarjoutui ylivoimaa, kun oranssistakin paidasta tuttu Janne Kolehmainen huitoi itsensä jäähyaitioon. HPK:n ylivoima tuotti myös tulosta, kun Markus Nenonen pääsi laittamaan kiekon rannelaukauksella verkkoon Petteri Nikkilän ja Jere Innalan syötöistä.

– No tietysti Nenonen tekee maalin, kukas muukaan?

Tasoituksen jälkeen HPK pääsi entistä paremmin peliin mukaan. Vierailijoiden parantuneet otteet huolestuttivat kotiyleisöä ainakin hetkittäin:

– Päättyisi jo tämä erä. Pahalta näyttää JYPin kannalta.

Maalintekijöihin ei muutosta

Kolmannen erän aluksi Eetu Tuulolalle tuomittiin 2+10 minuutin rangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta. Tätä seuranneen ylivoiman JYP käytti hyväkseen, kun Robert Rooba pääsi uudelleen huudattamaan kotiyleisöä lyömällä kiekon toistamiseen Larmin selän taakse alivoimanelikon keskeltä.

Kovin kauan isäntien johtoa ei kuitenkaan tällä kertaa kestänyt. Illan toisen maalinsa merkkautti myös Markus Nenonen ohjattuaan Robert Leinon oivaltavan syötön verkkoon ohi Eetu Laurikaisen.

Kolmannessa erässä tunnelmaa loi HPK:n maalin suulla omalla persoonallisella tyylillään Emil Larmi, esimerkiksi pitkät juttutuokiot tuomareiden kanssa olivat omiaan nostattamaan meteliä keskiviikkoisella Hippoksella. Larmille tuomittiin myös jäähy tahallisesta maalin siirrosta, mikä riemastutti myös katsomon puolella. Maaleja ei kuitenkaan enää varsinaisella peliajalla nähty, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

”Kyllä tästä nyt olisi tärkeää ottaa kaksi pistettä”

Jatkoajalla nähtiin tuttuun tapaan vaarallisia tilanteita molempiin päihin kolmella kolmea vastaan pelatessa. Parhaimmat paikat tarjoutuivat jatkoajalla Kerhon Niclas Luceniukselle. Lucenius pääsi lyhyen ajan sisään kaksi kertaa nokikkain Eetu Laurikaisen kanssa ja toisella yrityksellä syntyi miehen avausmaali Kerhon paidassa. Osuman turvin kaksi pistettä lähtivät Hämeenlinnaan.

Kotiyleisöllä oli näkemyksensä myös siitä, mihin ottelu tällä kertaa ratkesi:

– Kyllähän tuo lopulta taisi ratketa JYPin pariin henkilökohtaiseen virheeseen. HPK oli tänään jopa pettymys, etenkin ensimmäisessä ja kolmannessa erässä, odotin heiltä parempaa peliä.

Eikä illan vastustajakaan lopulta aivan niin tylsä ollut, vaan vierasjoukkueesta oli ottelun jälkeen jäänyt muutamia pelaajia mieleen ottelun aikana. Keskisuomalainen yleisöraati jakoi ottelun tauottua myös Kerholle omat kolme tähteään:

***Markus Nenonen – pääsi tekemään kaksi maalia, ehkä hieman varkainkin.

**Niclas Lucenius – voittomaali ja jakoi muutenkin hienoja syöttöjä tänään ainakin ketjukaverilleen Puustiselle.

*Emil Larmi – Torjui tänään hyvin. Hyvä tosin, että tuomarit puuttuivat siihen maalin siirtelyyn. Ei sellainen kuulu jääkiekkoon. Vaikka toisaalta, olihan hän aika viihdyttävä!

HPK pelaa seuraavan kotiottelunsa ensi perjantaina. Vieraana on tuolloin sarjakakkonen TPS.