Jukurit vahvempi voittolaukauksien jälkeen

Jukurit – HPK 3-2 VL (1-0, 0-0, 1-2)

Jukurit katkaisi kahdeksan ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa HPK:n kustannuksella. Niclas Almari vei vieraat johtoon ajassa 59:08, mutta tämä riitti tällä kertaa vain yhteen pisteeseen.

Pelillisesti vahva alku

Ottelu alkoi hieman samankaltaisesti kuin edellinen kamppailu Lappeenrannassa. HPK oli vahva kiekolla, mutta ottelun avausmaalista vastasi kotijoukkue. Teemu Turusen hyökkäysalueella hankittu kaksiminuuttinen kostautui, kun Janne Tavi vei kauden ensimmäisellään Jukurit johtoon ajassa 11:42.

Torjuntayrityksen yhteydessä Emil Larmi joutui jättämään kaukalon ja maalille luisteli Antti Karjalainen. Larmi paineli tilanteessa suoraan pukukoppiin eikä loukkaantumisen vakavuudesta ei ole tietoa.

Jukurit pääsi avauserässä toistamiseenkin ylivoimalle, mutta lisäosumia ei nähty.

Toinen erä oli tasaista vääntämistä ja molemmilla oli paikkansa tehdä lisäosumia. Paras paikka siunaantui Philipp Cornetille, jonka ujutus kuitenkin osui tolpan ulkoreunaan.

Erän loppuakohden HPK lisäsi kierroksia ja Jukureiden puolustus oli ajoittain hätää kärsimässä. Erän lopussa ajassa 39:18 HPK pääsi hakemaan tasoitusta ylivoimalla, mutta tasoitusta ei ennen erän loppua nähty.

Tapahtumarikas loppu

Toisen erän lopulla alkanut ylivoima tuotti tulosta heti päätöserän alussa, kun Turunen tasoitti ottelun ajassa 41:08.

Maalin jälkeen Jukurit pääsi jälleen peliin paremmin mukaan ja erän puolivälin tienoilla näytti ajoittain siltä, että todennäköisemmin Jukurit nappaa ottelusta kolme pistettä kuin että nähtäisiin jatkoaika. Ajassa 55:22 Antti Pennanen joutui käyttämään aikalisänsä, kun väysynyt HPK:n viisikko joutui turvautumaan pitkän pyörityksen jälkeen pitkään kiekkoon.

Aikalisästä ei juurikaan ollut apua, vaan avausmaalista vastannut Tavi oli erittäin lähellä tehdä johtomaalin, mutta Antti Karjalainen venyi loistavaan torjuntaan.

Mutta yksi jäähy kaiken muuttaa voi, väliaikaisesti. Teemu Suhoselle tuomittiin kaksiminuuttinen kampituksesta ajassa 58:27, eikä HPK jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Niclas Almarin napakka laukaus painui vastustamattomasti ohi Sami Rajaniemen ajassa 59:08 ja kolmen pisteen voitto näytti hämeenlinnalaisittain jo lähes varmalta.

Otteluilla on kuitenkin tapana kestää vähintään 60 minuuttia, kuuluu vanha sanonta.

Mika Partanen tasoitti ottelun ajassa 59:40 ja siirryttiin jatkoajalle. Viiden minuutin jatkojen aikana ei maaleja nähty ja lopulta tasoitusmaalin tehnyt Partanen veivasi Jukureille yhden lisäspisteen voittolaukauksien jälkeen.

HPK pelaa seuraavan kotiottelunsa perjantaina, vastaan asettuu Vaasan Sport!