Juna kulkee!

HPK-Tappara 4-1 (3-0, 0-0, 1-1)

Hirmuisessa vireessä oleva HPK latoi avauserässä taululle lukemat 3-0 ja nappasi jo kuudennen perättäisen voittonsa Tapparan kustannuksella lukemin 4-1. Etenkin Otto Paajasen johdattama ketju oli mainiolla pelipäällä.

DSC_7604

Tappara aloitti ottelun räväkästi ja se pystyi luomaan heti alussa pari vaarallista maalipaikkaa. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt ja hiljalleen myös HPK heräsi peliin mukaan. Ja sitten kun HPK heräsi, niin alkoi tapahtumaan ja ottelu olikin yhtäkkiä kättelyitä vaille valmis.

Tapparan maalilla aloittanut Juha Metsola pommitettiin vaihtoon ja ottelu käytännössä ratkesi avauserän ensimmäisellä puoliskolla. Otto Paajanen iski kahdesti ja Teemu Rautiainen kertaalleen reilun kahden minuutin sisällä.

Murskaavan avauserän jälkeen, ei kahdessa jälkimmäisessä ihmeitä nähty. Toinen erä oli maaliton ja kolmannessa erässä kumpikin iski kertaalleen. Kerholta Petteri Nikkilä ja Juuse Saroksen nollapelin vei Nick Bailen ylivoimamaalilla.

DSC_8002

HPK:lla kyllä oli paikkoja tehdä lisämaaleja, mutta Tapparan maalille vaihdettu Chiodo ja tutut ongelmat maalinteossa pitivät lukemat siedettävinä vierasjoukkueen kannalta. Paras paikka siunaantui Rautiaiselle, joka ei jostain syystä saanut laitettua kiekkoa tyhjään maaliin.

Pasi Arvonen kehui joukkueensa esitystä.

– Pelinopeudessa oltiin selvästi kaveria parempia, käännettiin hyvin peliä ja puolustettiin keskusta hyvin.

HPK:lle tuomittii nottelussa peräti kymmenen kahden minuutin rangaistusta.

– Jos jotain negatiivista haetaan, niin pikkusen kaivelee hölmöt jäähyt, jotka tulivat omista tyhmistä virheistä.

– Menee nuoruudenkin piikkiin vielä. Ei ole sellaista kärsivällisyyttä pelata siinä johtoasemassa fiksusti, lisäsi Arvonen.

Murskaava ja tunteikas avauserä

Melkein kaikki 4148 katsojaa saivat ensimmäisen kerran aihetta iloon ajassa 07:44. Veljet Otto Paajanen ja Juha Koivisto taistelivat laidassa ja lopulta Paajanen punnersi maalille ja survoi kiekon väkisin maaliin.

Vain minuutti ja 11 sekuntia myöhemmin kotijoukkue iski jälleen. Jere Karjalainen laittoi lätyn Teemu Rautiaiselle, joka purjehti laidasta Tapparan hitailta puolustajilta karkuun ja laukoi kiekon Metsolan puikoista sisään.

”Kun on alkuun päästy, niin antaa mennä vaan.” Maalilaulu tuskin ehti loppumaan edellisen jäljiltä, kun Metsolan takana soi jälleen. Paajanen laukoi kaaliperhosen kohti maalia ja maaliinhan se leijaili! Tämän jälkeen Metsolalle riitti ja maaliin vaihdettiin hämeenlinnalaisillekin tuttu Andy Chiodo.

DSC_7608

Avauserän lopussa tunteet kävivät molemmin puolin kuumana. Ensin Ville Nieminen vaihtoi kuulumiset sekä Tuomas Vänttisen, että Teemu Rautiaisen kanssa.

Tilanteen jälkeisen aloituksen jälkeen yritettiin vaihtaa muutakin kuin kuulumisia.

Jyri Niemi ja Nick Bailen hieroivat toistensa naamoja, mutta Josh Green tuli väliin ja pudotti hanskat. Muutaman onnettoman iskun vaihdon jälkeen linjatuomarit kuitenkin riensivät Greenin avuksi, eikä sen isompia valsseja nähty.

Loppupeli pelkkää pelailua

Kerhon johdettua avauserän jälkeen 3-0 oli loppupeli hieman vaisumpaa. Toisessa erässä katsojat tuulettivat jo varmaa maalia. Rautiainen pääsi roikkukiekon jälkeen yksin läpi. Chiodo luisteli hieman yllättäenn pitkälle vastaan ja Rautiaisella oli helppo työ mennä ohi. Edessä oli enää tyhjä maali, mutta niin vain jäi maali tekemättä.

Kolmannessa erässä maalintekijätilastoihin saatiin yksi HPK-kasvatti lisää, kun Petteri Nikkilä laukoi kiekon varmasti maaliin Juha Kiilholman poikittaissyötöstä. Myös pistepörssin kärkeä lähestyvä Tuomas Vänttinen meinasi kirjauttaa nimensä maalintekijöiden listalle, mutta päätuomari sääli Tapparaa sen verran, että maali jäi hyväksymättä maalivahdin häirinnän vuoksi.