Kärpät viimeisteli tehokkaasti kotonaan

Kärpät-HPK 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)

Kärpät viimeisteli tehokkaasti kotonaan, kun taas HPK oli tehoton.

Tehokas avauserä Kärpiltä

Kovat vieraspelit saivat HPK:n osalta jatkoa, kun viikon ensimmäiseen peliin matkustettiin Oulun Raksilaan Kärppien vieraaksi.
Vieraat tulivat otteluun varsin ennakkoluulottomasti ja noin 5 minuutin pelin jälkeen HPK pääsikin ylivoimalle. Muutama hyvä tilanne kyseiselle ylivoimalle, muun muassa Jesper Lindgrenin viivalaukaus, mutta kuitenkin ilman maaleja.

Avauserä sai kuitenkin oranssilasien takaa katsottuna harmittavan käänteen, kun Jasper Lindsten karkasi läpiajoon Ville Leskisen hyvästä syötöstä ja vei Kärpät 1-0 johtoon. Kärpät jatkoi kylmän veden kaatamista HPK:n niskaan, kun Shaun Heshka iski tasavajaalla kiekon HPK:n nuottaan toistamiseen. HPK rakensi ensimmäisen erän ajan tasaisesti paikkoja Oululaisten maalille, mutta kotijoukkueen maalivahti Veini Vehviläinen piti maalinsa puhtaana. Yksi vaarallinen seikkailukin mahtui Vehviläisen repertuaariin erän loppupuolelle. Muuten todelliset huippupaikat kuitenkin loistivat poissaolollaan.

Maalinteko hankalaa

Toiseen erään HPK tuli vahvasti karvaten ja sai tätä kautta otetta pelistä ja rakennettua muutamia maalipaikkoja. Teemu Turuselle avautui näistä ehkä parhain, mutta laukaus niukasti ohi Kärppien maalin. Paineen myötä Kärpät sortui myös jäähyilemään, kun Mika Pyörälä otti 2+2 minuuttia ja HPK pääsi jauhamaan ylivoimaa. Laukauksia saatiin kyllä, mutta Vehviläinen selvitti nämä suhteellisen vaivattoman näköisesti.

Kärpätkin pääsi kokeilemaan maalintekoa yhden miehen ylivoimalla, kun HPK otti väärän vaihdon seuraksena jäähyn oman ylivoimansa lopussa. Kärpät rakensi muutaman hyvän paikan ylivoiman aikana, mutta Larmi ja HPK-puolustus selvitti nämä. Kuitenkin ennen ensimmäisen jäähyn loppua Jesper Lindgren sai maaliedustilanteesta hieman heppoisen näköisen jäähyn ja Kärpät pääsi 5-3 ylivoimalle hetkeksi, jonka HPK vielä kesti, mutta lopulta yhden miehen ylivoiman aikana Shaun Heshka pääsi tekemään illan toisen maalinsa ja viemään kotijoukkueen jo 3-0 johtoon.

Peli pakettiin

Kolmas erä alkoi synkeästi, kun Kärppien Teemu Kivihalme heitti kiekon viivasta maalille jonka Miska Humaloja ohjasi HPK maaliin. Ohjaus oli erikoinen pomppu, mutta vanha viisaus piti taas kutinsa: Toimita kiekkoa maalille, niin hyviä asioita tapahtuu. Tällä kertaa toki HPK-lasien takaa katsottuna huonoja asioita. HPK pääsi myös ylivoimalle erän alussa, mutta virsi oli valitettavan tuttu, tehotonta.

Molemmat joukkueet saivat tämän jälkeen vielä mahdollisuutensa ylivoimalla, mutta ilman maalimerkintöjä. Pelin kuva oli lyhykäisyydessään se, että Kärpät oli maalipaikoissansa tehokas ja HPK tehoton.

OSTA LIPUT seuraava kotiottelu MATSIIN TÄSTÄ!

25.09.2018 20:54