Kelpo suorituksella Hämeen herruus

Tappara-HPK 1-4 (1-1,0-1,0-2)

Heikkotasoisen ensimmäisen erän jälkeen kerholaiset saivat homman juonesta kiinni ja hoitivat voiton Tapparasta lopulta suvereenisti. Eric Fehrin esiinmarssi 1+1 tehoilla oli erittäin positiivista.

Ensimmäinen erä oli jäähyjen sävyttämä ja rikkonainen. Reilun kolmen minuutin pelin jälkeen Tappara päästi HPK:n kahden miehen ylivoimalle. Ensin Teemu Aalto ja hetkeä myöhemmin Markus Kankaanperä sortuvat rikkeisiin ja 5-3 –ylivoima HPK:lle oli valmis.

Ylivoimaa ei kauaa tarvinnut hieroa, kun rävähti. Eric Fehrin syötöstä Dan Spang laukoi kiekon ensimmäistä kertaa ohi Tappara-vahti Pekka Tuokkolan. Tuokkola oli voimaton, sillä Tuomas Vänttisen erittäin hyvä maski peitti näkyvyyden. Osumaan toinen syöttöpiste Ville Viitaluomalle.

Antti Aarnio sortui hieman heppoisinkin perustein jopa kolmeen perättäiseen rangaistukseen. Niistä vasta jälkimmäisen aikana Tappara pääsi kuittaamaan, tosin 5-3 ylivoimalla. Jarno Koskiranta siirsi irtokiekon lähes tyhjiin Teemu Aallon viivavedosta tulleesta reboundista. Toinen syöttö merkittiin Antti Erkinjuntille.

Peliin kiinni

Toinen erä oli enemmän ja vähemmän pelailua. Kumpikaan joukkue ei oikein saanut pelin juonesta tai omasta systeemistään kiinni. HPK kuitenkin osui kertaalleen ja sai maalin jälkeen peliään parempaan suuntaan.

Tapparan Henrik Haapalan istuessa rangaistustaan, HPK siirtyi 1-2 johtoon. Aluksi Arsi Piispanen tälläsi lähes täysin tyhjästä maalista ohi hyvällä lämäriyrityksellään. Tilanne kuitenkin jatkui ja Jesse Saarinen pääsi nousemaan neliön keskelle sivaltaen ranteella Kerhon johtoon. Syötön Piispasen lisäksi tarjoili Johan Larsson.

Kiekkoja kirjahyllyyn

Kolmas erä alkoi HPKlaisittain mainiosti. Ajassa 42.32 rävähtää jälleen. Ville Viitaluoma kauhoi aloituksen, Jere Sallinen jatkoi viivaan, josta Johan Larsson muutaman potkun jälkeen napautti kiekon ylänurkkaan. Tämä riitti Pekka Tuokkolalle ja maaliin Tapparalle Juha Metsola. Osuma oli Larssonin SM-liiga-uran ensimmäinen ja tästä asianmukaisesti tietenkin kiekko taskuun.

Reilut kolme minuuttia myöhemmin ajassa 45.52 siirretyn rangaistuksen aikana punalamppu syttyi, jälleen Tapparan päädyssä. Ulkomaalaispelaajien esiinmarssi jatkui ja tällä kertaa asialla Eric Fehr. Ville Viitaluoma tarjoili keskelle, josta Fehr laukoi suoraan syötöstä lämärin verkkoon. Maalia alustamassa oli myös O-P Grönholm.

Sekä Larsson, että Fehr keräsivät tehot 1+1 ja osoittivat olevansa todellisia vahvistuksia HPK:n nivaskalle.

– Ensimmäisen erän hitaan temmon jälkeen saimme jalkamme liikkeelle ja sopivan aggressiivisuuden päälle. Eric Fehr sai hyvän alun itselleen, mikä oli tärkeää. Myös toinen uusi miehemme Johan Larsson jatkoi siitä, mihin edellisessä pelissä jäi. Pyrimme panostamaan jatkossa parempaan jalalla pelaamiseen ja sitä kautta saamaan liikettä peliimme, kommentoi HPK-päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

Tänään jatkuu ainakin lähes täpötäydellä Ritari-areenalla. HIFK tulee mittaamaan nykykuntoaan ja HPK toivottavasti jatkaa voittojen tiellä.