Kauden ensimmäinen kolmen pisteen voitto

Otteluraportti HPK – Ässät 4 – 2 (2-1, 1-0, 1-1)

Arjen jälleen koittaessa viikonlopun sarjan alkuhuuman jälkeen kauden toiseen kotiotteluun vieraaksi saapuneesta Porin Ässistä irtosi kauden ensimmäinen kolmen pisteen voitto.

HPK:n kannalta ottelu lähti heti oikeille raiteille

HPK aloitti ottelun pirteästi muutamalla terävällä vedolla ja tästä tuloksena ylivoima Ässien Jere Seppälän 2+2 minuutin korkea maila jäähyn seurauksena. Ylivoima muuttui muutamaa hetkeä myöhemmin kahden miehen ylivoimaksi Ässien ottaessa jäähyn väärän vaihdon ansiosta. Kahden miehen ylivoimalla kiekkoa hierottiinkin hetken, kunnes Jere Innala painoi suoraan Robert Leinon syötöstä ottelun avausmaalin ja Kerhon 1-0 johtoon.

Hetken kuluttua saman ylivoiman aikana Eetu Tuulola jatkoi HPK:n ilotulitusta, painava kuti ylänurkkaan ja HPK 2-0 johtoon, syöttöpisteet taas kehiin palanneella Petteri Nikkilälle ja jälleen Robert Leinolle.

Ässien päävalmentaja Mikael Kotkaniemi totesikin pelin jälkeen varsin osuvasti.

– Peli lähti heti väärille raiteille, vaikka tiedettiin kyllä mihin paikkaan tultiin. HPK on kova kotonaan, kova kamppailemaan ja pelaa voimakkaasti maalia kohtia. Pari 5-3 ylivoima maalia alkuun, siinä on paljon tehtävää.

Hieman ennen erän puoliväliä Innalalle aukeutui paikka maalin tekoon läpiajon muodossa, mutta tällä kertaa Ässien veräjänvartija Andreas Bernard ehti Innalan ujutuksen tielle. Ässien paikat oli hyvin harvassa ensimmäisessä erässä tähän asti.

Muutama vaarallinen hyökkäys nähtiin ensimmäiseen erään kuitenkin myös porilaisilta, mutta Larmi pysäytti nämä vuorenvarmasti. Erä oli vahvasti HPK merkkinen, lukuunottamatta erän loppupuolella Jan Brejcakin saamaa jäähyä ja sitä seurannutta ylivoimaa. Ässät punnersi kyseisellä ylivoimalla myös tyylikkään ylivoimamaalin Jarno Kärjen toimiessa viimeistelijänä suoraan poikittaissyötöstä.

Ässät pääsi paremmin peliin mukaan

Toiseen erään Kerho tuli jälleen vahvasti, kiekko kertaalleen tolppaan ja vahvaa pyöritystä hyökkäysalueella. Ässätkin sai paikkansa, jotka Larmi kuitenkin pysäytti. Ässien painestuksen jälkeen kuitenkin kerholle jäähy. Tähän kohtaan kuitenkin mallikas alivoima kotijoukkueelta ja Ässät jäi ilman täysosumaa. Vierasjoukkue oli jäähyn myötä ehkä hivenen hallitsevampi osapuoli.

Erän puovälin tienoilla myös HPK:lle avautui paikka ylivoimalle. Ylivoima pyörikin varsin mallikkaasti ennen Kerhon samaa jäähyä. Ässien ylivoiman rippeet oranssipaidat hoitivan kuitenkin jälleen mallikkaasti.

Mentäessä kohti erän loppua muodostui pitkä Kerhon pyöritys hyökkäyspäässä, jonka aikana päästiin myös päästiin vaihtamaan tuoreita pelaajia kentälle, näistä tuoreilla jaloilla kentälle tulleista pääsi parahiksi maalipaikkaan Janne Lahti, josta kliininen viimeistely ja HPK 3-1 johtoon. Erän loppuun vielä kotijoukkueelle ylivoima, mutta tällä kertaa laihoin tuloksin.

Kolmannen erän alkuun Innala rakensi huippupaikan, joka ei kuitenkaan HPK:n epäonneksi maalin asti päätynyt. Reilun viiden minuutin jälkeen Ässien Kristian Tuohilammelle 2+10min päähän kohdistuneesta taklauksesta ja Kerho yv:lle. Ylivoima ilman tehomerkintöjä. Ässät jäähyili lisää erän puolivälin jälkeen Innalan ja hyökkäyksen tueksi nousseen Arto Laatikaisen hyvän sommitelman johdosta.

Tätä ylivoimaa HPK ei enää jättänyt käyttämättä vaan Philippe Cornet ohjasi maalin edestä Laatikaisen syötöstä illan neljännen kotijoukkueen maalin. Viisi minuuttia ennen erän loppua Ässille vielä lohtua kavennusmaalista, joka kimpoili lopulta Brejcakin kautta maaliin. Ässät otti maalivahdin pois noin pari minuuttia ennen loppua, mutta huippupaikoille vierasjoukkue ei oikeastaan enää päässyt.

– Hyvää vahvaa hyökkäyspeliä, olihan meillä 65 laukausta ja paljon hyviä maalipaikkoja. Hyökkäämiseen voi ehdottomasti olla tosi tyytyväinen, pystyttiin monipuolisesti vielä luomaan paikkoja monenlaisista eri tilanteista. Sitten taas meidän puolustaminen ei ollut ihan sitä mitä olisi toivoinut. Liian usein vastustaja pääsi meidän alueelle kuljettamalla, siitä pieni oppi meille. Kaksijakoinen olo, vaikka tyytyväinen tottakai voittoon. HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen totesi pelin jälkeen.

Pirteä esitys HPK:lta, nettitoimituksen mieleen jäi ainakin tehokas ylivoima ja Jere Innalan hyvät otteet. Samalla tietysti kauden ensimmäinen kolmen pisteen voitto.