Kärpille finaalisarjan kolmas kiinnitys

Kärpät – HPK­­­­­­ 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)

HPK hyökkäsi minkä pystyi ja pääsi loistaville paikoillekin, mutta maalit jäivät tekemättä. Kärpät otti kolmannen kiinnityksen finaalisarjassa lopulta lukemin 2-0. Kärppä-maalilla Veini Vehviläiselle 29 torjuntaa ja nollapeli.

HPK oli aktiivinen avauserässä, Kärpät puolusti johtoaan

Finaalit jatkuivat jälleen, kun Oulussa pelattiin sarjan viides ottelu. Otteluvoitot olivat tässä vaiheessa tasan 2-2, joten tämän matsin jälkeen toisella joukkueella on mestaruus katkolla torstaina Hämeenlinnassa.

HPK aloitti ottelun vahvasti ja heti ensimmäisessä vaihdossa Leinon kenttä sai oivan paineen Kärppä-päätyyn. Kerhon hyvä draivi jatkui ja seuraava hyvä paikka avautui Janne Taville. Veini Vehviläinen Kärppä-maalilla veti kuitenkin pidemmän korren. Ensimmäistä kertaa HPK:n päätyyn pääsi kunnolla oikeastaan Kärppien neloskenttä, joka aiheuttikin sinne pyörityksen, mikä päättyi lopulta HPK:n pitkään kiekkoon.

Pitkän kiekon jälkeisen aloituksen Kärpät voitti, jonka jälkeen Jani Hakanpää ampui viivasta kiekon kohti Emil Larmia. Larmin torjuman kiekon sai ensimmäisenä Radek Koblizek, joka malttoi kiertää maalin kiekon kanssa ja syöttää viivasta nousseelle Teemu Kivihalmeelle. Kivihalme pääsi lopulta ampumaan kiekon lähes tyhjään maaliin. Kärpät ajassa 2.48 siis 1-0 johtoon.

HPK sai ottelun ensimmäisen ylivoimamahdollisuuden, kun Otto Karvinen otti väkivaltaisuus jäähyn kiskottua kypärän Philippe Cornetin päästä. Kärppien alivoima oli kuitenkin virheetöntä ja Kerho ei päässyt hyödyntämään ylivoimaansa. Ylivoiman jälkeen pelaaminen oli pitkään todella tarkkaa ja kumpikaan joukkue ei huippupaikoilla mässäillyt.

Jälkimäisellä kympillä Janne Taville avautui hyvä paikka nousuun laidalta, josta Tavi pääsikin hyvin laukomaan. Vehviläinen kuitenkin peitti kiekon varusteisiinsa hyvällä vastaantulolla. Kärpätkin sai erän viimeisen viiden minuutin aikana muutaman hyvän paikan ja mylläkän HPK-päätyyn. Larmi ja HPK kuitenkin selvittivät nämä.

Kun et itse tee, niin kaveri tekee

Toinen erä alkoi samoissa merkeissä, kun ensimmäinen. HPK:n jatkaessa aktiivista otettaan. Erän alkuun nähtiin ihan kunnon vääntämistä, taisteluparina muun muassa Teemu Turunen ja Jani Hakanpää. Toisen erän ensimmäinen kymppi on hyvää puolustamista molemmilta joukkueilta, eikä paikkoja siunaantunut. Vetoja maalia kohti oli muutenkin todella niukasti. Hieman ennen erän puoliväliä Markus Nenoselle avautui loistava paikka maalin eteen, mutta Nenosen veto suuntautui täysin kohti Vehviläistä.

Tämän jälkeen avautui sitten muutamia paikkoja molempiin päihin, joissa molemmat maalivahdit olivat tarkkoina. Aivan erän loppupuolella sattui sitten HPK-puolustuksessa virhe, josta Kärppien Otto Karvinen rankaisi armotta ujuttamalla kiekon ohi Larmin. HPK:lla oli toisessakin erässä hyviä maalipaikkoja, mutta maaliin asti kiekkoa ei saatu.

Maalinteko oli tänään Kerholle tuskaa

Kolmas erä oli alusta hieman avoimempaa peliä, kun kaksi ensimmäistä. Vehviläisen työskentely Kärppä-maalilla jatkui vakuuttavana erän alkupuoliskolla. HPK:lle avautui hyvä mahdollisuus maalintekoon ylivoiman myötä, kun Kärppien Oskar Osala otti hyökkäyspään jäähyn Kärppä-pyörityksen jälkeen. HPK:n ylivoima pyöri mallikkaasti, mutta vaarallisimpien laukauksien edessä Vehviläinen oli viimeisenä lukkona varma.

HPK otti Larmin pois maaliltaan ajassa 57.15 ja käytti aikalisänsä seuraavalla katkolla ajassa 57.24. Ilman maalivahtia Kerho loi useamman hyvän maalipaikan, mutta tolppaa lähemmäksi maalia ei tänään päästy. Maalinteko tuotti tänään tuskaa HPK:lle ja siihen toki osasyyllisenä Kärppien-maalivahti Veini Vehviläinen.

Kärpät otti kolmannen kiinnityksen finaalisarjassa ja samalla katkon paikan Hämeenlinnaan torstaiksi. Torstaina siis jatketaan Hämeenlinnassa, kun vuorossa sarjan kuudes ottelu.

Torstain kuudes-ottelu on tällä hetkellä loppuun varattu. Mahdollisista vapautuvista lipuista tiedotamme omissa kanavissamme.

29.04.2019 21:20