Ilves ryösti pisteet

HPK – Ilves 1-2 (0-1, 1-0, 0-1)

HPK hallitsi ottelua hienokseltaan ja loi tarvittavan määrän maalipaikkoja, mutta tehottomuus ja Riku Helenius takasivat pisteiden matkaamisen Tampereelle.

Vahva alku

Edellisessä kotiottelussa kului kahdeksan sekuntia kun HPK siirtyi johtoon, eikä tänään paljoa kauempaa meinannut mennä. Oskari Laaksonen koukki läpiajoon päässeen Teemu Turusen vain kymmenen sekunnin pelaamisen jälkeen nurin ja tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus. Kiekko kuitenkin pomppi hieman Turusen lavassa ja avausmaali jäi odotamaan itseään.

Alku oli muutoinkin kotijoukkueelta vahvaa suorittamista ja ketju toisensa jälkeen pystyi luomaan painetta Ilveksen päätyyn ja vähät vierasjoukkueen luomat tilanteet Kerhon maalilla tänään pelannut Antti Karjalainen torjui varmasti.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 14:49. Ilveksen Nikolas Matinsalo nousi laidalta, laukoi pienestä kulmasta ja kiekko lipui lopulta Karjalaisen varusteiden kautta maaliin. Tilanne tarkastettiin videohuoneesta ja hyväksytyn tuomion jälkeen HPK vielä haastoi maalin, mutta turhaan. Maali oli Matinsalon Liigauran ensimmäinen ja syöttöpiste merkitiin Ilveksen maalilla pelanneelle Riku Heleniukselle.

Lähes välittömästi Ilveksen avausosuman jälkeen myös HPK sai kiekon maaliin, mutta se hylättiin päätuomarin toimesta välittömästi maalivahdin häirinnän vuoksi.

Tasaista vääntöä

Toisen erän HPK sai aloittaa ylivoimalla, kun Ilveksen toisen erän loppuun saatua joukkuerangaistusta oli jäljellä lähes täydet kaksi minuuttia, mutta tätä tilaisuutta ei kyetty hyödyntämään.

Avauskymppi oli ottelun toisessa erässä tasaista vääntöä ja pitkiä pätkiä mentiin ilman pelikatkoja päädystä päätyyn.

Ote kääntyi erän puolivälissä lievästi HPK:lle. Ajassa 30:11 se pääsi ottelussa neljännen kerran ylivoimalle, mutta tasoitusmaali jäi vielä tekemättä. Ylivoiman jälkeen ote säilyi ja Ilves joutui jäähyilemään lisää.

Kaivattu tasoitusmaali nähtiin lopulta ajassa 35:16 komen kuvion päätteeksi. Jesper Lindgren ja Teemu Turunen pelasivat kiekon Niclas Luceniukselle, joka sai putata kiekon käytännössä tyhjään maaliin.

Toisessa erässä Riku Heleniukselle kirjattiin viisi torjuntaa ja Antti Karjalaiselle ainoastaan kaksi.

Pisteet Tampereelle

Päätöserä ei alkanut hämeenlinnalaisittain parhaalla mahdollisella tavalla. Ensin Filip Riska sai kaksiminuuttisen kiinnipitämisestä ajassa 42:50 ja 21 sekuntia myöhemmin Petteri Nikkilä hölmöili itsensä jäähylle.

Ilvekselle oli tarjolla loistava tilaisuus siirtyä johtoon, mutta kahden miehen ylivoimalla joukkue sai lauottua ainoastaan kerran HPK:n loistavan alivoiman ansiosta.

Hieman erän puolivälin jälkeen ajassa 51:52 Ilves siirtyi hieman varkain johtoon. Viivalta lauottu kiekko tippui sattumien kautta suoraan Jerry Ahtolalle, joka lapioi kiekon ohi hölmistyneen Antti Karjalaisen. Lopussa HPK haki vimmatusti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta loppulukemat olivat tänään 1-2.

HPK pelaa seuraavan kotiottelunsa tulevana torstaina SaiPaa vastaan.