Jänne kesti kaksi erää

Kärpät-HPK 5-1 (1-1, 1-0, 3-0)

HPK pysyi sarjakakkosen kyydissä kaksi erää, mutta päätöserässä Kärpät meni menojaan. Illan sankari oli isäntien Esa Pirnes (1+2). Kerholaisittain illan parasta antia oli nelosketjun ennakkoluuloton esitys. Miro Ruokonen iski ensimmäisen liigamaalinsa ja Julius Valtonen kirjautti syöttöpisteen debyytissään.

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun hyvällä sykkeellä. Vihellysten jälkeen nähtiin useita pieniä nahinoita, mutta peli pysyi siistinä. HPK:n luistin liikkui mallikkaasti ja avausminuutit mentiin vieraiden johdolla.

Kärppien ensimmäinen kunnon hyökkäys johti avausmaaliin ajassa 5:13. Esa Pirneksen taidokas poikittaissyöttö tavoitti vapaaksi jääneen Miro Aaltosen, jolla oli helppo työ nostaa kiekko maaliin. Maalivahti Samu Perhoselle ei jäänyt tilanteessa mahdollisuuksia.

Kerho kuittasi pelin tasoihin neljä minuuttia myöhemmin. Nelosketjun Miro Ruokonen ja Julius Valtonen porhalsivat 2-1-ylivoimahyökkäykseen. Valtonen syötti tarkasti ja Ruokonen napautti kiekon hienosti reppuun. Kyseessä oli Ruokosen ensimmäinen liigamaali ja vastaavasti Valtosen ensimmäinen piste liigadebyytissä. Ei hullumpi aloitus nuorisoketjulta.

Molemmat joukkueet pääsivät avauserässä kertaalleen ylivoimalle, mutta lisämaaleja ei nähty. HPK:n osuma oli lähellä, kun Vojtech Polak syötti Sillanpäälle huipputontin maalin eteen, mutta Kärppä-vahti Sami Rajaniemi venyi upeasti kiekon tielle.

Jäähyrikas toinen erä

Kärpät tuli tauolta sisuuntuneena ja hallitsi toisen erän alkupuoliskoa. Kerho kesti kuitenkin rynnistyksen uhrautuvan blokkipelin ja Perhosen torjuntojen ansiosta.

Erää rikkoivat useat rangaistukset. Kärpille tuomittiin neljä ja HPK:lle kolme jäähyä. Kärpät hyödynsi Otto Honkaheimon kaksiminuuttisen ajassa 36:00. Esa Pirnes laukoi ranteella ja kiekko lipui harmittavasti Perhosen torjunnan kautta maaliin.

Kerhon ylivoimaviisikot olivat pääosin muodossa Manninen-Sillanpää-Polak-Somervuori-Forsberg sekä Jasu-Paajanen-Koivisto-Hopponen-Tuulola. HPK pystyi luomaan erikoistilanteissa muutamia hyviä vetopaikkoja, mutta Rajaniemi jatkoi hyviä otteitaan tolppien välissä.

Toisen erän jälkeen Rajaniemelle oli kirjattuna 16 ja Perhoselle 17 torjuntaa. Lukemat vastasivat kenttätapahtumia ja kertoivat osaltaan ottelun tasaisuudesta.

Pohjoinen puhuri iski

Päätöserässä sarjakakkonen näytti vahvuutensa. 3-1-maali syntyi siirretyn rangaistuksen aikana ajassa 46:33. Illan sankari Pirnes syötti kiekon maalille ja Julius Junttila ohjasi pelivälineen ilmasta maalin kattoon.

Ratkaisevan tuntuinen 4-1-osuma syntyi ylivoimalla kaksi minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa asialla oli Mika Pyörälä. Nuorten MM-sankari Sebastian Aho löi viimeisen naulan HPK:n arkkuun läpiajonsa päätteeksi ajassa 51:05.

Loppupeli oli pelailua, Kärpät puolusti johtoaan hallitusti ja Kerhon paras puhti oli poissa. Pisteet jäivät Ouluun lukemin 5-1.