Kahden maalin etumatka ei riittänyt

Ässät – HPK 4-3 JA (1-1, 0-1, 2-1)

HPK aloitti ottelun pelillisesti vahvasti ja oli matkalla jo kolmen pisteen voittoon, kunnes Porin kevätaurinko sulatti HPK:n ja Ässät kiri rinnalle ja voittoon jatkoajalla.

Alku lupaili hämeenlinnalaisittain hyvää, sillä heti pelin alettua näytti siltä, että HPK on liikenteessä sellaisella asenteella, että tappio on lähes mahdoton. Myös tulosta saatiin heti alkuminuuteilla, kun Niklas Friman laukoi tarkasti vierailijat johtoon ajassa 02:50.

Avauserä sujui HPK:lta pelillisesti mallikkaasti ja erän lopussa lisäosumia päästiin hakemaan ylivoimalla.

Maali nähtiin, mutta harmillisesti Ässien toimesta. Niklas Appelgren polki alivoimalla karkuun eikä erehtynyt, vaan löi pelin tasoihin vain kymmenen sekuntia ennen avauserän päätöstä.

Kahden maalin johto on pahin

Toisessa erässä Ässit pääsi hieman paremmin peliin mukaan, mutta avauserän tapaan HPK puolusti laadukkaasti ja patapaidat pidettiin poissa parhailta maalipaikoilta.

Kerhon uudestaan johtoon vei Henri Kanninen, jolle osuma oli ensimmäinen HPK:n riveissä. Robert Leino toimitti kiekon siniviivalta maalille ja Kanninen ohjasi kiekon ohi Ässien maalilla pelanneen Andreas Bernardin ajassa 25:10.

Molemmat joukkueet pääsivät toisessa erässä kertaalleen ylivoimalle, mutta lisäousmia ei nähty, joten päätöserään lähdettiin Kerhon johtoasemassa.

Kolmas erä ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, kun Miro Ruokonen sai kaksiminuuttisen ajassa 43:40. Jäähyn aikana nähtiin yksi maali, jonka viimeisteli upeasti Otto Paajanen ajassa 44:39. Tarjoilun maaliin tarjosi Teemu Turunen sekä Petteri Nikkilä.

HPK sulaa

Kahden maalin johtoasemassa kolme pistettä tuntui jo hyvinkin todennäköiseltä, mutta mitä vielä. HPK:n pelaaminen lamaantui ja vierailijat kerjäsivät verta nenästä. Alkupotkut Ässien kirille toi Leinon ajassa 46:20 saama kaksiminuutinen. Ylivoiman aikana Ässät ei kavennusta onnistunut tekemään, mutta heti jäähyn päätyttyä ajassa 48:38 Jyri Marttinen toi kotijoukkueen iholle.

Päätöskympillä HPK oli ajoittain täysin pulassa ja Antti Pennanen joutui turvautumaan aikalisään ajassa 54:41. Lopulta porilaisten näkökulmasta jopa ansaitun tasoitusmaalin teki vain reilu minuutti ennen loppua Marttinen, jolle osuma oli illan toinen. Tilanne tarkastettiin vielä tilannehuoneesta, mutta lopulta kiekko vietiin keskelle ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla Jere Innala joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti eikä Ässät jättänyt erikoistilannetta käyttämättä. Ajassa 62:05 Appelgren viimeisteli toisen osumansta Porin keskiviikkoillassa ja näin ollen kaksi pistettä jäivät Poriin ja Hämeenlinnaan lähti pettymysten saattelemana vain yksi sarjapiste.

Kerhon matkassa

Kausikorttilaisten kesken arvottiin ennen kauden alkua palkinto, joka takasi matkan yhteen vierasotteluun joukkueen mukana. Palkinnon voitti Erno Halonen, joka lunasti palkintonsa tässä ottelussa. Ernolle kokemus oli erittäin mieluinen.

– Kokonaisuutena päivä HPK:n matkassa oli yhtä siistiä kuin olisi päässyt Metallican backstagelle. Olen ollut fani 30 vuotta.

– Pääsin näkeen ottelun alun valmistautumisen ja kuuntelemaan pelipalaverin päivällä. Olin vaikuttunut siitä, miten keskittyneinä pelaajat valmistautuivat otteluun. Vaikka tappio tulikin, oli aika vaikuttavaa nähdä kuinka kovaa tappio iski pelaajiin ja jäältä pois tullessa reaktiot olivat vahvoja.

– HPK on mielestäni hyvässä hengessä toimiva tiimi kokonaisuudessaan. Kiitos Kerholle siististä kokemuksesta!

Ottelun lopputulos oli harmittava, mutta tuloksen taakse katsottuna tulos olisi pitänyt olla aivan toisenlainen.

– Lopputulos mairittelee kyllä Ässiä. Loppupeli jätti huonon maun. Alkupeli näytti siltä että HPK opetti Ässille, miten pelataan siistiä lätkää.

Ottelun jälkeen tietenkin selfie suosikkipelaajan kanssa!

Seuraavan kerran pelataan tulevana lauantaina, kun Rinkelinmäelle saapuu Helsingin IFK!