Joulun jälkeiset murskajaiset

HPK-Ässät 7-0 (2-0,4-0,1-0)

Niko Nieminen (3+2) ja Alex Leavitt (1+3) johtivat HPK:n suvereeniin voittoon Porin Ässistä. Ei sovi unohtaa myös maalinsuulla nollapeliä pelannutta Mika Järvistä.

Tauon jälkeiset pelit ovat aina arvoituksia täynnä. HPK oli panostanut tauon aikana etenkin hyökkäyspeliinsä ja se näkyi tiistai-illassa. Joukkue pelasi kypsää kiekollista peliä läpi ottelun ja heikkoja kohtia oli vaikea löytää.

Ässät joutui hankkimaan pikahälytyksellä maalinsa suulle Kai Tillasen Mikkelin Jukureista, kun Antti Raanta sairastui kesken päivän. Tillanen joutui antautumaan ensi kerran jo neljän peliminuutin jälkeen. HPK:n Marko Tuulolan napakka rannelaukaus painui Ässä-maalin yläkulmaan ylivoimalla.

Kerho siirtyi ensimmäiselle erätauolle kahden maalin johdossa, kun ajassa 13.57 Niko Nieminen vei HPK:n 2-0-johtoon. Toinenkin maali syntyi ylivoimalla kauniin sommitelman päätteeksi.

Lisää vettä myllyyn toisessa erässä

Toinen erä alkoi tasaisesti, mutta HPK:n hienoisessa hallinnassa. Muun muassa Janne Laakkonen pääsi puolittain läpiajoon Ässä-vahti Tillasen hoitaessa kuitenkin tilanteen.

Ajassa 26.21 alkoi räpsyä. Alex Leavitt lisäsi HPK-johdon jo kolmeen maaliin. Mathias Porselandin ja Niko Niemisen alustuksesta Leavitt laukoi suoraan syötöstä, joka Kai Tillasen haparoidessa päätyi maalin perukoille.

Erän puolivälin lähestyessä Ässien Ville Uusitalo sortui rangaistukseen, jonka HPK käytti jälleen kerran tehokkaasti. Teemu Rautiainen tarjoili ensin avopaikan Niemiselle, josta Nieminen taikoi kiekon ohi maalin, mutta hetkeä myöhemmin onnisti. Rautiainen syötti kulmasta kiekon Niemiselle maalin eteen, eikä hän toisesta paikastaan erehtynyt. Tulostaululle jo tylyn tuntuiset 4-0-lukemat.

Vielä ennen toisen erän päättymistä Kerho lisäsi johtoaan kahdella osumalla. Ensin Antti Roppo laukoi kauden avausmaalinsa etukulmaan ja erän loppupuolella Niko Nieminen viimeisteli hattutemppunsa kauniilla ohjauksella.

Kolmas erä kosmetiikkaa

Kun 6-0-tilanteesta lähdetään viimeiseen erään, eivät odotukset voi olla enää kovin korkealla. Erässä nähtiin kuitenkin jopa pelin näyttävin maali à la Janne Laakkonen. Ajassa 42.12 Tuulolan ja Niemisen esityöstä Laakkonen kahvitti ensin Juho Mielosen pihalle, jonka jälkeen nosti kiekon maalin ylänurkkaan. Tilanteeksi 7-0 ja homma oli kaikin puolin paketissa.

Hienosti Niemisen ja Leavittin kanssa pelannut Teemu Rautiainen joutui jättämään kaukalon viimeisessä erässä.
– Rautiaiselle tuli pieni lihasvamma ja hän jätti pelin kesken. Voi olla, että Teemu pystyy pelaamaan jo torstaina, osasi Harri Rindell kertoa pelin jälkeen.

Muutoin Rindell oli syystäkin tyytyväinen.
– Tauon jälkeiset pelit ovat aina jännittäviä. Joukkue kuitenkin pelasi hienosti ja tällaiseen ei voi olla kuin tyytyväinen.

HPK päättää tämän vuoden Lahdessa Pelicansin vieraana torstaina. Toivottavasti kiekollinen ja maalirikas vaihde saa jatkoa.