JYPille voitto jalkapallolukemin

JYP – HPK 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)

JYP vei tänään pisteet Jyväskylässä jalkapallolukemin 1-0. Molempien joukkueiden maalivahdit kovassa vedossa.

Kerholta vahva ensimmäinen erä

Pelejä jatketiin siis heti Jyväskylässä paikallista JYP:iä vastaan. Vierasjoukkue HPK:n maalia vartioi loukkaantumisesta toipunut Emil Larmi.
Ottelun ensi minuutit pelattiin tasaisesti ja avauserän ensimmäinen kunnon maalipaikka avautui Eetu Tuulolalle, mutta JYPin maalivahti Eetu Laurikainen selvitti tämän. Hetkeä myöhemmin Jere Innala oli pahanteossa, mutta tässäkin kohtaa Laurikainen veti pitemmän korren.

HPK sai myös jobinpostia ensimmäisessä erässä, kun Markus Nenonen joutui jättämään kentän kättään pidellen. Nenonen ajautui laitaa päin ja loukkasi samassa tilanteessa olkapäänsä. Kerhon vieraspelaaminen ensimmäisessä erässä oli todella pirteätä ja Laurikaisen maalille saatiin rakennettua useampikin hyvä tilanne. Toki myös kotijoukkueelle avautui muutama kelpo tontti, mutta Larmi oli varmana näissä.

Ensimmäisessä erässä ei tilastomerkintöjä nähty, mutta tilanteita kylläkin. Ensimmäisen erän voi hyvällä omalla tunnolla laittaa HPK-merkkiseksi. Täytyy myös mainita HPK Kannattajien hyvä meininki ja kannustus hallissa.

Toinen erä JYP-merkkinen

Toiseen erään kotijoukkue JYP tuli paremmalla jalalla ja saikin erän alkuun luotua hyviä tilanteita Emil Larmin maalille. Ensimmäinen tilastomerkintä otteluun saatiin kaivettua HPK:n hyökkäyspään jäähyn muodossa. Tuulolalle 2 minuuttia huitomisesta. JYPiltä jokunen laukaus ylivoimalla, mutta Larmi hoiti nämä eleettömästi. Erä jatkui JYP-merkkisesti ja seuraava tilastomerkintä nähtiinkin jälleen HPK-jäähyn muodossa. Filip Krivosikille korkeasta mailasta 2 minuuttinen.

JYP:n ylivoima jäi myös tällä kertaa tehottomaksi. HPK:n alivoima pelasi myös mallikkaasti. Lopulta, kun erää oli pelaamatta enää minuutti ja 43 sekuntia pääsi Mikko Kalteva ampumaan viivasta kauden ensimmäisen maalinsa. JYP teki siis illan ensimmäisen maalin ja siirtyi ottelussa 1-0 johtoon. Toiseen erään ei enää tilastomerkintöjä nähty. Larmille toiseen erään hulppeat 20 torjuntaa.

Jalkapallolukemat piti loppuun asti

Kotijoukkue JYP aloitti myös kolmannen erän vahvasti ja rakensi muutamia paikkoja HPK-maalille. Larmi jatkoi maalissa kuitenkin hyviä otteitaan. HPK:kin pääsi vihdoin kokeilemaan ylivoimansa toimivuutta, kun JYP-puolustaja Mikko Kalteva ampui kiekon suoraan katsomoon omasta päästä. Pelikellon näyttäessä tässä kohtaa 48:56. Ylivoima ei kuitenkaan tällä kertaa tuottanut tulosta, vaikka Niclas Luceniukselle avautui huippupaikka maalintekoon. Tasoitusmaali jäi kuitenkin tekemättä.

Kerho sai todellisen etsikkoaikansa, kun Mikko Mäenpää koukki Jere Innalaa jäähyn arvoisesti. Jäähyn aika 55:06. Samassa ajassa Antti Pennanen käytti aikalisän. Larmi lähti maaliltaan hetken ylivoiman pyörittyä ja HPK otti kuudennen kenttäpelaajan jäälle. HPK:lla oli armoton pyöritys ensin kuudella neljään vastaan ja sen jälkeen kuudella viittä vastaan, mutta kuin ihmeen kaupalla JYP selvisi. Kiekko kävi parhaimmillaan tolpassa. Puoli minuuttia ennen loppua Eric Perrin passitettiin vielä jäähylle. Kerho jatkoi luonnollisesti ilman maalivahtia loppuun. Kiekkoa ei kuitenkaan Laurikaisen ohi saatu ja JYP vei tänään pisteet jalkapallolukemin 1-0.

Seuraava ottelu keskiviikkona 6.2 vieraissa Kouvolan KooKoota vastaan. Rinkelinmäellä jatketaan 16.2 Helsingin IFK:ta vastaan.