Ilves vei lisäpisteen jatkoajalla

Ilves-HPK 2-1.ja (0-1, 1-0, 0-0, 1-0)

Tasaisen väännön päätteeksi Ilves vie voiton ja lisäpisteen jatkoajan kautta. HPK:lle kotiin viemisinä yksi piste.

Ensimmäinen erä tarkkaa pelaamista

HPK:n osalta oli vuorossa runkosarjan viimeinen vierasottelu, kun Kerho matkusti Tampereelle Hakametsään Ilveksen vieraaksi. Joukkueen lisäksi Hakametsään oli saapunut n. 400 Kerho-kannattajaa. Kannattajat tuttuun tapaansa myös näkyivät ja kuuluivat lehtereillä.

Ottelun tärkeys näkyi varsinkin ottelun alussa ja ensimmäisen kympin aikana ei kummallakaan joukkueella tuhannen taalan paikkoja ollut. Noin 11 minuutin pelin jälkeen HPK-puolustaja Markus Niemeläinen nousi röyhkeästi maalille. Ilves-maalivahti Lukas Dostal torjui Niemeläisen lähentelyn, mutta Ilveksen Matt Generous ajoi saman tilanteessa oman maalivahtinsa Dostalin päälle. Irtokiekon sai rauhassa siivota Ilves-maaliin kuka muukaan kuin Jere Innala. Maalia tarkistettiin myös hetki videolta, mutta hylkyperustetta ei löytynyt, joten HPK 0-1 vierasjohtoon. Maali oli Innalalle jo kauden 24.

Ilves sai otteen toisessa erässä

Toisen erän alkupuolella peli jatkui tarkkana ja ehkä paras paikka maalintekoon avautui Ilveksen Toni Henttoselle. Henttonen nousi laidalta ja pääsi ampumaan. HPK-maalilla Antti Karjalainen torjui kiekon, mutta se putosi torjunnasta vielä maalivahdinalueelle, josta HPK-puolustus kuitenkin siivosi pelivälineen väljemmille vesille.

Ilves sai hieman otetta erän edetessä ja reilu viisi minuuttia oli toista erää pelattu, kun Ilveksen Panu Mieho iski pelin tasoihin maalin edestä. Syötön Miehon maaliin tarjosi Joona Ikonen. Ottelun ensimmäinen rangaistus nähtiin toisen erän puolivälin kohdalla, kun Ilveksen Olli Vainio taklasi Kerhon Henri Kannista. Vainion olkapää näyttäisi osuvan Kannista päähän ja Kanninen jäikin jäähän hetkeksi makaamaan. Vainiolle tilanteesta 2 minuuttinen estämisestä. Kanninen ei tämän jälkeen ottelussa enää pelannut.

IFK:ta hyvin toiminut HPK-ylivoima sai siis ensimmäinen mahdollisuuden Ilvestä vastaan. Kerhon ylivoima jäi kuitenkin tällä kertaa kesyksi. Ilves pyöritti hetki jäähyn jälkeen peliä HPK-päädyssä ja siitä aiheutuukin vierasjoukkueen ottelun ensimmäinen rangaistus. Jäähyaitioon koukkaamisesta Otto Paajanen. Karjalainen otti maalilla muutaman hyvän kopin ja HPK-alivoima toimi, joten Ilves jätettiin tehottomaksi.

Vielä erän loppuun HPK:lle toinen jäähy otteluun ja jäähyaitioon joutui jälleen luistelemaan Paajanen. Myös tämän alivoiman vierasjoukkue HPK kesti. Toinen erä oli lopulta selvästi Ilves-merkkinen.

Loppuratkaisu venyi jatkoille

Kolmannen erän ensimmäinen tilastomerkintä oli Ilves jäähy. Matt Generous taklasi Niclas Luceniuksen päin Ilves-maalin tolppaa. Generous ansaitusta jäähyboksiin tästä. HPK:n toinen ylivoima jäi myös torsoksi, vaikka muutama paikka saatiinkin.
Hetki ylivoiman jälkeen Dostal avaa maaliltaan suoraan HPK:n Miro Ruokosen lapaan ja Ruokonen pääsee huippupaikkaan, mutta kuin ihmeen kaupalla Dostal venyy vielä Ruokosen laukauksen eteen. Lukemat säilyvät siis 1-1.

Kolmannessa erässä molemmilla joukkueilla oli paikkansa, mutta molemmissa päissä maalivahdit olivat hyvällä pelipäällä. Ottelu venyi lopulta jatkoajalle ja jos ottelutapahtumia katsoo, niin ei mikään ihme.
Jatkoaika oli tuttuun tyyliin pelaamista päädystä päätyyn. Lopulta kuitenkin 29 sekuntia ennen jatkoajan päättymistä Eemeli Suomi laukoi Ilveksen voittoon. Syötön voittomaaliin antoi Nikolas Matinpalo. HPK:lle Tampereelta tuomisina tänään siis 1 piste.

Viikko oli kuitenkin Kerhon kannalta hyvä, 9 mahdollisesta pisteestä saaliina 7. Runkosarjan viimeinen ottelu on vuorossa ensi torstaina Hämeenlinnassa, kun vastassa on Tampereen Tappara. Lippukaupoille alla olevasta linkistä.