Hyvä alku ei tuottanut pisteitä HPK:lle Helsingistä

HIFK – HPK 3-2 (0-2, 1-0, 2-0) Kerhon avauserän jälkeinen kahden maalin johtoasema suli lopulta tappioksi varsinaisella peliajalla. Perjantai-illan vauhdikkaan ottelun pisteet korjasi vakuuttavan kolmannen erän jälkeen lukemin 3-2.

Avauserän ensimmäiset minuutit tarjosivat paljon vauhtia ilman vaarallisia tilanteita. Ensimmäisen seitsemän minuutin aikana nähtiin vain yksi pelikatko ja laukaus. Puoliväliä kohti mennessä HIFK sai luotua muutamassa vaihdossa hyvää painetta HPK:n alueelle, mutta hieman erän puolivälin jälkeen HIFK:n puolustaja Miro Heiskanen epäonnistui purussa ja kiekko päätyi Robert Leinon kautta Petteri Nikkilälle, joka toimitti kiekon maalille. HIFK-vahti Niklas Bäckström ei saanut liimattua kiekkoa räpyläänsä ja Jere Innala pääsi ujuttamaan irtokiekon helposti maaliin.

Ajassa 11.55 Jaakko Turtiainen otti hyökkäyspäässä jäähyn kampituksesta. Kotijoukkueen ylivoima pyöri hyvin, mutta Kerhon alivoima pelasi uhrautuvasti ja viimeisenä lukkona toimi Emil Larmi. Jäähyn jälkeen hallinta säilyi kotijoukkueella, mutta ajassa 14.28 Micke-Max Åstenin maila nousi Leinon leukaan kaksiminuuttisen jäähyn arvoisesti.

Aivan täyttä kaksiminuuttista Åstenin ei tarvinnut kuitenkaan jäähypenkillä istua. Kahdeksan sekuntia ennen jäähyn päättymistä Leino tarjoili maagisen syötön Eetu Tuulolalle, joka siirsi kiekon maaliin.

Hallinta kääntyy isännille

Toinen erä alkoi yhtä vauhdikkaasti kuin ensimmäinen, mutta sillä erolla, että nyt kentän molemmissa päädyissä nähtiin myös maalipaikkoja.

HIFK pääsi toistamiseen ylivoimalle ajassa 22.49. Niklas Friman epäonnistui purkukiekossa ja tämän jälkeen HPK:n maalilla nähtiin sellainen hässäkkä, että ilman takaiskua selviäminen olisi vaatinut pienen ihmeen. Lopulta Juha-Pekka Haataja tarjoili kiekon Juhani Tyrväiselle, jonka tulinen laukaus painui vastuttamattomasti ohi ilman mailaa pelanneen Larmin.

Erän puolivälin jälkeen Tuulola taklasi hieman liian kovaa ja joutui lopulta jäähylle kampituksesta. Ylivoima ei tällä kertaa toiminut kotijoukkueella ja HPK selvitti alivoiman helposti. Aivan erän lopussa Jaakko Turtiaisella oli loistava paikka tehdä maali, mutta ruuti oli tällä kertaa märkää. HIFK käänsi pelin nopeasti ja Tyrväinen pääsi Vili Sopasen kanssa kahdestaan läpiajoon. Tyrväinen tarjoili Sopaselle, joka laukoi kiekon vierailijoiden onneksi yli maalin.

Loppukiri ei riitä

Kolmanteen erään HIFK tuli isännän elkein ja tasoitus nähtiin jo 49 sekunnin jälkeen. Tulikuumassa vireessä oleva Miro Heiskanen kiersi maalin ja laukoi kiekon etukulmasta sisään.

Maalin jälkeen HIFK jatkoi myllytystään ja loi usean loistavan maalipaikan, mutta Larmi piti lukemat tasatilanteessa. Myös HPK sai oman paikkansa pyörityksen keskellä, kun Janne Lahti pääsi yksin läpi, mutta juhlaottelua pelannut HIFK-vahti Bäckström veti pidemmän korren.

Ajassa 46.04 Tuulola joutui ottelussa toistamiseen jäähylle. Alivoiman aikana Palve pelasi keskialueella hieman huolimattomasti mailallaan ja joutui kaksiminuuttiselle korkeasta mailasta. Ylivoima pyöri pelottavan hyvin, mutta tolppaa lähemmäksi johtomaalia HIFK ei päässyt.

Jäähyjen jälkeen HPK sai jälleen juonesta kiinni, mutta seuraavasta maalista vastasi kuitenkin HIFK. Ajassa 55.03 Juuso Salmi laukoi kiekon hieman helpoin näköisesti ohi Larmin.

Loppukirin käynnistymistä hidasti hieman Nikkilän ajassa 55.45 saama kaksiminuuttinen. Tolpat olivat jälleen Larmin kavereita ja takaiskuilta vältyttiin. Viimeisen minuutin HPK haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta enempää osumia ei nähty ja näin ollen pisteet jäivät Helsinkiin.

Seuraavaksi

Heti huomenna lauantaina HPK saa vieraita Lappeenrannasta. Oktoberfest käynnistyy Ritari-areenan Kerho-ravintolassa jo klo 15.00 pöytävarauksella ja klo 16.00 koko yleisölle. Livemusiikista vastaa Trio Nahkahousut! Kerho-ravintolassa musiikkia ja pelaajahaastatteluja myös ottelun jälkeen! Kerho-ravintolaan on vapaa sisäänpääsy, Oktoberfest menu 22€.