Kärpät vei tasausten toisen osan

HPK-Kärpät 2-5 (0-1, 2-3, 0-1)

HPK ja Kärpät tahkosivat lauantaina kauden ehkä viihdyttävimmän ottelun Hämeenlinnassa. Äänekäs 4200-päinen yleisö sai todistaa ottelua, jossa HPK oli vierailijoitaan edellä oikeastaan kaikilla muilla osa-alueilla, maalintekotehokkutta lukuunottamatta, mikä yleensä ratkaiseekin ottelun, niin myös valitettavasti tälläkin kertaa.

– Mun mielestä pirun hienoo jääkiekkoo molemmat joukkueet tänään esitti. Oli hyviä paikkoja meillä siinä tokassa erässä, harmi vaan ettei menny sisään. Kärpät on niin hyvä joukkue puolustamaan ja kyllä tossa Kärppien kokemus näkyi varsinkin kolmannessa erässä. Kova viikonloppu ainakin meille kaikkine hässäköineen päivineen. Ei mitään, levätään huominen ja aletaan rakentamaan kolmen pelin ensi viikkoa, summasi HPK:n valmentaja Pasi Arvonen kiekkoillan päätyttyä.

DSC_4186

Ottelu alkoi Kärppien raivoisalla pyörityksellä, mikä päättyi 0-1 -johtomaaliin jo ajassa 1.23. Kiekko pelattiin kahdella näyttävällä syötöllä Esa Pirnekselle, joka sai laittaa kiekon maaliin takatolpilta kenenkään estämättä.

Kärppien nopea osuma herätti kotijoukkueen ja pelinhallinta tasoittuikin huomattavasti ja siirtyi yhä enemmän HPK:lle mitä pidemmälle erä eteni. HPK ei kuitenkaan saanut tasoitettua ottelua yhdestä ylivoimasta huolimatta.

Hei hulinaa, hui helinää

Toinen erä oli erittäin laadukasta ja viihdyttävää kiekkoa, eikä maalien mättämistäkään säästelty. Talkoot aloitti vierasjoukkue, joka jälleen heti erän alussa karkasi ylivomahyökkäykseen, minkä päätteeksi Pirnes naulasi jo illan toisen osumansa. Pirneksen osumaa edelsi HPK mainio pyöritys, minkä aikana Zach Hamill järjesteli ensin itselleen tekopaikan ja heti perään Heikki Liedekselle, joka huiski huspatihutaa poikittaissyötöstä.

DSC_4149

HPK ei jäänyt murahtimaan kahden maalin takaa-ajoasemaansa pitkään, vaan iski kavennuksen vain 17 sekuntia Kärppien maalin jälkeen. Kiekko pelattiin Marek Viedenskylle, joka nousi maalin edustalle ja sijoitti laukauksensa tarkasti maalin etuyläseen.

Viedenskyn maalin jälkeen HPK haki vimmatusti tasoitusta ja Kärpät oli ajoittain miltei hätää kärsimässä. Kärppien maalissa Iiro Tarkki kuitenkin hoiteli lähentelyt ammattitaidolla.

Kesken HPK:n pyörityksen Kärpät pääsi jälleen vastahyökkäykseen, minkä päätteeksi numerot tulostaululla muuttuivat jälleen. Kärppien kultakypärä Joonas Donskoi seurasi Joonas Kemppaisen laukauksen ja iski maalin edutalta riparit sisään.

HPK:n pelistä paistoi tänään läpi ottelun taistelutahto ja joukkue oli päättänyt, ettei se aikoisi luovuttaa oli tilanne sitten mikä tahansa. HPK:n yritys palkittiinkin heti ottelun puolivälin jälkeen, kun Jesse Saarinen lähetti rannelaukauksensa siniviivalta, eikä maskissa ollut Tarkki voinut osumalle mitään.

DSC_4154

Heti Saarisen maalin jälkeen Ville Järveläinen purjehti näyttävästi vetopaikkaan mutta laukaus pysähtyi Tarkin rintapanssariin.

Erän lopulla Kärpät tarjosi vielä kertaalleen kylmää vettä hämeenlinnalaisten niskaan ja kuinkas muutenkaan kuin vastahyökkäyksestä. Tällä kertaa kiekko pelattiin Saku Mäenalaselle, jonka tarkka laukaus painui aivan HPK:n maalin takaylänurkkaan.

Kärpät jäädyttää pelin

HPK:lla jäi siis kirittävää ottelun kolmanteen erään  kahden maalin verran. HPK:n hallinta oli näennäistä ja Kärpät puolusti keskustan mallikkaasti, eikä päästänyt Pallokerhoa aivan parhaille maalitekopaikoille. Myöskään erän kahdella ylivoimalla ei tulosta saatu aikaan, hyvistä pyörityksistä huolimatta.

HPK otti maalivahdin pois maaliltaan kaksi minuuttia ennen ottelun loppua mutta HPK:n kavennuksen sijaan Kärpät iski viimeisen niitin ottelulle. Simon Suoranta pelattiin karkumatkalle, eikä mies luonnollisestikaan erehtynyt tyhjästä maalista.

Tappiosta huolimatta HPK pelasi erittäin hyvän ottelun ja yleisö oli varmasti tyytyväinen näkemäänsä, ainoastaan se kruunu illalle jäi tällä kertaa uupumaan. Vaikka voittoputki päättyikin Kärppiä vastaan, ei uutta putkea tarvitse pitkään odotella, mikäli otteet jatkuvat lauantain kaltaisina.

DSC_1963

HPK:n pelit jatkuvat tulevana tiistaina Tampereella Tapparaa vastaan. Seuraava kotiottelu on edessä tulevan viikon torstaina, jolloin Rauman Lukko saapuu Oranssille alueelle.