HPK:lle voitokas paluu maajoukkuetauolta

HPK – JYP 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

HPK:lle maajoukkuetauon jälkeen vahva paluu kaukaloon ja tärkeä kolmen pisteen voitto. Vierasjoukkue JYP kaatui lopulta lukemin 2-1.

Klassinen pukukoppimaali avauserään

Tänään palattiin taas tositoimiin maajoukkuetauon jälkeen, kun Rinkelinmäelle vieraaksi saapui Jyväskylän JYP. Uutena tuttavuutena kotijoukkueen kokoonpanossa esiintyi Niclas Lucenius. HPK oli jo heti ottelun alussa lähellä avausmaalia, kun kiekko jäi pyörimään maalin eteen Filip Riskan laukauksen jälkeen. Hetkeä myöhemmin tästä Teemu Turunen ja Otto Paajanen olivat pahanteossa, mutta vierasjoukkueen maali pysyi kuitenkin toistaiseksi puhtaana.

Vierasjoukkue JYP sai ensimmäisen kerran kiekon Kerhon verkkoon, kun JYP:n ruotsalaisvahvistus Oscar Eklund ampui kiekon viivasta kohti HPK:n maalivahtia Emil Larmia ja Eric Perrin ohjasi kiekon jälkitilanteesta maaliin jalallaan. Maali hylättiin kuitenkin aivan oikeutetusti videotarkistuksen jälkeen potkumaalina.
Aivan erän loppuun, itseasiassa 3 sekuntia ennen erän loppua HPK:n kultakypärä Teemu Turunen pääsi iskemään ottelun avausmaalin. Klassinen pukukoppimaali siis kyseessä. Syöttöpiste maaliin Arto Laatikaiselle. Erä mentiin varsin tasaisissa merkeissä, kotijoukkueen ehkä hivenen hallitessa.

Pukukoppimaalin tehnyt Teemu Turunen kertoi vielä viikonloppuna tapahtuneen maajoukkuedebyytin fiiliksiä:
– Tosi siistiltä, niinkun sillon sanoin tossa ennen niin pikkupojasta asti unelmoinut. Oli kyllä hienoa pelata ja paljon yleisöä ja kaikki oli järjestetty viimeisen päälle. Oli siistiä.

Turunen uskoi maajoukkue komennuksen myös olevan hyödyksi loppukautta ajatellen:
– Oli vähän kovempi tempo ja vastustajat pelasi vähän kovemmin joka paikassa. Tuntui, että vähän helpompi oli pelata nyt. Alivoimapelaamiseen sai niksejä, niin niistä varmasti on hyötyä.

Illan maaliaan Turunen kommentoi seuraavasti:
-Sain siinä omalla puolustusalueella siniviivan kohilla kiekon ja joku huusi, että 10 sekkaa jäljellä ei oo kauheesti aikaa. Koitin katella vähän syöttöpaikkaa, mutta siinä ei oikein auennut sitä ja päätin ite ampua silmät kiinni, niin sattu meneen.

Vauhdikasta menoa

Toisessa erässä mentiin vauhdikkaasti päästä päähän. Reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen HPK pääsi iskemään pelin kahteen nollaan. Hyökkäyspään aloituksen jälkeen Petteri Nikkilä ampui kiekon viivasta ja päädystä kimmonneen kiekon ohjasi maaliin hienosti pienestä kulmasta Janne Lahti. Toiseksi syöttäjäksi maaliin merkattiin heti ensimmäisessä pelissään HPK-nutussa Niclas Lucenius.

Ottelun ensimmäinen erikoistilanne nähtiin erän puolivälissä, kun vierasjoukkue sai joukkuerangaistuksen kentällä viipottaessa liikaa pelaajia. HPK:n ylivoima oli tällä kertaa tehotonta ja paras paikka olikin JYP-pelaajan läpiajo, jonka Larmi hoiti kuitenkin tyylikkäästi. JYP jatkoi hetken päästä jäähyilyään, kun Mikko Kalteva otti 2-minuuttin maalin tahallisesta siirtämisestä. Ylivoima tälläkin kertaa ilman maalia. 2 erää varsin hyvää puolustamista kotijoukkueelta.

Jännittävä loppu

Kolmannen erän ensimmäinen tilastomerkintä nähtiin, kun Petteri Nikkilä sai jäähyn pelin viivyttämisestä ja JYP pääsi ensimmäisestä kertaa ylivoimalle. Kotijoukkueelta kuitenkin mallikasti alivoimaa ja JYP pidettiin sitä kautta tehottomana. Kerhokin pääsi ylivoimalle erän puolivälin tienoilla, kuitenkin tehottomasti. HPK käytti aikalisänsä ajassa 51.30.

JYP:lle tuli etsikkoaika tasoitukseen, kun HPK sai jäähyn ajassa 56.38. JYP saikin kavennuksen ylivoimalla ilman maalivahtia pelatessaan. Kavennusmaalin iski ajassa 58:14 Robert Rooba. JYP painoi lopussa päälle, kuin yleinen syyttäjä ja rakensi muutaman hyvän paikan, mutta HPK kuittaisi lopulta tärkeät 3 pistettä.

“Onhan se tärkeetä ja sitten, kun oli muutama tappiokin tossa alla.” -Teemu Turunen linjasi vielä voiton tärkeyttä maajoukkuetauon jälkeen.

Perjantaina jatketaan Lahdessa Pelicansia vastaan ja heti perään launtaina HIFK saapuu vieraaksi Hämeenlinnaan!