Hyvä peli-ilme ei tänään riittänyt – Pyörälä tehoili Kerhon kumoon

Kärpät-HPK 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)

Oulussa kohtasivat alavireisesti kautensa aloittanut Kärpät ja aktiivista peli-ilmettä jälleen kerran esittänyt HPK. Ottelu ratkesi Kärppien tehokkaaseen viimeistelypeliin. Mika Pyörälä tehtaili tehot 2+1.

Ottelun kulku

HPK aloitti ottelun terävästi ja oli selvästi paremmalla jalalla alkuhetkillä. Muutamista hyvistä painostusjaksoista huolimatta Kerho ei pystynyt kuitenkaan ohittamaan Jussi Rynnästä. Kärpät pääsi otteluun paremmin mukaan ensimmäisen erän puolivälin tienoilla, jolloin myös nähtiin ottelun ensimmäinen tilastomerkintä, kun Joonas Lehtivuori joutui jäähypenkille estämisestä.

Kärpät käytti etsikkoaikansa heti tehokkaasti, sillä ajassa 11:02 Mika Pyörälä huitoi oman paluukiekkonsa verkon perukoille. Ensimmäisen erä eteni Pyörälän tekemän avausmaalin jälkeen oululaisten otteessa, mutta lisämaaleja ei toisesta Kärppien ylivoimapelistä huolimatta nähty. Ensimmäiselle erätauolle edettiin numeroissa 1-0.

HPK tuli toiseen erään vähintään yhtä valmiina kuin ensimmäiseen erään, vaikka toisenkin erän ensimmäisen maalin iski kotijoukkue Kärpät. Henrik Forsbergin jäähyä ehti kulua 48 sekuntia, kun Pyörälä iski jo illan toisen maalinsa. Tälläkin kertaa illan tehomies iski kiekon verkon perukoille reboundista.

Kerho ei 2-0-maalista masentunut vaan ajoi foliot ranteessa oululaisten päätyyn jatkuvalla syötöllä. Armoton pyöritys palkittiin myös kahtena kotijoukkueen jäähynä, mutta huikeista maalipaikoista huolimatta ei kiekkoa ylivoimalla Rynnäksen selän taakse saatu.

HPK:n kova paine palkittiin vihdoinkin toisen erän puolivälin tienoilla, kun kiekko pelattiin viivaan Petteri Nikkilälle, jonka vaikeasta asennosta lähtenyt lämäri löysi Otto Paajasen ohjauksen kautta tiensä maaliin. Toinen syöttöpiste maaliin merkittiin Teemu Turuselle. Koko toinen erä oli lähes täydellistä HPK:n hallintaa, mutta Rynnäs esiintyi oululaisten maalilla erittäin hyvin.

Turuselle uran ensimmäinen Liigamaali

Kerho lähti kolmanteen erään kuromaan Kärppien yhden maalin johtoasemaa kiinni. Erän alkuun Kärpät pääsi yrittämään lisämaalin tekemistä ylivoimalla, mutta Kerhon neliö taisteli kovalla tunteella koko kaksiminuuttisen ajan.

HPK:n vimmattu paine palkittiin ajassa 50:13, kun Teemu Turunen tasoitti ottelun numeroihin 2-2. Iloa ei kuitenkaan kauaa kestänyt, kun seuraavassa vaihdossa helähti jo Kerho-päädyssä. Sakari Manninen menetti kiekon vaarallisesti Kärppien siniviivan päällä, jonka seurauksena Mikael Ruohomaa ja Jesse Saarinen pääsivät ylivoimahyökkäykseen. Oululaiskaksikko syötteli hyökkäyksen päätteeksi illan ylivoimaisesti hienoimman maalin, johon ei Emil Larmilla ollut mitään palaa.

Antti Pennanen otti vielä ottelun loppuhetkillä aikalisän ja maalivahti Larmin pois maalilta. Kerho sai ajettua paineen oululaisten päätyyn viimeisen minuutin aikana, mutta tällä kertaa ei edes tuuri ollut oranssinuttujen puolella.

Ottelun loppulukemat kirjattiin Kärpille niukasti numeroin 3-2. Kerhon peli-ilme näytti edelleen erittäin virkeältä, joten täysi pistepotti on vain ajan kysymys!

Ottelun kaikki tilastot löytyvät Liigan sivuilta.

Ottelun ratkaisu

Kärppien tehokas ylivoimapeli ratkaisi ottelun. Kaksi ylivoimamaalia kolmesta mahdollisuudesta on kova saldo. HPK:n viimeistely ei yltänyt Kärppien tasolle.

Päivän pommi

Petteri Nikkilän taklaus ensimmäisessä erässä oli varmasti yksi kauden parhaista HPK-taklauksista. Kärppien Tuomas Vartiainen luisteli päätykiekkoon HPK:n maalin taakse, jossa Nikkilä täräytti mukavalla pusulla nuoren oululaisen lähes pleksien yläreunaan. Näitä lisää!

Illan parhaat pelaajat

Mika Pyörälä teki Kärpille kaksi tärkeää maalia ja syötti voittomaaliksi jääneen 3-2-maalin.

Teemu Turunen teki uran ensimmäisen Liigamaalinsa. Turunen keräsi myös yhden syöttöpisteen maalin lisäksi. Pirteää tekemistä läpi ottelun.

Seuraava ottelu

Kerho kohtaa kahden ottelun vieraskiertueen toisessa ottelussa 1.10. Kuopiossa KalPan. Hämeenlinnaan palataan isännöimään sarjanousija Jukureita keskiviikkona 5.10. klo 18.30 alkavaan otteluun. Silloin viimeistään kaikki huutamaan Kerholle pisteet! #illallahallille

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – urheiluviihdettä päivittäin!

29.09.2016 21:00