Ilves parempi Tampereella

Ilves – HPK 6-4 (1-1, 1-2, 4-1)

Hämeen hegemoniakamppailussa Hakametsässä Kerhoa isännöi Ilves. Ottelu oli vauhdikasta hokia, jossa tapahtumia riitti. Liigan häntäpään tasaisen taiston vei lopulta nimiinsä kotijoukkue Ilves, joka oli erityisesti molempien maalien edustoilla niskan päällä.

Isänniltä raivoisa alkurynnistys

Kotijoukkue Ilves tuli otteluun hyvällä jalalla ja Kerho olikin ajoittain pulassa omalla alueellaan kovan karvauksen alla.

Sydämentykytyksiäkin puolustuspäässä koettiin, kun Samu Perhosen seikkailu maalin takana oli koitua kohtaloksi. Mies kuitenkin paikkasi pelastamalla jo varmalta näyttäneen maalin näyttävällä sukelluksella.

Kuin varkain oman pään aloituksen jälkeen Pallokerholle aukesi 2-1 ylivoimahyökkäys. Antti Miettinen löysi nätillä lätyllä ex-Ilves Vojtech Polakin, joka ei erehtynyt vaan laukoi kiekon hallitusti Ilvesvahti Henri Kiviahon vartioimaan rysään ajassa 6.39.

Osumaa ei kuitenkaan ehditty tuuletella minuuttiakaan, kun Ilves iski salamana takaisin: Saku Salmela tälläsi Ville Meskasen esityöstä suoraan syötöstä siniviivan kulmasta lukemat tasoihin.

Hetki tasoitusmaalin jäkeen Ilves pääsi vielä helpohkosti ylivoimalle, kun Santeri Vuoti komennettiin jäähyboksiin mailaanlyömishuitomisesta. Ilveksen ylivoima jäi kuitenkin tuhnuksi ja Kerho pääsi pälkähästä.

Seuraava jäähy vihellettiinkin Ilvekselle, kun ensin Henri Kiviaho oli pelastanut Eero Somervuorelle auenneen miljoonan taalan paikan. Kai Kantola kahvasi Forsbergiä jäähyn arvoisesti ja Kerho pääsi pyörittelemään ylivoimaa. Verkon perukoille kiekkoa ei saatu ylivoimallakaan hakattua, vaikka lähellä käytiin.

Vielä ennen erän loppua Otto Paajanen löysi upeasti Sakari Mannisen maalintekosektorista, mutta Kiviaho veti jälleen pidemmän korren. Erätauolle lähdettiin sopuisasti lukemista 1-1.

Toinen erä Kerhon mylläkkää

Toisen erän alkajaisiksi Ilvekselle siunaantui pari erinomaista maalipaikkaa, mutta Perhonen kesti. Seuraavaksi kirjaimellisessa pahanteossa oli jälleen Kai Kantola, joka kolkutteli Juha Koiviston poskipäätä mailallaan ja pääsi kuluttamaan jäähypenkkiä. HPK:n hyvin pyörinyt ylivoima ei kuitenkaan onnistunut, vielä.

Vain hetki ylivoiman jälkeen rakettimainen Otto Paajanen oli karata Ilves-puolustajien välistä läpiajoon ja saikin laukauksen aikaiseksi rankasta estelyistä huolimatta. Rankkari jäi saamatta, mutta Jarkko Näppilä lähetettiin jäähyboksiin koukkimisesta.

Tällä kertaa Kerhon ylivoima tuotti vihdoin toivottua tulosta, kun Sakari Manninen löysi maagisella passilla Antti Miettisen, joka siirsi kiekon kokemuksen tuomalla varmuudella verkon perukoille. Kakkossyötön maaliin merkkautti Henrik Forsberg.

Eikä aikaakaan, kun jälleen tärähti Ilveksen päässä. Peter Leblanc sai kiekon vauhtiin keskialueella, höpötti näyttävästi Ilves-pakin kärkikynällä ja latasi kiekon vastustamattomasti takapesään. Syöttöpinnat maaliin merkattiin Julius Valtoselle ja Joni Tuulolalle.

Ilves ei kuitenkaan hevillä luovuttanut, vaan painoi välittömästi päälle höyryjunan lailla. Raju paine tuottikin tulosta, kun Jiri Veistola yllätti Perhosen tarkalla kudilla viivasta. Lihamuuri Kerhon maalin edessä avitti merkittävästi osuman syntyä.

Seuraavan mylläkän aiheutti pirteästi pelannut Kerhon nelosketju ja Peter Leblanc pääsikin yrittämään lähietäisyydeltä Kiviahon ohittamista. Nyt Kiviaho kuitenkin kesti kanukin lähentelyt. Myös Ilveksellä oli omat paikkansa erän lopussa ja erityisesti vahvan maskin takaa tulleet viivavedot aiheuttivat Perhoselle ongelmia. Lisäosumilta kuitenkin vältyttiin ja erätauolle lähdettiin iloisessa 2-3 Kerho-johdossa!

Ilves karkaa takaa ohi

Ilves tuli jälleen kolmannen erän alkuun hirmuisella sykkeellä ja onnistuikin tasoittamaan ottelun vain puolentoista minuutin pelin jälkeen. Marcus Fagerudd toimitti kiekon maalille, missä Eero Savilahti oli kärppänä paikalla lakaisemassa reboundin reppuun.

Ilvekselle tarjottiin ratkaisun avaimia, kun Antti Miettinen joutui korkeasta mailasta 2+2 minuutin tupla-istunnolle. Tätä saumaa Ipa ei tuhlannut, vaan Saku Salmelan tolpankilistelyn jälkeen Tapio Laakso ruhjoi väkisin kiekon Perhosen selän taa. Kerhon kannalta ikävästi maali syntyi ensimmäisen kaksiminuuttisen aikana, joten Ilves-ylivoima sai jatkua.

Kotijoukkue kasvattikin johtoaan heti perään, kun Ville Meskanen takoi jälleen maalinedushässäkästä irtokiekon pömpeliin.

HPK nappasi vielä maalivahdin pois hyvissä ajoin ja onnistuikin aiheuttamaan Ilveksen Tapio Laaksolle jäähyn ajassa 57.11. Kahden miehen ylivoima tuotti tulosta hurjan mylläkän jälkeen: Vojtech Polak toi illan toisellaan Kerhon maalin päähän, kun pelikellossa oli aikaa vielä 1.15.

Osuma jäi kuitenkin laihaksi lohduksi Markus Jokisen karatessa Kerhon puolustukselta ja iskiessä ottelun ratkaisuksi 6-4 tyhjään maaliin.

Seuraavassa ottelussa Kerho isännöi KalPaa perjantaina 12.2.

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – urheilua ja viihdettä joka päivä!

10.02.2016 21:09