JYPille ensimmäinen kiinnitys jatkoajan päätteeksi

JYP-HPK 3-2 JA. (0-1, 1-1, 1-0, 1-0)

HPK käynnisti oman puolustuspeliurakkansa Jyväskylässä kivikovan JYPin vieraana. Ottelu ei hirveästi eronnut runkosarjan kamppailuista, sillä varsinainen peliaika ei riittänyt selvittämään joukkueiden paremmuutta avausottelussa. Ensimmäisen kiinnityksen pudotuspelisarjaan sai lopulta kotijoukkue JYP, joka onnistui nousemaan 0-2-tappioasemasta voittoon jatkoajan päätteeksi.

Ottelun kulku

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja kotijoukkue vastasi avausminuuttien vaarallisimmista paikoista. HPK:n maalissa Emil Larmi oli kuitenkin totutun vahva ja hoiteli JYP-tilanteet hienosti.

Ottelun avausmaalista vastasi vierasfanien riemuksi HPK. Janne Lahti taisteli kiekon hyökkäyskulmassa itselleen ja pelasi sen siniviivalle Joonas Lehtivuorelle. Lehtivuori laukoi kiekon kohti JYP-maalia, jossa päivystänyt Eero Somervuori ohjasi HPK:n johtoon.

Somervuoren maalin jälkeen ottelu jatkui edelleen tasaisena, mutta JYP sai joukkueista laadukkaampia maalipaikkoja. Kertaalleen JYP sai pelattua Larmin jo ulos maaliltaan mutta tällä kertaa HPK:n puolustus blokkasi mallikkaasti Joonas Nättisen yrityksen. Myös HPK sai paikkansa erän aikana, kun se pääsi kertaalleen ylivoimalle, mutta tulosta ei tällä kertaa syntynyt.

Toinen erä alkoi vahvasti JYPin merkeissä ja kotijoukkue painoi peliä toistuvasti kohti Larmin vartioimaa maalia. Ajoittain näytti siltä, että HPK ei saa millään omaa hyökkäyspeliään toimimaan.

JYPin hallinnasta huolimatta erän avausmaalista vastasi ylivoimahyökkäyksen päätteeksi HPK. Niko Kapanen pelasi kiekon toiseen aaltoon nousseelle Lehtivuorelle, jonka tarkka laukaus Juho Olkinuoran tuupparipuolelle siirsi HPK:n kahden maalin johtoon.

HPK ei saanut nauttia kahden maalin johdostaan kuin minuutin ajan, kunnes JYP kavensi. Michel Miklik nousi laidasta HPK:n alueelle ja laukoi napakalla rannelaukauksellaan JYPin avausosuman. Maalin jälkeen JYP jatkoi edelleen vahvaa otettaan ja pääsi koittamaan tasoitusta kahdesti ylivoimalla mutta HPK taisteli mallikkaasti.

Erän lopulla myös HPK sai jälleen pelin juonesta kiinni mutta maaleja ei enää erässä nähty.

JYP tulee tasoihin

Kolmannessa erässä jännitys tiivistyi ja reilun viiden peliminuutin jälkeen JYPin tilannetta tarkasteltiin pitkään videolta, mutta lopulta tuomio oli HPK:n kannalta positiivinen eikä tasoitusta vielä tässä vaiheessa nähty.

JYP tuli ottelussa tasoihin ajassa 48:58, kun valtavan pyörityksen päätteeksi Juha-Pekka Hytönen onnistui siirtämään maalin edestä toisen reboundin jälkeen pelin tasoihin. Maalia edelsi Larmin kaksi loistavaa torjuntaa, mutta kolmatta kertaa ei lahtelaissyntyinen maalivahti pystynyt enää selvittämään.

JYP sai tasoitusmaalista selvästi lisävirtaa, ja jyväskyläläinen hurrikaani suorastaan vyöryi jatkuvasti kohti Kerhon maalia. Larmi kuitenkin maalillaan oli edelleen hyvässä vireessä ja piti pelin tasoissa hyvillä torjunnoillaan.

Myös Kerho pääsi ottelun viimeisellä kympillä hetken suvantovaiheen jälkeen jälleen takaisin peliin mukaan. Ottelun viimeisellä kympillä HPK olikin jopa lähempänä voittomaalin tekoa kuin JYP. Varsinaisella peliajalla ei kuitenkaan maaleja enää nähty, joten edessä oli jatkoaika.

Antti Suomela ratkaisee

Jatkoajan resepti oli selvä, sillä ottelun seuraava maali ratkaisi ottelun. Kerho aloitti jatkoajan terävästi ja sai pomputeltua myös muutaman pahan laukauksen kohti Juho Olkinuoran maalia, mutta 26-vuotias JYP-vahti oli hereillä jatkoajan alusta asti.

JYP pääsi ajassa 62:49 ylivoimalle, kun Niko Kapanen sai harmittavasti korkeasta mailasta kahden minuutin rangaistuksen. Tällä kertaa ei Kerho enää kotijoukkueen ylivoimaa pystynyt pysäyttämään, sillä ajassa 63:18 Antti Suomela täräytti keskiviikko-illan viimeisellä maalilla loppunumeroiksi 3-2. Vapauttavan syötön Suomelan maaliin tarjosi Janne Tavi.

Tämän myötä JYP siirtyi ottelusarjassa 1-0 johtoon.

Playoff-Keränen

Juho Keränen on totuttu näkemään erittäin fyysisenä ja tärkeänä playoff-pelaajana omalle joukkueelleen. Tänä keväänä Keräsen otteita saadaan ihastella HPK:n miehenä, eikä mies tule ensimmäisen ottelun perusteella jättämään ketään kylmäksi. Keränen pommitteli painavia taklauksia JYP-pelaajiin keskiviikkona läpi koko ottelun ja tahti tulee varmasti vain kiihtymään kevään edetessä.

Taistelu jatkuu

Keskiviikon ottelun perusteella edessä on vielä pitkä ja mielenkiintoinen ottelusarja. Sarjan seuraava osa pelataan tämän viikon perjantaina, jolloin joukkueet ovat vastakkain Ritari Areenalla. Liput saat kätevästi ostettua tästä linkistä.

Kaikki mukaan kannustamaan Kerho voittoon!