Kausi päättyi – Kerho kaatui saappaat jalassa

JYP-HPK 3-2 (2-0, 1-0, 0-2)

JYPin ja HPK:n puolivälieräsarja paketoitiin Jyväskylässä. Takaa-ajoasemaan joutunut HPK nousi päätöserässä maalin päähän, mutta JYP eteni lopulta jatkoon.

Ottelun kulku

Ottelu käynnistyi vauhdikkaasti. Alkuminuutit pyörittiin JYPin päädyssä ja Kerho pääsi heti ylivoimalle, kun kotijoukkueen nelosketjun Joel Sund taklasi polvella Joni Tuulolaa. Erikoistilanteen paras paikka aukesi yllättäen JYPin Juha-Pekka Hytöselle. Vanha maajoukkuepelaaja pääsi läpiajoon, mutta Emi Larmi venytti hienosti patjansa hyökkääjän yrityksen eteen.

Hetkeä myöhemmin Niko Kapanen joutui rikkomaan Urho Vaakanaista ja JYP pääsi ylivoimalle. Kotijoukkueen ylivoima pyöri vaarallisesti, mutta Kerho kesti hienosti Larmin johdolla.

JYP siirtyi halvasti johtoon ajassa 8:39. Michel Miklik suupaisi kiekon maalin takaa ja kiekko upposi Larmin mailan kautta sisään.

Sama mies oli asialla kaksi minuuttia myöhemmin. Kerho sekoili omalla alueella ja Miklik pääsi laukomaan täysin vapaasti yläsektoriin.

Miro Ruokonen nostatti tunnelmia hetkeä myöhemmin murtautuen kahden JYP-pelaajan välistä läpiajoon, mutta Juho Olkinuora venyi Ruokosen rystyn eteen.

JYP sai mahdollisuuden lisätä johtoaan erän loppupuolella, kun Joni Tuulola passitettiin jäähyboksiin. HPK selvitti alivoiman ongelmitta.

Otto Paajanen karkasi läpiajoon avauserän viimeisellä minuutilla. Paajanen kaadettiin, mutta tuomarit eivät reagoineet tilanteeseen mitenkään. Näin ensimmäiselle erätauolle siirryttiin kotijoukkueen kahden maalin johdossa.

Janne Kolehmainen passitettiin jäähylle toisen erän alussa, mutta Kerhon ylivoimasta ei jäänyt lastenlapsille kerrottavaa.

Hetkeä myöhemmin Juho Keränen sai loistavan paikan kaventaa, mutta hyökkääjän rystykääntö paukkui plekseihin.

Myös JYPillä oli hetkensä. Larmi säväytti  33. minuutilla, kun maalivahti pystyi torjumaan jäässä maaten vaikean siniviivalaukauksen.

Joonas Lehtivuorelle tuomittiin jäähy melko kevyestä poikittaisesta ajassa 34:04, eikä puolustaja sulattanut tuomareiden ratkaisua. Suu kävi ja Lehtivuorelle mätkäistiin henkilökohtainen kymmenminuuttinen päälle.

JYP käytti ylivoiman hyväkseen ja 3-0-johtomaali syntyi ajassa 34:49. Tilanteessa kävi kerholaisittain karmeaa epäonnea, sillä kiekko kimposi pleksistä erikoisesti suoraan HPK:n maalin eteen. Joonas Nättinen pääsi sivaltamaan täysin vapaasti kiekon pömpeliin.

Toisen erän loppuhetkillä Joni Tuulolalle aukesi hyvä vetopaikka, mutta Olkinuora piti ja toiselle erätauolle siirryttiin JYPin kolmen maalin johdossa.

Päätöserään luisteli nälkäinen HPK. Shane O’Brien pääsi tykittämään hyvästä vetopaikasta heti alkuminuuteilla, mutta puolustajan laukaus pamahti päätypleksiin.

Kerho ei kuitenkaan luovuttanut. Eero Somervuori laukoi vaarattoman näköisestä tilanteesta kiekon yläkulmaan ja tilanne kaventui tulostaululla ajassa 43:19. Kiekko upposi luvattoman helposti Juho Olkinuoran selän taa.

Kolmannen erän puolivälissä tilanne tiukkeni entisestään, kun Niko Kapanen tarjoili Juho Keräselle namupassin ja joukkueen isähahmo tulitti HPK:n maalin päähän. Pikkumusta upposi vastustamattomasti Olkinuoran haarojen välistä sisään.

Ajoittain myös JYP hyökkäsi vaarallisesti, mutta Larmin torjunnat pitivät Kerhon pelissä mukana.

HPK otti Larmin pois maalilta, kun peliaikaa oli jäljellä hieman yli kaksi minuuttia. Peli pyöri kotijoukkueen alueella kuudella viittä vastaan, kunnes JYP pääsi katkoon ja oli enemmän kuin lähellä iskeä kiekon tyhjään HPK-maaliin. Joonas Nättisen yritys osui tolppaan ja tilanteesta tuomittiin jäähy Joonas Lehtivuorelle.

Viimeisellä minuutilla Kerho painoi ilman maalivahtia viidellä viittä vastaan, mutta mikään ei auttanut. Loppusummeri soi ja HPK:n kesäloma alkoi.