Infernaalinen kotiyleisö siivitti Kerhon pleijareihin!

HPK-HIFK 3-1 (1-0,2-0,0-1)

Rinkelinmäellä vietettiin ikimuistoinen kiekkoilta. Hurmioitunut HPK kaatoi IFK:n lukemin 3-1 ja playoff-paikka varmistui kun Ilves hävisi samaan aikaan Lukolle. Marko Tuulolan uran viimeinen runkosarjaottelu ei olisi voinut olla hienompi. Seuraavaksi vastaan asettuu Jokerit.

Kun summeri soi ja paikka auringossa varmistui, viisi tuhatta Kerho-fania antoi aplodit seisaaltaan sensei-Tuulolalle. HPK-ikoni kiersi Rinkelinmäen kaukalon ympäri monta kertaa kiittämässä yleisöä, joka jatkoi suosionosoitustaan minuuttitolkulla.

DSC_7796

– Kyllä siinä tuli tippa linssiin. Pakko myöntää, että isokin mies liikuttuu. Ei tässä voi kun kiittää mahtavaa kotiyleisöä, illan juhlakalu Marko Tuulola fiilisteli ottelun päätyttyä.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen hymyili kuin Naantalin aurinko lehdistötilaisuudessa.

– Olen pirun ylpeä joka äijästä. On meillä huikea joukkue. Veitsi kurkulla kahdeksan voittoa putkeen on kova suoritus. Tänään joukkueella oli vielä extralataus Tuuskin viimeiseen runkosarjaotteluun.

HIFK:n päävalmentaja Harri Rindell oli samoilla linjoilla. Rindell nimitti kollegansa “ihmemies Arvokseksi”.

– Vilpittömät onnittelut Kerholle ja erityisesti Tuuskille. Parempi joukkue voitti tänään.

DSC_7658

Niemi soitti alkutahdit

Yleisölle oli jaettu ennen ottelua ns. läpsyttimet, jossa luki “MEIDÄN TUUSKI”. Täysi halli osoitti suosiotaan, kun Tuulola sekä uransa Tuuskin tavoin tähän kauteen lopettava IFK:n Ville Peltonen kukitettiin alkuseremonioissa.

Tunnelma kohosi huippuunsa jo alkuminuuteilla, kun Jyri Niemi siirsi HPK:n johtoon. Petteri Nikkilä ampui ohi IFK-maalin ja kiekko pomppasi laidan kautta Niemelle, joka latoi kiekon varmasti reppuun. Osuma oli puolustajalle kauden ensimmäinen ja mihin paikkaan!

Toinen erä alkoi yhtä huikeissa merkeissä.  Joonas Vihko luisteli laidalta vetopaikkaan. IFK-vahti Joakim Lundström torjui patjallaan kiekon maalin edustalle. Ensimmäisenä irtokiekkoon ehti Teemu Rautiainen, joka iski HPK:n kahden maalin karkumatkalle. Yleisön mylvintä oli korvia huumaavaa.

DSC_7697

Kun samoihin aikoihin kuului Tampereelta tieto Lukon tasoituksesta ja vähän myöhemmin johtomaalista, alkoi koko halli uskoa Kerhon playoff-paikkaan.

– Kuulin ensimmäisen kerran väliaikatilanteen Tampereelta, kun Lukko tuli tasoihin. Oli pakko vain keskittyä omaan peliin, Tuulola kertoi.

Jo ratkaisevalta tuntunut 3-0-maali syntyi toisen erän lopussa. Borna Rendulic taiteili maalin edessä ja kiekko ajautui vapaaseen tekopaikkaan Jesse Saariselle. Hyökkääjä ei erehtynyt vaan latoi armotta kiekon pussiin.

Kolmannessa erässä Kerho alkoi hieman varmistelemaan voittoaan ja IFK laittoi kovan paineen päälle. Illan ainoa kauneusvirhe sattui neljä minuuttia ennen loppusummeria. IFK pelasi ylivoimaa ja otti Lundströmin pois maaliltaan. Lopulta Janos Hari pääsi yllättämään Juuse Saroksen maalinedustalta. Saros oli takaiskusta huolimatta maagisessa vireessä, pitäen joukkuetta pystyssä mahtavilla torjunnoillaan.

DSC_7890

Jokerit vastaan ensimmäisellä kierroksella

Liigan Lomarengas-kierroksella eli ensimmäisellä playoff-kierroksella vastaan asettuu Helsingin Jokerit. Tuulolan mukaan on hyvä asia, että pelit jatkuvat nopeasti. Kiekko tippuu jäähän Hartwall areenalla jo lauantaina.

– Me lähdetään siihen sarjaan selkeänä altavastaajana. Huomenna pikkupalautuminen ja sitten taas askiin. On mielestäni vain hyvä asia, että pelit jatkuu nopeasti.

Päävalmentaja Arvonen hauskuutti median edustajia lehdistötilaisuudessa.

– Perhana, kun täytyy taas lähteä töihin, Pantse lohkaisi leveä hymy naamallaan.