Karjalaisen torjunnat ja HPK:n läpiajot Lukon kohtalona

HPK-Lukko 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)

HPK palasi yhden tappion jälkeen takaisin voittojentielle. Kerho oli joka osa-alueella vieraitaan parempi ja korjasi täyden pistepotin illan päätteeksi. HPK:n maaleista vastasivat Sakari Manninen ja Oula Palve. Illan sankari Antti Karjalainen pääsi puolestaan tuulettamaan uransa toista nollapeliä.

20170111, HÄMEENLINNA, HPK vs. LUKKO,  HPK:N ANTTI KARJALAINEN (35 ) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Ottelun kulku

HPK aloitti ottelun Lukkoa vastaan totutun pirteällä otteella ja painoi pelin painopisteen Lukon päätyyn. Lukon paikat jäivät lähinnä yksittäisiin hyökkäyksiin, mitkä avautuivat HPK:n pienoisista virheistä ja kiekonmenetyksistä. HPK sai mainion paikan illan avausmaalin tekemiseen, kun se pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa miltei kahden minuutin ajan. HPK saikin luotua parikin paikkaa takatolpille mutta verkkoon asti ei kiekkoa saatu.

Myös Lukolla oli tilaisuutensa avauserässä ja etenkin sen lopussa, kun HPK:lle tuomittiin kaksi peräkkäistä jäähyä. Tuomioista etenkin Antti Karjalaiselle tuomittu rangaistus maalin siirtämisestä aiheutti paljolti kummastelua.

HPK siirtyi johtoon, kun ensimmäistä erää oli jäljellä vain kolme sekuntia. Lukon pelatessa ylivoimaa, riisti Sakari Manninen pomppivan kiekon itselleen ja pyyhälsi läpiajoon. Manninen viimeisteli HPK:n johto-osuman Kaapo Kähkösen jalkojen välistä maaliin.

20170111, HÄMEENLINNA, HPK vs. LUKKO,  HPK:N SAKARI MANNINEN (65). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Ottelun toinen erä oli vielä vahvemmin HPK:n ja se siirtyikin nopeasti kahden maalin johtoon. Tällä kertaa Oula Palve karkasi Lukon puolustukselta Mathias Porselandin purkukiekon jälkeen. Palve päätti läpiajonsa patenttiharhautukseen ja kämmenpuolen laukaukseen, mikä painui ohi Kähkösen.

20170111, HÄMEENLINNA, HPK vs. LUKKO, HPK:N OULA PALVE (11) TEKI 2-0 MAALIN. Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Palven maalin jälkeen HPK jatkoi vahvaa otettaan ja Lukko oli ajoittain helisemässä omassa päädyssään, eikä se saanut omaa hyökkäyspeliään millään toimimaan. Lähimpänä lisäosumaa HPK:sta olivat Manninen, sekä ylivoimalla ylärimaa kilisyttänyt Janne Lahti.

Kolmanteen erään siirryttiin HPK:n kahden maalin johdossa. HPK:lla oli erän aikana parikin maukasta paikkaa ratkaista ottelu lopullisesti mutta Otto Paajasen ja Janne Lahden puolittaiset läpiajot eivät päättyneet maaliin ja kerran Lukko-puolustus siivosi kiekon miltei maaliviivalta väljemmille vesille.

Myös Lukko sai erän aikana tilaisuutensa kavennukseen HPK:n pelatessa hieman huolimattomasti johtoasemassa. Lisäksi erän lopussa Juho Keräselle tuomitun rangaistuksen ansiosta se pääsi yrittämään maalia kuudella neljää vastaan. Lukko saikin melkoisen myllytyksen HPK-maalille ja oli vielä aivan viime sekunneilla lähellä tuhota Karjalaisen nollapelin.

Maalia Lukko ei kuitenkaan saanut aikaan ja niin HPK pääsi juhlimaan kolmea sarjapistettä ja Karjalaisen nollapeliä.

20170111, HÄMEENLINNA, HPK vs. LUKKO,  HPK:N JERE INNALA (21) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Sanottua:

– Olen tyytyväinen lopputulokseen, meidän puolustamiseen ja alivoimapelaamiseen. Johtoasemassa annettiin sitten kaverille 2-1 -ylivoimahyökkäys, mitä ei saisi antaa ja hieman liikaa otettiin jäähyjä, siinä miinuslista, HPK päävalmentaja Antti Pennanen summasi ottelun plussat ja miinukset.

– Kohti huomista ja huomenna sitten taas uudestaan Oulussa, Pennanen päätti ja siirsi katseensa jo huomiseen otteluun.

Ottelun tilastot ja maalikooste tästä linkistä

Seuraavat ottelut:

HPK matkaa siis nopealla aikataululla pohjoiseen ja kohtaa Kärpät Oulussa jo huomenna torstaina. Kerho päättää viikkonsa lauantaina kotihalliin, minne se saa vieraita Porista. Ottelu alkaa Rinkelinmäelle totuttuun tapaa kello 17.00.